Sikkens - Geregeld24
Verf en verfproducten
Zo Geregeld
Verf en verfproducten
04/07/2023
3 min
0

Sikkens

04/07/2023
3 min
0

Sikkens is een gerenommeerd internationaal merk dat zich specialiseert in hoogwaardige verf- en coatingsproducten voor zowel professionele schilders als consumenten. Het bedrijf is opgericht in 1792 door Wiert Willem Sikkens in Groningen, Nederland, en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Sikkens is nu onderdeel van AkzoNobel, een van 's werelds grootste producenten van verven, coatings en specialistische chemicaliën.

Productassortiment

Sikkens biedt een breed assortiment aan producten, waaronder muurverf, lakken, beitsen, primers en industriële coatings. De producten zijn ontworpen voor verschillende toepassingen, zoals interieur- en exterieurschilderwerk, houtbescherming en metaalbescherming. Ze zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen om aan de uiteenlopende behoeften van klanten te voldoen.

> Bekijk Sikkens Verf Online

Kwaliteit en innovatie

Sikkens staat bekend om zijn hoogwaardige producten en toewijding aan innovatie. Het bedrijf investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om de kwaliteit en prestaties van zijn producten te verbeteren. Dit heeft geleid tot de introductie van geavanceerde technologieën, zoals watergedragen verf en sneldrogende coatings, die bijdragen aan een betere afwerking en langere levensduur van geschilderde oppervlakken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de bedrijfsfilosofie van Sikkens. Het bedrijf streeft ernaar om milieuvriendelijke producten te ontwikkelen en zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Sikkens biedt bijvoorbeeld een assortiment van watergedragen verven aan, die minder vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten en dus minder schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast houdt het bedrijf rekening met de milieu-impact tijdens het productieproces en werkt het aan het verminderen van afval en energieverbruik.

Ondersteuning en opleiding

Sikkens is toegewijd aan het ondersteunen van zijn klanten en biedt professionele adviezen en trainingen om hen te helpen de beste resultaten te bereiken. Het bedrijf biedt technische ondersteuning, kleuradvies en praktische workshops om schilders en consumenten te helpen bij het kiezen en toepassen van de juiste producten. Sikkens heeft ook een Color Concepts-programma, dat kleurentrends en inspiratie biedt om klanten te helpen bij het maken van de juiste kleurkeuze. 

Wereldwijde aanwezigheid

Sikkens heeft een wereldwijde aanwezigheid, met verkooppunten en distributeurs in tal van landen. Dit stelt het bedrijf in staat om zijn producten en diensten aan te bieden aan klanten over de hele wereld. Hoewel het merk van oorsprong Nederlands is, heeft Sikkens zijn internationale reputatie uitgebreid en is het nu een vertrouwde keuze voor professionals en consumenten in veel verschillende markten.

Partnerschappen en samenwerkingen

Sikkens werkt nauw samen met andere bedrijven, organisaties en professionals uit de industrie om kennis en expertise te delen. Door middel van partnerschappen en samenwerkingen kan het bedrijf innovatieve oplossingen ontwikkelen en zich aanpassen aan de veranderende behoeften van de markt. Dit zorgt ervoor dat Sikkens zijn klanten steeds de beste producten en diensten kan bieden.

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast het leveren van kwaliteitsproducten en het bevorderen van duurzaamheid, is Sikkens ook betrokken bij maatschappelijke projecten en initiatieven. Het bedrijf neemt deel aan lokale en internationale projecten die gericht zijn op het verbeteren van de leefomstandigheden en het ondersteunen van gemeenschappen. Dit omvat bijvoorbeeld het sponsoren van evenementen, het steunen van onderwijsprogramma's en het bieden van hulp bij renovatie- en restauratieprojecten.

Toekomstvisie

Sikkens blijft zich richten op het leveren van hoogwaardige verf- en coatingsproducten en het bevorderen van innovatie en duurzaamheid in de industrie. Het bedrijf streeft ernaar om in de toekomst nieuwe technologieën en oplossingen te ontwikkelen die zowel de prestaties als de milieuvriendelijkheid van zijn producten verbeteren. Hierbij ligt de focus op het bieden van uitstekende service en ondersteuning aan klanten, en het versterken van zijn positie als een vertrouwd en gerespecteerd merk in de wereldwijde verf- en coatingsmarkt.

Digitale hulpmiddelen

Sikkens maakt gebruik van digitale technologieën om zijn klanten beter van dienst te zijn en hun ervaring te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de Sikkens Visualizer-app, die klanten helpt bij het kiezen van de juiste kleuren voor hun projecten. Met deze app kunnen gebruikers een foto van hun ruimte uploaden en vervolgens verschillende kleuren en afwerkingen uit het Sikkens-assortiment virtueel uitproberen. Dit helpt hen om een beter beeld te krijgen van hoe de gekozen kleuren er in hun ruimte uit zullen zien voordat ze daadwerkelijk gaan schilderen. 

Historische projecten en erfgoedbehoud

Sikkens heeft een lange geschiedenis van betrokkenheid bij de restauratie en het behoud van historische gebouwen en monumenten. Het bedrijf levert speciale verfproducten en technische expertise om ervoor te zorgen dat deze waardevolle structuren op de juiste manier worden beschermd en behouden. Sikkens werkt samen met professionals op het gebied van erfgoedbehoud en biedt training en ondersteuning om de best mogelijke resultaten te garanderen. 

Automotive Coatings

Naast decoratieve verven en coatings biedt Sikkens ook producten en oplossingen voor de automotive industrie. Het bedrijf ontwikkelt en produceert hoogwaardige autolakken en coatingsystemen die worden gebruikt door autofabrikanten, carrosseriebedrijven en autoschadeherstellers. Deze producten zijn ontworpen om voertuigen te beschermen tegen de elementen en een uitstekende afwerking te bieden die bestand is tegen de tand des tijds.

Tot slot

Sikkens is een veelzijdig en toonaangevend merk in de verf- en coatingsindustrie, met een breed scala aan producten en oplossingen voor verschillende markten en toepassingen. Het bedrijf streeft voortdurend naar innovatie en duurzaamheid en biedt uitstekende service en ondersteuning aan zijn klanten wereldwijd. Door middel van zijn kwaliteitsproducten, maatschappelijke betrokkenheid en toewijding aan historische projecten en erfgoedbehoud, heeft Sikkens een solide reputatie opgebouwd als een vertrouwd en gerespecteerd merk in de wereldwijde verf- en coatingsmarkt.

Sikkens verf kopen

> Koop Sikkens Verf Online

Andere populaire merken zijn: Levis, Histor, Flexa, Sigma, CetaBever, Rambo, Tenco, Hammerite, Fitex, Dulux, Trimetal, Glidden, Sadolin, Cuprinol, Wijzonol en Alabastine.

Reacties
Categorieën