Hoe verkoop je een huis dat al langer te koop staat? - Geregeld24
TIPS huis verkopen
Zo Geregeld
TIPS huis verkopen
03/02/2023
3 min
0

Hoe verkoop je een huis dat al langer te koop staat?

03/02/2023
3 min
0

Het kan erg frustrerend zijn als je huis al een tijd te koop staat en er maar geen kopers lijken te zijn. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals een te hoge vraagprijs, een slechte presentatie of onvoldoende promotie. In dit artikel geven we je tips om een huis dat al langer te koop staat alsnog te verkopen.

Heroverweeg de vraagprijs

Een te hoge vraagprijs kan een belangrijke reden zijn waarom je huis niet verkoopt. Het kan zijn dat je in eerste instantie te hoog hebt ingezet of dat de markt veranderd is. Heroverweeg daarom de vraagprijs en kijk of deze nog realistisch is. Vraag eventueel advies aan een makelaar of taxateur om een goede prijs vast te stellen.

Te enthousiast begonnen?

Het probleem zit er vaak in dat je te enthousiast bent begonnen en had verwacht dat je woning wel snel even werd verkocht. Vooral in een verkopersmarkt leeft die gedachte onder verkopers. Uiteindelijk willen kopers ook het gevoel hebben een goede deal te sluiten. Er is dus ergens een gulden middenweg waarbij de prijs en hetgeen je ervoor krijgt in balans is. Focus je daar op!

> Bekijk ook: Hoe bepaal je de vraagprijs bij het verkopen van een huis?

Verbeter de presentatie

De presentatie van je huis is erg belangrijk. Zorg ervoor dat het er netjes uitziet en dat alle ruimtes goed tot hun recht komen. Maak het huis schoon en ruim het op, zodat potentiële kopers een goed beeld krijgen van de mogelijkheden. Ook kan het helpen om de inrichting aan te passen of te restylen, zodat het huis er moderner en aantrekkelijker uitziet.

Zorg voor goede promotie

Een andere reden waarom je huis niet verkoopt kan zijn dat het niet genoeg onder de aandacht komt van potentiële kopers. Zorg daarom voor goede promotie. Plaats bijvoorbeeld een advertentie op diverse huizensites en social media, laat professionele foto's maken en zorg voor een goede beschrijving van het huis en de omgeving.

Verlaag de drempel voor potentiële kopers

Soms kan het voor potentiële kopers lastig zijn om een goed beeld te krijgen van het huis. Maak het daarom zo makkelijk mogelijk voor ze. Laat bijvoorbeeld een 3D-tour maken, zodat ze het huis vanuit alle hoeken kunnen bekijken. Ook kan het helpen om de mogelijkheid te bieden voor een virtuele bezichtiging.

> Bekijk ook: Video maken voor je huis

Overweeg een verkoopstylist in te schakelen

Als je er zelf niet uitkomt, kan het inschakelen van een verkoopstylist een goede optie zijn. Een verkoopstylist kan je helpen bij het optimaliseren van de presentatie van het huis. Het wordt nog weleens onderschat wat een verkoopstylist kan betekenen om de verkoop van je huis te bespoedigen.

Zorg voor een goede online aanwezigheid

Tegenwoordig begint de zoektocht naar een nieuw huis vaak online. Zorg er daarom voor dat je huis goed vindbaar is op internet en dat de informatie up-to-date is. Zorg er ook voor dat je huis op verschillende huizensites te vinden is en dat de informatie op deze sites overeenkomt met de informatie op de website van je makelaar. Maak daarnaast gebruik van het netwerk van de makelaar, en het netwerk van jezelf. Social Media biedt hier genoeg mogelijkheden voor.

Wees flexibel met bezichtigingen

Potentiële kopers hebben vaak drukke agenda's en kunnen niet altijd op het moment dat jij beschikbaar bent voor een bezichtiging. Wees daarom flexibel en bied verschillende tijdstippen aan. Ook kan het helpen om een open huis te organiseren, waarbij geïnteresseerden zonder afspraak langs kunnen komen. Wanneer je een verkoopmakelaar hebt ingeschakeld zal deze waarschijnlijk de bezichtigingen verzorgen. Wees ook daar flexibel in en ruim het huis netjes op voor de bezichtigingen.

Luister naar feedback

Als er potentiële kopers zijn geweest, vraag dan om feedback. Dit kan je helpen om eventuele knelpunten te ontdekken en aan te pakken. Wees open voor kritiek en gebruik dit om de presentatie van je huis te verbeteren. Dit is een lastig punt, een kleine badkamer of tuin kun je niet zomaar veranderen. Wel kun je de positieve punten in de presentatie benadrukken.

Blijf de markt monitoren

De huizenmarkt is continu in beweging en het kan zijn dat de vraag naar bepaalde typen huizen verandert. Blijf daarom de markt monitoren en pas indien nodig de strategie aan. Overleg eventueel met je makelaar om te kijken wat de beste aanpak is. Teveel veranderingen in met name de vraagprijs roept vragen op bij potentiële kopers. Maak een plan en houd je daaraan tenzij de markt om verandering vraagt.

Overweeg andere verkoopmethodes

Als het na een lange tijd nog steeds niet lukt om je huis te verkopen, kan het soms helpen om te kijken naar andere verkoopmethodes, zoals verkoop via een veiling of via een biedingsplatform. Bespreek de mogelijkheden met je makelaar.

Heb geduld

Door deze tips toe te passen, vergroot je de kans op verkoop van je huis dat al langer te koop staat. Het is belangrijk om geduld te hebben en kritisch te blijven kijken naar de oorzaken van het uitblijven van succes. Door actief te blijven en verschillende strategieën toe te passen, komt er uiteindelijk een koper voor jouw huis.

Tot slot

Als je huis al langer te koop staat, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de oorzaken en actie te ondernemen. Schakel meerdere professionals in om een goed beeld van de situatie te krijgen en pas daarop je strategie aan. Denk eraan dat het gevoel van potentiële kopers goed moet zijn wanneer ze online je huis bekijken. Dat geldt overigens ook tijdens een bezichtiging. Vraag familie, vrienden en bekenden eens naar de presentatie te kijken en doe iets met de feedback die je krijgt. Ik zeg alles is verkoopbaar, dus ook jouw huis!

> Meer informatie over een huis verkopen

Reacties
Categorieën