Hoe schrijf je een goede tekst bij een huis verkopen? - Geregeld24
TIPS huis verkopen
Zo Geregeld
TIPS huis verkopen
03/15/2023
4 min
0

Hoe schrijf je een goede tekst bij een huis verkopen?

03/15/2023
4 min
0

Als je je huis wilt verkopen, is het belangrijk om een goede tekst te schrijven om potentiële kopers te overtuigen. In dit artikel delen we een aantal tips en tricks voor het schrijven van een goede tekst bij het verkopen van je huis. Onderaan dit artikel vind je een voorbeeldindex met opzet die je kan gebruiken.

Maak een pakkende introductie

De eerste indruk is het belangrijkst. Begin je tekst met een pakkende introductie die de aandacht trekt van potentiële kopers. Geef bijvoorbeeld aan wat de unieke kenmerken zijn van je huis en waarom het zo bijzonder is. Denk eraan dat veel mensen tegenwoordig op mobiel kijken dus voorkom onnodige lange teksten.

Geef duidelijke informatie over het huis

Het is belangrijk om in je tekst duidelijke informatie te geven over het huis. Denk hierbij aan het aantal kamers, de grootte van het huis, de ligging en eventuele bijzonderheden.

Beschrijf de omgeving

Niet alleen het huis zelf is belangrijk, ook de omgeving kan potentiële kopers overtuigen. Beschrijf bijvoorbeeld de buurt waarin het huis zich bevindt, de voorzieningen in de omgeving en eventuele uitvalswegen.

Wees eerlijk

Wees eerlijk over de staat van het huis en eventuele gebreken. Dit voorkomt teleurstellingen bij bezichtigingen en biedingen. Benadruk ook eventuele pluspunten van het huis, zoals een recente renovatie of een nieuwe keuken. Je hoeft geen opsomming van de gebreken te geven maar wanneer het een kluswoning is kun je dat - ook al is het met een andere omschrijving - beter melden. Het is beter dat het huis niet tegenvalt bij de eerste bezichtiging.

Schrijf in de juiste toon

Het is belangrijk om de juiste toon te gebruiken in je tekst. Schrijf bijvoorbeeld in de actieve vorm en vermijd vakjargon. Probeer ook een positieve toon te gebruiken om potentiële kopers enthousiast te maken.

Maak gebruik van zoekwoorden

Als je je huis online verkoopt, is het belangrijk om gebruik te maken van zoekwoorden. Denk hierbij aan termen zoals 'te koop', 'huis' en de plaatsnaam waarin het huis zich bevindt. Zo wordt je huis beter gevonden in zoekmachines. Vooral wanneer je een eigen woning-website laat maken.

Houd het kort en krachtig

Houd je tekst kort en krachtig. Maak gebruik van tussenkopjes en alinea's om de tekst overzichtelijk te houden. Vermijd lange zinnen en gebruik geen afkortingen die niet iedereen begrijpt. Niemand zit op ellenlange teksten te wachten waarin alles in detail wordt vermeld.

Verwijs naar de bijlagen

Geef aan dat er bijlagen zijn zoals plattegronden en foto's en verwijs hier ook naar in je tekst. Dit maakt het voor potentiële kopers makkelijker om alle informatie te vinden en te bekijken.

Vraag om feedback

Vraag om feedback van vrienden en familie over de tekst voordat je het online plaatst. Zij kunnen je helpen om eventuele fouten te verbeteren en suggesties te geven om de tekst te verbeteren. Vraag het wel aan de juiste personen om goede feedback te krijgen.

Laat de tekst nog eens nalezen door een professional

Als je twijfelt over de kwaliteit van je tekst, kun je het nog eens laten nalezen door een professional zoals een tekstschrijver of copywriter. Zij kunnen je helpen om de tekst te optimaliseren voor een succesvolle verkoop. 

Tot slot

Het schrijven van een goede tekst is een belangrijke meerwaarde bij het verkopen van je huis en een aanvulling op de foto's en video. Belangrijke tips om te onthouden zijn om je tekst kort en bondig te houden, gebruik te maken van actieve en wervende taal, de sterke punten van je huis te benadrukken en een goede balans te vinden tussen feitelijke informatie en emotie.

Met de juiste aanpak en tips, kan je een overtuigende en effectieve tekst schrijven die de aandacht van potentiële kopers trekt en hen inspireert om een bezichtiging aan te vragen.

VOORBEELDINDEX

I. Inleiding

Verwelkom de lezer en introduceer het huis dat je verkoopt. Leg kort uit waarom het huis de moeite waard is om te bekijken. "Waarom je/u hier zou willen wonen!" vind ik zelf een goede opzet. Direct to the point en de lezer enthousiast maken.

II. Beschrijving van het huis

Geef een gedetailleerde beschrijving en indeling van het huis, inclusief het aantal slaapkamers en badkamers, de grootte van het perceel, enzovoort. Beschrijf de lay-out van het huis en eventuele speciale kenmerken, zoals een open haard of een zwembad

III. Omgeving

Beschrijf de omgeving van het huis, inclusief de buurt, de nabijheid van voorzieningen, zoals scholen, winkels en openbaar vervoer. Beschrijf eventuele recreatiemogelijkheden in de buurt, zoals parken, stranden of andere attracties

IV. Foto's en video's

Voeg foto's en video's van het huis toe om de lezer een beter idee te geven van de indeling en de algehele uitstraling van het huis. Zorg ervoor dat de foto's en video's van hoge kwaliteit zijn en dat ze de sterke punten van het huis benadrukken. Denk ook aan omgevingsfoto's en een omgevingsvideo wanneer je écht wilt opvallen. Ook het inzetten van een drone doet je huis opvallen tussen de rest van het aanbod woningen. (dit staat los van de tekst maar moet wel even gemeld worden)

> Bekijk ook: Hoe zet je een Drone in bij de verkoop van je huis

V. Prijs en voorwaarden

Vermeld de vraagprijs van het huis en eventuele voorwaarden, zoals financieringsmogelijkheden, projectnotaris of de verkoop van het huis inclusief meubels. Vermeld eventuele speciale gegevens, zoals "het bieden vanaf" of een verlaging van de prijs voor snelle verkoop.

VI. Contactgegevens

Zorg ervoor dat je de contactgegevens vermeldt, zodat geïnteresseerde kopers jou of je makelaar kunnen bereiken voor meer informatie of om een bezichtiging in te plannen. Vermeld ook wanneer je beschikbaar bent voor bezichtigingen. 

VII. Afsluiting 

Bedank de lezer voor zijn interesse in het huis en nodig hem uit om contact met jou of de makelaar op te nemen voor meer informatie of om het huis te bezichtigen.

Vermeld eventuele andere informatie die van belang kan zijn voor de potentiële koper, zoals de leeftijd van het huis, renovaties of upgrades die zijn uitgevoerd of gepland zijn. Zelf vind ik het prettig om als laatste de "Bijzonderheden" te vermelden waarin ik een opsomming van de voordelen van de woning, buurt en dergelijke gaf. Gebruik hier kort maar krachtige termen voor.

> Meer informatie over een huis verkopen


Reacties
Categorieën