Waarom een ingericht huis meer oplevert bij verkoop - Geregeld24
TIPS huis verkopen
Zo Geregeld
TIPS huis verkopen
03/10/2023
3 min
0

Waarom een ingericht huis meer oplevert bij verkoop

03/10/2023
3 min
0

Als je van plan bent om je huis te verkopen, sta je voor de keuze om het huis leeg of gemeubileerd in de verkoop te zetten. Een leeg huis kan een potentiële koper een beter idee geven van de ruimte, maar het kan ook kil en koud overkomen. Een gemeubileerd huis kan daarentegen een potentiële koper een idee geven van de sfeer en het potentieel van het huis. In dit artikel gaan we dieper in op waarom een ingericht huis meer oplevert bij verkoop.

Voorwoord

Als makelaar heb ik er een hekel aan om lege huizen te verkopen. De ziel is eruit en het huis geeft vaak een totaal ander gevoel. Vergelijk dat maar eens wanneer een huis wordt opgeleverd die leeg is. Het valt vaak tegen en het gevoel van warmte en gezelligheid is weg. Veel verkopers geven dit ook aan tijdens de eindinspectie. Ze hebben naast de herinneringen die ze achter laten geen gevoel bij het huis. Zo is het ook wanneer je een leeg huis gaat bekijken. 

Het levendige karakter van een ingericht huis

Een leeg huis kan een bepaalde kilheid uitstralen. Zonder meubels en decoratie wordt het huis een lege doos. Dit kan ervoor zorgen dat potentiële kopers moeite hebben om zichzelf in het huis te visualiseren. Het levendige karakter van een ingericht huis kan een koper daarentegen een beter beeld geven van hoe het huis eruit zou kunnen zien wanneer zij er wonen.

Door de inrichting kan de potentiële koper zich makkelijker voorstellen hoe zij het huis zouden inrichten en decoreren. Dit kan ook zorgen voor een emotionele connectie met het huis, waardoor de potentiële koper meer bereid is om te bieden op het huis. 

Oneffenheden verbloemen

Een ander voordeel van een ingericht huis is dat meubels en decoratie eventuele oneffenheden kunnen verbloemen. Wanneer het huis leeg is, worden eventuele lelijke plekken, gaten in de muren of vlekken op de vloer zichtbaar. In een ingericht huis zijn deze oneffenheden minder zichtbaar en kan de focus worden gelegd op de inrichting en de sfeer van het huis.

De sfeer verkoopt het huis

De sfeer van een huis is een belangrijk aspect bij de verkoop. Een goed ingericht huis kan ervoor zorgen dat de potentiële koper zich meer thuis voelt in het huis. Dit kan leiden tot een emotionele connectie met het huis, wat kan resulteren in een hoger bod op het huis. Een goed ingericht huis kan ook een potentiële koper helpen bij het visualiseren van de mogelijkheden van het huis. Zo kan een mooie inrichting ervoor zorgen dat de potentiële koper een beter idee krijgt van de potentie van de ruimte.

Goede foto’s zijn belangrijk

Bij het verkopen van een huis zijn goede foto’s van groot belang. Een leeg huis kan op foto's er kaal en onaantrekkelijk uitzien. Potentiële kopers kunnen hierdoor besluiten om het huis niet te bezichtigen. In een ingericht huis kunnen foto's daarentegen een betere indruk geven van de sfeer en potentie van het huis. Dit kan ervoor zorgen dat potentiële kopers sneller geneigd zijn om het huis te bezichtigen en een bod uit te brengen. Zoals ik altijd zeg: Een huis kopen is gevoel, en dat kun je door de inrichting versterken.

Kosten voor inrichting

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het inrichten van een huis voor verkoop ook extra kosten met zich mee kan brengen, zoals de huur van meubels en decoratie, en eventueel de kosten van een professionele stager. Het kan ook tijd en moeite kosten om het huis in te richten en te stylen voor de verkoop. Maar het resultaat is er dan ook na en die kosten verdien je door de opbrengst van je huis snel terug.

Tot slot 

Een ingericht huis levert bij verkoop meer op dan een leeg huis, en ik spreek uit ervaring. Door de inrichting en decoratie krijgt het huis een levendig karakter, waardoor potentiële kopers zich beter kunnen voorstellen hoe zij het huis zouden inrichten en decoreren. 

Daarnaast kunnen meubels en decoratie oneffenheden verbloemen en de sfeer van het huis verbeteren. Dit kan leiden tot een emotionele connectie met het huis, wat kan resulteren in een hoger bod op het huis. Goede foto's zijn ook belangrijk bij de verkoop van een huis, en een ingericht huis kan er op foto's vaak beter uitzien dan een leeg huis, waardoor het meer aantrekkelijk is voor potentiële kopers die online naar huizen zoeken.

> Bekijk hier meer informatie over je huis verkopen


Reacties
Categorieën