Stylingadvies bij verkoop, de eerste indruk zegt alles! - Geregeld24
TIPS huis verkopen
Zo Geregeld
TIPS huis verkopen
02/08/2023
1 min
0

Stylingadvies bij verkoop, de eerste indruk zegt alles!

02/08/2023
1 min
0

De eerste indruk zegt alles 

Het klinkt cliché maar de eerste indruk van een huis is bepalend voor het vervolg. Vandaar dat ik ook altijd benadruk dat de eerste woningfoto misschien wel de belangrijkste is. Dat is namelijk de eerste indruk. Bevalt de eerste foto niet? Dan klik ken ze weg! Een gemiste kans. En hoe zit het dan met stylingadvies? Verkopers die dit niet belangrijk vinden of de adviezen van de verkoopstyliste niet opvolgen? Ik zeg: Een gemiste kans!

Wat is stylingadvies bij huis verkoopklaar maken

Stylingadvies bij het verkoopklaar maken van een huis betekent het geven van aanbevelingen over hoe een huis eruit moet zien en zelfs voelen om het beter verkoopbaar te maken. Dit omvat aanbevelingen over interieurdecoratie, meubels, verlichting, kleuren, accessoires en meer. Het doel is om het huis aantrekkelijker en verkoopbaarder te maken door potentiële kopers een gevoel te geven van hoe het zou zijn om er te wonen. Bijvoorbeeld door het creëren van een warme en uitnodigende sfeer, het benadrukken van de sterkte van het huis, zoals grote ramen of hoge plafonds, en het minimaliseren van persoonlijke voorwerpen of verzamelingen die afleiden van de aantrekkelijkheid van het huis.

Goed voor de dag komen

Volgens mij zegt deze omschrijving genoeg. Een auto zet je ook niet met een volle asbak in de showroom en je gaat ook niet in je huispak naar een eerste date. Je wilt goed voor de dag komen en dat geldt voor een huis ook. Doe hier je voordeel mee en laat je adviseren door iemand die hiervoor geleerd heeft en zorg voor de beste eerste indruk. 

Bezichtigen is anders dan online kijken

Daarnaast is een huis bezichtigen heel iets anders dan online kijken. Online swipe je snel achter elkaar door de foto’s om een goede indruk van de woning te krijgen. Wanneer elke kamer een andere kleur heeft valt dit direct op. Een mooie neutrale presentatie zorgt ervoor dat mensen langer blijven kijken en dus geïnteresseerd zijn. Anders hadden ze wel weg geklikt.

Belangrijk element bij verkoop

Verkoopstyling is dus een belangrijk element in de verkoop die nog weleens wordt onderschat. Dat overkomt jou toch niet?

> Bekijk alles over een huis verkopen


Reacties
Categorieën