Wat is een Aankooptraining?
TIPS Huis kopen
Zo Geregeld
TIPS Huis kopen
04/13/2024
1 min
0

Wat is een Aankooptraining?

04/13/2024
1 min
0

Een aankooptraining, aankoopcursus of aankoopprogramma is een programma waarbij je leert hoe je een woning koopt. Dit is misschien een minder bekende dienst, maar kan je enorm veel geld schelen en ellende besparen. Let er wel op dat je een aankooptraining kiest waarbij je achteraf niet geconfronteerd wordt met het inschakelen van een aankoopmakelaar. het is juist de bedoeling dat je een huis koopt zonder aankoopmakelaar wanneer je die training volgt.


Aankoopprogramma van Nieuwetijdsmakelaar

Nieuwetijdsmakelaar biedt zo'n programma aan waarbij alle kennis en ervaring is verwerkt in de cursus. Deze training is in logische volgorde opgezet waarbij je niet alles in één keer hoeft te doorlopen. Ben jij op zoek naar een huis dan heeft het geen zin om de les over de eindinspectie of notaris te volgen. Dat doe je pas later wanneer je eraan toe bent. Meer over de aankooptraining.

En een aankoopmakelaar dan?

Je bent vrij om de keuze te maken die je zelf wilt. Een aankoopmakelaar zorgt voor gemak waarbij je bepaalde zaken uit handen geeft. Een misverstand bij kopers is dat de aankoopmakelaar speciaal voor je op zoek gaat naar je droomhuis. Dat is in verreweg de meeste gevallen niet zo. Denk er dus goed aan waarom je een aankoopmakelaar inschakelt. Vaak wordt er pas een aankoopmakelaar ingeschakeld wanneer er een paar keer achter het net wordt gevist. Dat is de verkeerde reden om een aankoopmakelaar in te schakelen en kun je beter voor een klein bedrag de aankooptraining volgend.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een aankooptraining en een aankoopmakelaar?

Een aankooptraining is ontwikkeld voor huizenkopers die zelf een huis willen kopen zonder aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar begeleidt je door het aankoopproces en adviseert waar nodig.

Wat is het verschil in kosten tussen een aankooptraining en een aankoopmakelaar?

Een aankooptraining kost vaak een paar honderd euro terwijl een aankoopmakelaar vaak een paar duizend euro kost. En het zoeken naar een woning moet je in de meeste gevallen zelf doen.

Conclusie

Een aankooptraining is een programma, training of cursus waarbij je leert een huis te vinden en te kopen. Een echter aanrader voor woningzoekers die geld willen besparen op de aankoop en zelf een huis willen kopen, maar wel gebruik willen maken van de kennis en ervaring van een (aankoop)makelaar.

Reacties
Categorieën