Bezichtiging tips voor verkopers van een huis - Geregeld24
TIPS huis verkopen
Zo Geregeld
TIPS huis verkopen
02/20/2023
3 min
0

Bezichtiging tips voor verkopers van een huis

02/20/2023
3 min
0

Wanneer je je huis te koop zet, wil je natuurlijk dat het snel verkocht wordt tegen een goede prijs. Een belangrijk onderdeel van het verkoopproces is de bezichtiging van het huis. Potentiële kopers komen dan langs om het huis te bekijken en te beoordelen of het aan hun wensen voldoet. Het is dus belangrijk om je huis goed voor te bereiden op de bezichtiging. In dit artikel delen we enkele nuttige tips om je huis optimaal klaar te maken voor een bezichtiging.

Een netjes en opgeruimd huis

Een opgeruimd huis maakt een goede eerste indruk op potentiële kopers. Zorg ervoor dat het huis er netjes uitziet en dat er geen rommel rondslingert. Het is ook belangrijk om te bedenken dat het huis bij de verkoop leeg opgeleverd zal worden. Potentiële kopers moeten daarom het gevoel hebben dat ze er al wonen. Een opgeruimd huis kan daar zeker aan bijdragen.

Een verzorgde tuin

 Een verzorgde tuin kan een belangrijke rol spelen bij de verkoop van het huis. Het hoeft geen perfect aangelegde tuin te zijn, maar zorg er wel voor dat het er netjes uitziet. Met bloembakken kun je de tuin nog wat extra opfleuren. Het voorjaar is het ideale seizoen om de tuin extra aandacht te geven. De voortuin is het eerste wat potentiële kopers fysiek zien. Houd daar rekening mee.

De pluspunten van het huis benadrukken

Elk huis heeft zijn plus- en minpunten. Het is belangrijk om tijdens de bezichtiging de pluspunten van het huis extra te benadrukken. Is de badkamer bijvoorbeeld een eyecatcher? Zorg er dan voor dat deze er extra mooi uitziet. Is het uitzicht vanuit het huis het grootste pluspunt? Laat dan de gordijnen open zodat potentiële kopers kunnen zien wat ze kunnen kopen.

Appeltaart of citroengeur?

Een prettige geur kan een huiselijke sfeer geven tijdens de bezichtiging. Je hoeft niet per se allerlei lekkernijen te bakken vlak voordat de potentiële kopers komen, maar het is wel belangrijk om te zorgen voor een aangename geur in huis. Houd er wel rekening mee dat geur smaakgevoelig is en dat je overheersende geuren beter kunt vermijden. Ook de geur van verf kan tijdens de bezichtiging onprettig overkomen.

Neutrale kleuren

Kleur kan een persoonlijke touch geven aan een huis, maar het is belangrijk om te bedenken dat de meeste mensen neutrale kleuren aantrekkelijker vinden. Het is daarom verstandig om de muren in neutrale kleuren te verven en persoonlijke spullen te verwijderen. Zo kunnen potentiële kopers zich beter inleven in het huis en de ruimtes.

Laat de bezichtiging over aan de expert of doe het zelf?

Als eigenaar van het huis weet je natuurlijk veel te vertellen over het huis, je kunt als geen ander de woonbeleving overbrengen aan de bezichtigers. Zelf je huis laten zien heeft zowel voor- als naderen. Als verkoper ben je er persoonlijk bij betrokken. De makelaar heeft dat niet. Je kunt de rondleiding ook over te laten aan de makelaar afhankelijk van hetgeen je wens is en of je zelf verkoopt, of via een makelaar.

Goede planning 

Daarnaast is het ook handig om de bezichtiging goed te plannen. Kies bijvoorbeeld niet voor een tijdstip waarop het net erg druk is op de weg voor het huis, of op een moment dat de naastgelegen basisschool net uitgaat. Houd ook rekening met het daglicht, want een huis ziet er overdag anders uit dan 's avonds. Kies dus een moment waarop het huis op zijn best uitkomt.

Een slaapkamers voor opslag?

Het kan verleidelijk zijn om een extra kamer als opslagruimte te gebruiken, maar voor de verkoop is dat niet bevorderlijk. Laat potentiële kopers zien dat het een volwaardige slaapkamer is door er een bed in te zetten. Een extra slaapkamer kunnen ze zelf ook bedenken, maar het is toch beter om het bij voorkeur in te richten als slaapkamer.

Conclusie

Een bezichtiging is een belangrijk moment in het verkoopproces van een huis. Het is belangrijk om je huis op zijn best te presenteren aan potentiële kopers. Zorg ervoor dat het huis opgeruimd en schoon is, de tuin er netjes uitziet en de pluspunten van het huis benadrukt worden. Houd de kleuren van de muren neutraal en zorg voor een prettige geur in huis. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips te geven maar met deze tips ben je alvast goed voorbereid op een bezichtiging en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop van jouw huis.

> Bekijk ook: Kan ik zelf mijn huis verkopen?


Reacties
Categorieën