Snel je huis verkopen: Hoe werkt dat? - Geregeld24
TIPS huis verkopen
Zo Geregeld
TIPS huis verkopen
02/11/2023
4 min
0

Snel je huis verkopen: Hoe werkt dat?

02/11/2023
4 min
0

Laat ik er niet omheen draaien. Als je snel je huis wilt verkopen is een opkoper of investeerder een goede oplossing maar dan krijg je misschien niet de beoogde prijs. Wil je jouw huis snel verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs? Dan zijn hier een aantal tips om je te helpen jouw woning snel te verkopen.

Tip 1: Ruim je huis op

Een opgeruimd huis is van cruciaal belang voor een snelle verkoop, zowel op de foto's als tijdens bezichtigingen. Zorg ervoor dat jouw huis er ruim uitziet door alles op te bergen in kasten, lades, of lege koffers. Zorg ervoor dat jouw huis opgeruimd is voordat de foto's worden gemaakt en de bezichtigingen plaats vinden. Schakel desnoods een verkoopstyliste in die je helpt het opruimen en verkoopbaar maken van je huis, inzichtelijker te maken.

Tip 2: Werk je huis af

Investeer even wat tijd om je huis af te werken. Saus die muur even wit, werk de plinten af, monteer die lamp die al jaren in de schuur ligt aan het plafond en schilder de afgebladderde trap. De ervaring leert dat hoe hoger je in een huis komt, dest te slechter de afwerking is. Een huis kopen is gevoel en dat gevoel wordt een stuk minder als je het huis als potentiële koper binnenkomt en allemaal "werk' ziet. Een opgeruimd en afgewerkt huis levert meer op, dat is gewoon een feit.

Tip 3: Goede foto's zijn het halve werk

Begin met het maken (of laten maken) van goede foto's van jouw huis. Aangezien de meeste verkopen online beginnen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de foto's aansprekend zijn. Investeer in een ervaren fotograaf die weet hoe hij of zij het beste jouw woning kan fotograferen en die jou kan helpen om jouw huis op de juiste manier in beeld te brengen. Bedenkt dat daarbij de eerste foto kijkers doet beslissen om verder- of weg te klikken. Toch zie ik nog veel "lelijke" eerste foto's in presentaties. 

Tip 4: Binnenkomen in een schoon huis

Wie wil er nou binnenkomen in een smerig huis? Juist, niemand! Zorg er dus voor dat je huis schoon is en fris ruikt. Laat die appeltaart maar achterwege en gebruik je tijd om te boenen. Z zowel tijdens de bezichtiging als tijdens het maken van de foto's behoort het huis schoon te zijn. Een schoon huis maakt een goede eerste indruk op visueel ingestelde kopers, dus zorg ervoor dat de kozijnen, ramen en kitranden in bijvoorbeeld de badkamer schoon zijn.

Tip 5: Ik wil de hoofdprijs voor mijn huis

Dat snap ik en dat willen de meeste verkopers maar te hoog inzetten zorgt in veel gevallen voor teleurstelling. Overweeg een scherpe prijs wanneer je snel wilt verkopen. Een scherpe prijs trekt meer potentiële kopers aan terwijl een te hoge prijs potentiële kopers afschrikt. Zorg voor de juiste verkoopstrategie waarbij ik zelf altijd de woorden "Slimme Verkoopstrategie" in de mond neem. Wanneer woningzoekers merken dat er enorm veel interesse is in de woning is de kans groot dat ze meer gaan bieden.

Tip 6: Voldoende aanmeldingen? Start met een open huis

Dit vind ik zelf één van de leukste dingen om te doen. Ervoor zorgen dat alles klopt zodat het bezichtingsaanvragen regent wanneer de woning online gaat. Overweeg bij veel aanvragen om te schakelen naar een open huis. Hierdoor kunnen je de kijkers tegelijk of net achter elkaar de woning laten zien. Dit heeft als voordeel dat jij het huis maar één keer hoeft op te ruimen en de kijkers elkaar tegenkomen. Natuurlijk wil elke kijker liever een uur alleen met de makelaar of verkoper door het huis lopen maar behaalt in de meeste gevallen een minder verkoopresultaat. Maak hier vooraf duidelijke afspraken over met je makelaar

Tip 7: De X-Factor van jouw huis

Zorg ervoor dat jouw huis en interieur er tip-top uitziet. De inrichting van jouw huis kan de doorslag geven bij de keuze van potentiële kopers. Je kunt de hulp inschakelen van een interieurontwerper om ervoor te zorgen dat jouw huis er aantrekkelijk uitziet. Dit kan een investering zijn, maar het kan ook leiden tot een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs. Benadruk de positieve punten en vervang oude en versleten spullen. Staat de woning al leeg? Overweeg deze goedkoop opnieuw "modern" in te richten met tweedehands spullen of karton. Er zijn kartonnen meubelen te krijgen die speciaal zijn ontworpen voor de verkoop van lege huizen.

Tip 8: Gebruik je eigen netwerk

Je eigen netwerk kan ook een grote rol spelen bij het snel verkopen van je huis. Dit kan bijvoorbeeld door het verspreiden van een verkoopadvertentie op sociale media, zoals Facebook of Instagram. Vraag vrienden en familie om het bericht te delen om zo het bereik te vergroten. Het kan ook nuttig zijn om het aan te bevelen bij collega's en buren, of om het te vermelden op een prikbord in de supermarkt, sportschool of bibliotheek. er zijn voldoende mogelijkheden om jouw woning aan te bieden aan je eigen netwerk. Wees daar creatief in! Meestal heeft de verkoopmakelaar hier ook wel ideeën over. 

Als je een groot en actief netwerk hebt, kan dit je helpen om snel een potentiële koper te vinden. Het kan ook helpen om te netwerken met mensen die op zoek zijn naar een huis in jouw regio, bijvoorbeeld via verenigingen, clubs of buurtorganisaties. Dit kan leiden tot mond-tot-mondreclame en kan het potentieel vergroten dat iemand geïnteresseerd is in jouw woning.

Tot slot

Ik kom nog even terug op de opkoper en investeerder. Wanneer je snel wilt verkopen en niet veel moeite wilt steken in het verkoopklaar maken van je woning is een opkoper of investeerder een goede optie. Houd er dan ook rekening mee dat je vaak iets minder voor de woning krijgt dan je had kunnen krijgen. Het voordeel van een opkoper is de snelheid van handelen en het kopen zonder financieringsvoorbehoud. Er zijn ook partijen aan wie je de woning kan verkopen om het later terug te kunnen huren. 

Snel en goed je huis verkopen

Er zijn verschillende manieren om je huis snel en goed te kunnen verkopen maar alles begint met actie ondernemen. Wil je aan een opkoper verkopen? Laat dan een bod op je huis doen. Is het bod te laag kun je alsnog de woning verkoopklaar maken om aan het grote publiek aan te bieden. 

> Bekijk ook meer informatie over een huis (zelf) verkopen


Reacties
Categorieën