Hoe zet je een drone in bij de verkoop van je huis? - Geregeld24
TIPS huis verkopen
Zo Geregeld
TIPS huis verkopen
03/13/2023
3 min
0

Hoe zet je een drone in bij de verkoop van je huis?

03/13/2023
3 min
0

Als je jouw huis wilt verkopen, is het belangrijk om op te vallen tussen alle andere huizen die te koop staan. Een manier om op te vallen is door gebruik te maken van drones. Drones kunnen unieke en indrukwekkende beelden van jouw huis maken, waardoor potentiële kopers beter inzicht krijgen in de ligging en grootte van jouw huis. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je een drone kunt inzetten bij de verkoop van jouw huis.

Waarom zou je een drone gebruiken bij de verkoop van je huis?

Een drone kan worden ingezet om jouw huis op unieke wijze te presenteren en te laten zien wat de sterke punten van jouw huis zijn. Met behulp van een drone kunnen er adembenemende luchtfoto's van jouw huis worden gemaakt, wat potentiële kopers een beter beeld geeft van de ligging van jouw huis en de omgeving.

Daarnaast kan een drone ook gebruikt worden om de grootte van jouw huis in beeld te brengen. Door het maken van een video of het maken van meerdere foto's vanuit verschillende hoeken en hoogtes, krijgen potentiële kopers een realistischer beeld van de grootte van jouw huis en het omliggende terrein.

HUIS VERKOPEN: HOE ZET JE EEN DRONE IN?

Schakel een professionele drone-piloot in

Als je geen ervaring hebt met het vliegen van drones, is het belangrijk om een professionele drone-piloot in te schakelen. Een professionele piloot beschikt over de benodigde licenties en verzekeringen, en heeft de ervaring om veilig te vliegen en mooie beelden te maken.

Heb je zelf ervaring met drones en weet je precies hoe het werkt? Dan is een professionele droge-piloot in jouw situatie niet nodig maar onderschat dit niet. Naast het besturen van een drone komen er meer zaken bij kijken.

Maak een storyboard

Voordat je begint met het maken van beelden, is het belangrijk om een storyboard te maken. Bedenk welke beelden je wilt laten zien en welke delen van jouw huis het beste in beeld gebracht kunnen worden. Hierdoor kun je gericht te werk gaan en voorkom je dat je belangrijke delen van jouw huis mist.

Kies de juiste dag en tijd

Het is belangrijk om de juiste dag en tijd te kiezen om de beelden te maken. Het weer en de lichtomstandigheden hebben namelijk invloed op de kwaliteit van de beelden. Kies een dag met weinig wind en helder weer, en vermijd dagen met harde wind of regen.

Maak adembenemende luchtfoto's

Om adembenemende luchtfoto's te maken, is het belangrijk om de drone op de juiste hoogte te laten vliegen. Houd daarbij ook rekening met de wettelijke regels voor het vliegen met drones. Maak foto's vanuit verschillende hoeken en posities om de unieke eigenschappen van jouw huis en de omgeving te benadrukken.

Maak een video

Naast foto's kun je ook een video maken van jouw huis. Een video geeft potentiële kopers een beter beeld van de grootte van jouw huis en de omliggende omgeving. Zorg dat de video goed in elkaar zit en dat er niet te veel wordt gezoomd of geschud, dit kan namelijk leiden tot onscherpe beelden en een onrustige kijkervaring.

Zorg voor een goede nabewerking

Als alle beelden zijn gemaakt, is het tijd voor de nabewerking. Hierbij worden de beelden bewerkt en samengevoegd tot een geheel. Zorg ervoor dat de beelden kleurcorrectie hebben ondergaan, en dat eventuele ongewenste objecten of storende elementen zijn verwijderd. Hierdoor krijgen de beelden een professionele uitstraling en zullen ze beter overkomen bij potentiële kopers.

Voeg extra informatie toe

Om potentiële kopers nog beter te informeren over jouw huis, kun je extra informatie toevoegen aan de beelden. Denk hierbij aan de afmetingen van het huis, de grootte van het perceel, en eventuele bijzonderheden zoals bijvoorbeeld een zwembad of een tuin op het zuiden. Door deze informatie toe te voegen aan de beelden, krijgen potentiële kopers een compleet beeld van jouw huis.

Een laatste tip

Tegenwoordig zijn er mediabedrijven beschikbaar die een totaalpakket aan dienstverlening leveren waarbij bijna alles mogelijk is. Dus naast de foto's, plattegronden en een fly-through video is ook mogelijk om foto's en een video te laten maken. Vraag je makelaar naar de mogelijkheden om met je presentatie op te vallen.

Tot slot

Het inzetten van een drone bij de verkoop van jouw huis kan zorgen voor unieke en indrukwekkende beelden, waarmee je potentiële kopers kunt overtuigen. Door het zelf te doen of het inschakelen van een professionele drone-piloot, het maken van een storyboard, het kiezen van de juiste dag en tijd, het maken van adembenemende luchtfoto's en een video, de nabewerking en het toevoegen van extra informatie aan de beelden, kun je jouw huis op een professionele manier presenteren en opvallen tussen alle andere huizen die te koop staan.

Wettelijke regels

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het vliegen met een drone ook risico's met zich meebrengt. Zorg er daarom voor dat je altijd de wettelijke regels voor het vliegen met drones naleeft, en dat je een professionele drone-piloot inschakelt om ongelukken te voorkomen. Door het gebruik van een drone op de juiste manier in te zetten, kun je ervoor zorgen dat jouw huis opvalt tussen alle andere huizen die te koop staan, en potentiële kopers overtuigen om voor jouw huis te kiezen.

> Bekijk meer informatie over een huis verkopen


Reacties
Categorieën