Geld verdienen met een klushuis of opknapper - Geregeld24
TIPS Huis kopen
Meindert
TIPS Huis kopen
02/18/2023
3 min
0

Geld verdienen met een klushuis of opknapper

02/18/2023
3 min
0

Klushuizen zijn de laatste tijd populairder dan ooit tevoren. Een klushuis kopen en opknappen kan een goede manier zijn om geld te verdienen, maar het is wel belangrijk om goed te weten waar je aan begint. Het kopen van een goed afgewerkt huis is misschien ideaal, maar vaak ook erg duur. Door een opknapper te kopen en op te knappen, kun je de waarde van het huis verhogen en uiteindelijk geld verdienen wanneer je het verkoopt.

Echter, er kleven wel de nodige risico's aan het kopen van een klushuis. Het kan een goede investering zijn, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de mogelijke valkuilen te kennen.

Minder risico bij een klushuis

Wil je minder risico lopen bij het kopen van een kluswoning of opknaphuis? Laat dan een bouwkundige keuring uitvoeren. Naast de gebreken die de bouwkundig inspecteur tegenkomst weet je ook wat de kosten voor herstel van die gebreken zijn. Daar kun je dan weer rekening mee houden tijdens het proces.

> Regel hier de bouwkundige keuring

Bepaal een slimme locatie

Een van de eerste dingen om te overwegen bij het kopen van een klushuis is de locatie. Concentreer je op grote steden waar een groot tekort is aan betaalbare woningen. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In deze regio's is de kans op een overwaarde na verloop van tijd groter in vergelijking met andere delen van Nederland.

Ex-huurwoningen

Een andere optie is het kopen van voormalige huurwoningen van woningbouwcoöperaties. Deze huizen zijn vaak verouderd en hebben dringend renovatie nodig, maar de prijs is er ook naar. Het is belangrijk om te beseffen dat er veel geld geïnvesteerd moet worden in deze huizen, bijvoorbeeld in het plaatsen van een keuken en badkamer, en mogelijk ook in waterleidingen en elektriciteit.

Rekening houden met tegenvallers

Er zijn echter ook risico's verbonden aan het investeren in een klushuis. Kopers denken vaak te licht over de te investeren tijd en het benodigde geld. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat tijdens het slopen van het huis er onverwachte problemen worden ontdekt die veel extra tijd en geld kosten. Als onervaren klusser kan de klus achteraf vaak toch te groot blijken te zijn en moeten professionals worden ingeschakeld.

Het is daarom belangrijk om rekening te houden met hogere kosten en onaangename verrassingen. Daarnaast is het van belang om de juiste prijs te betalen voor het klushuis. Het is verstandig om een deskundige mee te nemen, zoals een aankoopmakelaar, om de werkelijke waarde van het huis te kunnen inschatten.

Denk als een verkoper

Als je het klushuis koopt als belegging, is het van belang om verkoopgericht te denken. Het is belangrijk om het huis aantrekkelijk te maken voor de potentiële koper en niet te veel uit te gaan van jouw eigen smaak. Het gaat erom wat jouw doelgroep wenst. Het kan verstandig zijn om een deskundige, zoals een makelaar, in te schakelen die kan vertellen waar kopers op letten en waar ze juist op afknappen. Kies voor een neutrale kleurstelling en inrichting die 90% van de mensen mooi vinden.

Realistische planning

Het is ook belangrijk om een realistische planning te maken en te zorgen voor een voldoende budget. Vergeet niet dat er vaak onverwachte kosten bijkomen en dat de planning waarschijnlijk niet altijd kan worden nageleefd wat er in de normen staat. Bijvoorbeeld, als het gaat om het verduurzamen van een ouder huis, kan het zijn dat sommige maatregelen niet haalbaar zijn vanwege de constructie van het huis. In dat geval is het belangrijk om creatief te zijn en te kijken naar alternatieven die wel haalbaar zijn.

Financiële aspecten van verduurzamen

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de financiële aspecten van verduurzaming. Het verduurzamen van een huis kan een flinke investering zijn, maar op de lange termijn kan het ook geld besparen op energierekeningen en onderhoudskosten. Het is daarom verstandig om een goede afweging te maken tussen de kosten en de baten, en om te kijken naar mogelijke subsidies en financieringsmogelijkheden. Een beter energielabel doet het goed bij potentiële kopers terwijl een slecht energielabel vaak zorgt voor minder kijkers en lagere opbrengst.

Tot slot

Al met al kan een klushuis een goede investering zijn waarbij je geld verdient bij het verkopen. Uit ervaring weet ik dat het klussen aan een huis altijd tegenvalt. Het kost vaak meer tijd, en meer geld dan vooraf was begroot. Houd rekening met de tegenvallers en probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Daar zit uiteindelijk de grootste winst.

> Bekijk ook: Waar begin ik bij een huis kopen


KlussenKlussen

Reacties
Categorieën