Waar let je op bij maken video voor verkoop huis? - Geregeld24
Huis zelf verkopen
Zo Geregeld
Huis zelf verkopen
02/27/2023
3 min
0

Waar let je op bij het maken van een video voor de verkoop van je huis?

02/27/2023
3 min
0

Een video kan een krachtig middel zijn bij het verkopen van een huis. Potentiële kopers kunnen op die manier alvast een goede indruk krijgen van de woning en de omgeving. Daarnaast is de populariteit van video's de laatste tijd door Social Media zoals Instagram en TikTok enorm toegenomen. Maar waar moet je op letten bij het maken van zo'n woningvideo? In dit artikel bespreken we de belangrijkste tips.

Maak gebruik van een professionele camera

Hoewel de camera van je smartphone tegenwoordig van goede kwaliteit is, is het toch aan te raden om een professionele camera te gebruiken. Met een goede camera krijg je scherpere beelden en is het makkelijker om de juiste belichting te krijgen. 

Kies het juiste moment van de dag

Het juiste moment van de dag kan het verschil maken in hoe de video eruit komt te zien. Kies bij voorkeur een moment waarop er veel natuurlijk licht is, zoals in de ochtend of in de namiddag. Vermijd het filmen op dagen met zware bewolking of regen. Let daarnaast op de zon. Film niet tegen de zon in en voorkom strepen of wazige vlekken in het beeld.

Zorg voor een goede belichting

Goede belichting is essentieel voor het maken van een mooie video. Zorg voor voldoende licht in de ruimte, zodat alles goed te zien is. Maak indien nodig gebruik van extra verlichting, bijvoorbeeld met lampen of reflectieschermen.

Houd de camera stabiel

Een wiebelige camera kan voor een onrustig beeld zorgen. Gebruik daarom altijd een statief of gimbal om de camera stabiel te houden. Als je geen statief of gimbal hebt, kun je de camera ook op een tafel of andere vlakke ondergrond zetten. Gebruik voor een Fly-Through-video een gimbal en beeldstabilisatie om schokkende beelden te voorkomen. 

Maak gebruik van de juiste hoeken

Kies de juiste hoeken om de verschillende ruimtes in de woning te filmen. Probeer verschillende perspectieven uit om te zien wat het beste werkt. Houd hierbij rekening met de lichtinval en het meest gunstige perspectief.

Vertel een verhaal

Een goede video vertelt een verhaal. Zorg voor een logische volgorde waarbij de kijker als het ware door de woning wordt geleid. Laat zien wat de pluspunten van de woning zijn en probeer eventuele minpunten op een positieve manier te benoemen.

Zorg voor een duidelijke beschrijving

Een goede video is niet compleet zonder een duidelijke beschrijving van de woning en de omgeving. Beschrijf de belangrijkste kenmerken van de woning en benoem eventuele extra's zoals een zwembad of een garage. Vermeld ook de locatie van de woning en eventuele bijzonderheden van de omgeving.

Maak de video niet te lang

Een video van een paar minuten is voldoende om een goede indruk te krijgen van de woning. Maak de video niet te lang, anders verliezen kijkers snel hun interesse. Probeer de video tussen de 1,5 en 3 minuten te houden, afhankelijk van de grootte van de woning en het aantal bijzondere kenmerken dat je wilt laten zien. Als je merkt dat de video toch wat langer wordt dan gepland, kun je er ook voor kiezen om deze in delen te knippen en op te nemen. Op deze manier kun je de video toch wat langer maken, zonder dat deze te saai wordt voor de kijker.

Gebruik short video's

Korte video's zoals de Shorts op YouTube, reels op Instagram en TikTok filmpjes zijn populair. Je kunt overwegen om van de complete woningvideo korte stukjes te maken die je op Social Media kan delen om extra interesse te wekken.  

Maak gebruik van muziek

Muziek kan een video een extra dimensie geven en kan ervoor zorgen dat de kijker langer blijft kijken. Kies voor een rustige achtergrondmuziek die past bij de stijl van de woning en het doel van de video. Zorg er wel voor dat de muziek niet te overheersend is en dat deze geen afbreuk doet aan de boodschap die je wilt overbrengen. Pas wel op dat je niet in de knoei komt met copyright van de muziek.

Video editor programma

Tegenwoordig zijn er gratis en goedkope video-editor programma's om zelf de video in elkaar te knutselen maar dit kan je ook prima uitbesteden. Wanneer je hier niet mee bekend is kost het wel even een paar uur tijd om het te leren maar de voldoening is groot wanneer je er iets moois van hebt gemaakt.

Krachtig middel om in te zetten

Een video kan een krachtig middel zijn om potentiële kopers een goede indruk te geven van je woning. Door op een aantal belangrijke zaken te letten, kun je ervoor zorgen dat de video goed in elkaar zit en dat deze een positieve invloed heeft op de verkoop van je woning. Makelaars bieden vaak standaard (saaie) woningvideo's aan hoewel dat de laatste jaren wel wat beter is geworden. 

Val op met je video en bedenk wat leuks. Zelf een soort rondleiding door de woning geven vinden kijkers vaak ook een toegevoegde waarde. Indien je gebruik maakt van een makelaar vraag dan naar de mogelijkheden. Daarnaast heb je dan ook een leuke video om te bewaren voor later. 

Laatste extra tip

Maak van tevoren een plan op welke manier je de video wilt maken en via welke kanalen je deze wilt delen. Hiermee heb je een leidraad voor zowel het maken van de video dan het delen op Social Media. Ook is het handig om van tevoren een aantal punten op te schrijven die je wilt vertellen of benadrukken in de video. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Tot slot

Denk bijvoorbeeld aan de belichting en de juiste hoek, maar ook aan de omgeving en het gebruik van muziek. Door hier voldoende aandacht aan te besteden, vergroot je de kans dat jouw woning opvalt tussen andere woningen en dat er uiteindelijk meer geïnteresseerden komen kijken.

> Bekijk ook: Meer informatie over een huis verkopen

Reacties
Categorieën