Welke middelen kan een makelaar inzetten wanneer het niet lukt de woning snel te verkopen? - Geregeld24
TIPS huis verkopen
Zo Geregeld
TIPS huis verkopen
04/24/2023
3 min
0

Welke middelen kan een makelaar inzetten wanneer het niet lukt de woning snel te verkopen?

04/24/2023
3 min
0

Bij het verkopen van een woning is het doel vaak om dit zo snel mogelijk en tegen de beste prijs te doen. Soms verloopt het verkoopproces echter trager dan verwacht. In dergelijke situaties kan een makelaar verschillende middelen inzetten om de verkoopkansen te vergroten. In dit artikel bespreken we welke middelen een makelaar kan gebruiken om je woning alsnog succesvol te verkopen.

Herziening van de vraagprijs

Een van de belangrijkste factoren die de verkoopsnelheid beïnvloeden, is de vraagprijs. Als een woning te hoog geprijsd is, kan dit potentiële kopers afschrikken. Een makelaar kan in overleg met jou de vraagprijs herzien om de woning aantrekkelijker te maken voor kopers. Het is belangrijk om een realistische vraagprijs te hanteren die past bij de marktsituatie en de waarde van je woning. 

Verbeteren van de woningpresentatie

Een goede presentatie van je woning is essentieel om de interesse van kopers te wekken. Als de huidige presentatie niet het gewenste effect heeft, kan de makelaar de presentatie aanpassen/verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door nieuwe, professionele foto's te laten maken, een video of virtuele tour toe te voegen of de woning opnieuw te stylen. Een aantrekkelijke presentatie kan de aandacht van potentiële kopers trekken en de verkoopkansen vergroten.

Aanpassen van de verkoopstrategie

De verkoopstrategie is een cruciaal onderdeel van het verkoopproces. Als de huidige strategie niet effectief blijkt te zijn, kan de makelaar deze aanpassen. Mogelijke aanpassingen zijn het intensiveren van marketingactiviteiten, het organiseren van extra open huizen of het uitbreiden van het netwerk van potentiële kopers. Door de verkoopstrategie te herzien, kan de makelaar inspelen op veranderende marktomstandigheden en kansen creëren voor een succesvolle verkoop.

Inzetten van social media en online marketing

In het digitale tijdperk speelt online marketing een grote rol bij het verkopen van een woning. Als het niet lukt om de woning snel te verkopen, kan de makelaar extra inzetten op social media en online marketing. Denk hierbij aan het promoten van de woning op Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, of het inzetten van gerichte online advertenties. Door de online zichtbaarheid van je woning te vergroten, bereik je een groter publiek en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop. Vergeet hierbij Pinterest niet!

Schakel externe hulp in

Soms zijn er factoren die de verkoop bemoeilijken, zoals achterstallig onderhoud, een ongunstige indeling of een gedateerde uitstraling. In dergelijke gevallen kan de makelaar adviseren om professionele hulp in te schakelen, zoals een interieurontwerper, een aannemer of een verkoopstylist. Deze professionals kunnen je helpen bij het aanpakken van problemen en het optimaliseren van de uitstraling van je woning, waardoor deze aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers.

Uitbreiden van het netwerk

Een uitgebreid netwerk kan de kans op het vinden van de juiste koper vergroten. Als de woning niet snel verkocht wordt, kan de makelaar zijn netwerk uitbreiden door samen te werken met andere makelaarskantoren, contact op te nemen met woningzoekenden in zijn bestand of samen te werken met bedrijven die zich bezighouden met huisvesting van expats. Door het netwerk te vergroten, bereik je een breder publiek en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop.

Aanbieden van incentives

Soms kan het aanbieden van incentives aan potentiële kopers de verkoopkansen vergroten. Denk hierbij aan het aanbieden van een korting op de vraagprijs of een waardebon van een bouwmarkt of klusbedrijf, het overnemen van bepaalde kosten (zoals notariskosten) of het bieden van flexibiliteit rond de opleveringsdatum. Overleg met je makelaar welke incentives passend en haalbaar zijn in jouw situatie.

Mijn ervaring

In mijn beleving is alles verkoopbaar, ook jouw huis. Vaak gaat het al mis bij de start, een te hoge vraagprijs, geen energie stoppen in het verkoopklaar maken en een matige presentatie. Wanneer de woning niet binnen enkele weken is verkocht wordt het tijd om alles nog eens kritisch onder de loep te nemen. Beter nog is het om dit te voorkomen en direct een goede start te maken. 

Conclusie

Wanneer het niet lukt om je woning snel te verkopen, zijn er verschillende middelen die een makelaar kan inzetten om de verkoopkansen te vergroten. Het is belangrijk om in nauw overleg met je makelaar te bepalen welke aanpassingen het meest geschikt zijn voor jouw situatie en woning. Door flexibel te zijn en open te staan voor veranderingen in de verkoopstrategie, vergroot je de kans op een succesvolle verkoop van je woning.

MakelaarZoeker - Vind de makelaar die bij jou past!

Reacties
Categorieën