Hogere prijs voor je huis: Hoe doe je dat? - Geregeld24
TIPS huis verkopen
Zo Geregeld
TIPS huis verkopen
02/17/2023
4 min
0

Hogere prijs voor je huis: Hoe doe je dat?

02/17/2023
4 min
0

Hoe verhoog je de verkoopprijs van je huis? Dit is een vraag die veel mensen bezighoudt wanneer ze hun huis te koop zetten. Hoewel de vastgoedmarkt momenteel nog steeds goed is, betekent dit niet automatisch dat je je huis voor de gewenste prijs kunt verkopen. In dit artikel geven we enkele tips en trucs om ervoor te zorgen dat je huis er op zijn best uitziet, zodat je een hogere prijs voor je huis krijgt.

Een net en opgeruimd huis

De eerste indruk die een potentiële koper van je huis krijgt, is cruciaal. Hoewel je huis misschien snel wordt verkocht, is het altijd beter om ervoor te zorgen dat het er netjes en opgeruimd uitziet. Als je huis er goed onderhouden uitziet, kunnen kopers zich makkelijker voorstellen hoe het zou zijn om daar te wonen.

Zorg ervoor dat je huis een gezellige sfeer uitstraalt en dat alles opgeruimd is. Dit hoeft niet veel geld te kosten, maar het kan een groot verschil maken. Kopers willen zich comfortabel voelen in hun nieuwe huis en dat begint bij de eerste bezichtiging. 

> Bekijk ook: Styling advies bij verkoop: De eerste indruk zegt alles!

Een instapklaar huis

Veel mensen zijn op zoek naar hetzelfde huis, een instapklaar huis. Potentiële kopers zijn bereid om meer te betalen voor een instapklaar huis. Als je ervoor zorgt dat je huis volledig voldoet aan de wensen van kopers, zullen ze eerder geneigd zijn om een hoger bod te doen. Denk er niet te gemakkelijk over, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk geld voor je huis ontvangen. Zorg er dus voor dat je huis er zo goed mogelijk uitziet en dat eventuele reparaties of zijn uitgevoerd en werk de woning van tevoren af zodat de potentiële kopers een goed gevoel over je huis krijgen.

Een verzorgde tuin of balkon

Het is belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan het interieur van je huis, maar ook aan de buitenkant. Met een overwoekerde tuin zal je huis misschien ook wel verkopen, maar met een verzorgde tuin kun je iets extra's doen. Denk eraan: Een huis kopen is gevoel!

Een kleine tuin kun je gemakkelijk verfraaien door bijvoorbeeld sierpotten met kleurige planten te plaatsen die het goed doen in het seizoen. Door meer kleur in de tuin toe te voegen, ziet je huis er ook vrolijker uit. Hetzelfde geldt voor een balkon. Door het toevoegen van kleurrijke bloemen en planten en door het goed opruimen kun je een groot verschil maken.

Neutrale kleuren 

Een muur in een andere kleur verven kan een investering zijn van weinig geld en tijd. Maar voor potentiële kopers kan een verkeerde kleur een negatieve indruk geven van je huis. Je kunt niet iedereen tevreden stellen, maar door het neutraal te houden kun je wel de meerderheid van de mensen tevreden stellen. Zorg er dus voor dat je huis niet te smaakgevoelige elementen bevat op het moment dat het in de verkoop komt. Daarnaast wordt de online presentatie dan een stuk rustiger met neutrale kleuren.

Verfraaien voor de foto's

Voordat je huis in de verkoop gaat, worden er foto's gemaakt voor de presentatie van je huis. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis er op dat moment al tiptop uitziet. Hierbij kun je denken aan het opruimen en schoonmaken van het hele huis, het verwijderen van persoonlijke spullen zoals foto's en souvenirs, en het aanbrengen van eventuele kleine verbeteringen zoals het vervangen van kapotte lampen of het repareren van scheuren in de muur.

Begin op tijd met verkoopklaar maken

Als je van plan bent om je huis te verkopen, is het verstandig om hier ruim van tevoren mee te beginnen. Dit geeft je de tijd om alle benodigde verbeteringen aan te brengen en je huis op te ruimen en schoon te maken voordat de foto's worden gemaakt en het huis op de markt wordt gebracht. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet en dat potentiële kopers een goede eerste indruk krijgen.

Wat zijn de sterke punten van je huis?

Ook is het belangrijk om te weten wat de sterke punten van je huis zijn en deze goed te presenteren aan potentiële kopers. Als je bijvoorbeeld een mooie keuken of een luxe badkamer hebt, zorg er dan voor dat deze ruimtes goed worden belicht tijdens de bezichtiging. Door de sterke punten van je huis te benadrukken, kun je de waarde van je huis verhogen en potentiële kopers overtuigen om meer te bieden.

Realistische vraagprijs

Daarnaast is het belangrijk om een realistische vraagprijs te bepalen voor je huis. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken en ervoor zorgen dat je huis langer op de markt blijft staan, terwijl een te lage vraagprijs ervoor kan zorgen dat je geld laat liggen. Door een realistische en strategische vraagprijs te bepalen, kun je ervoor zorgen dat je huis snel verkocht wordt tegen een goede prijs. De meeste makelaars bieden je een gratis waardebepaling van je huis aan. Ook online zijn er veel mogelijkheden om grotendeels de waarde van je huis te bepalen.

Makelaar of zelf verkopen?

Tot slot is het belangrijk om een goede strategie te kiezen. Verkoop je via een makelaar of verkoop je zelf? Er zijn genoeg mogelijkheden om het zelf te doen. Kies je een verkoopmakelaar? Een goede en ervaren makelaar kan je helpen bij het bepalen van de vraagprijs, het promoten van je huis en het onderhandelen met potentiële kopers. Door een goede makelaar in de arm te nemen, kun je ervoor zorgen dat de verkoop van je huis soepel verloopt en dat je een goede prijs krijgt voor je woning.

Tot slot

Samenvattend zijn er verschillende manieren om de verkoopprijs van je huis te verhogen. Door je huis op te ruimen, neutraal te maken, goed te presenteren, de sterke punten van je huis te benadrukken, een realistische vraagprijs te bepalen, kun je ervoor zorgen dat je huis snel verkocht wordt tegen een goede prijs. Het is belangrijk om hier ruim van tevoren mee te beginnen en ervoor te zorgen dat je huis er op het moment van verkoop tiptop uitziet.


> Bekijk meer over huis verkopen


Reacties
Categorieën