Verhuizen voor jonge gezinnen: Hoe doe je dat? - Geregeld24
Verhuizen
Zo Geregeld
Verhuizen
03/14/2023
3 min
0

Verhuizen voor jonge gezinnen: Hoe doe je dat?

03/14/2023
3 min
0

Verhuizen is een spannende stap voor jonge gezinnen. Het kan een grote verandering betekenen voor het hele gezin. Echter, het is wel belangrijk om de verhuizing goed te plannen en voor te bereiden. In dit artikel delen we enkele verhuistips voor jonge gezinnen.

Verhuisplannen van jonge gezinnen 

Uit een recent onderzoek is gebleken dat ongeveer 14 procent van de huiseigenaren binnen drie jaar verhuisplannen heeft. Vooral jonge gezinnen in de leeftijdscategorie tussen de 30 en 40 jaar willen graag de volgende stap zetten en een ander huis kopen. Verhuizen kan een hele uitdaging zijn, zeker als je nog niet eerder bent verhuisd met een gezin. Daarom hebben we enkele tips verzameld om deze overgang zo soepel mogelijk te maken.

Tip 1: Verkoop eerst je huidige woning...

De veiligste volgorde om te verhuizen is om eerst je huidige woning te verkopen en daarna pas een nieuwe woning te kopen. Dit kan voorkomen dat je vastzit aan twee hypotheken als het verkopen van je huidige woning langer duurt dan verwacht. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de huizenmarkt kan fluctueren, wat betekent dat je uiteindelijk minder geld zou kunnen ontvangen voor je woning dan je had verwacht.

Maar...

Aan het eerst verkopen van je woning zitten ook grote risico's wanneer je een gezin hebt. Met jonge kinderen ben je minder flexibel dan wanneer je alleen bent. Het gevaar is dat je eigen huis is verkocht en je binnen de opleveringstermijn geen andere woning kunt vinden. Hiermee loop je het risico zonder huis te komen zitten of tijdelijk ergens anders moet gaan wonen. Bespreek dit met je makelaar of aankoopmakelaar voordat je deze beslissing neemt. Het woningaanbod verschilt namelijk per regio en zo kan het zijn dat er in jouw geval een afwijkende situatie van toepassing is.

> Bekijk ook: Eerst kopen, of eerst verkopen (RISICO'S)

Tip 2: Maak een budget en houd je eraan

Verhuizen kan een dure aangelegenheid zijn. Het is daarom belangrijk om van tevoren een budget te maken en je eraan te houden. Zo kun je overbodige uitgaven vermijden. Maak een lijst van de benodigde uitgaven, zoals verhuiskosten, nieuwe meubels en eventuele reparaties aan je nieuwe woning.

> Bekijk ook: Ultieme verhuistips en adviezen

Tip 3: Verhuizen met kinderen

Als je kinderen hebt, kan een verhuizing een grote verandering voor hen betekenen. Het is daarom belangrijk om hen bij het proces te betrekken en hen te laten wennen aan het idee van verhuizen. Het kan ook helpen om hen te betrekken bij het inpakken van hun spullen, zodat ze zich meer betrokken voelen bij het proces.

Tip 4: Pak op tijd in

Begin op tijd met het inpakken van je spullen. Zo voorkom je stress en heb je genoeg tijd om alles netjes te organiseren. Label alle dozen duidelijk, zodat je weet wat erin zit en waar het naartoe moet worden gebracht.

Tip 5: Huur een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf kan je veel werk uit handen nemen. Ze kunnen je helpen bij het inpakken, het transport en het uitpakken van je spullen. Dit kan je veel tijd en energie besparen, vooral als je een druk leven hebt met werk en kinderen.

Tip 6: Verhuis op een rustige dag

Probeer de verhuizing te plannen op een rustige dag, bijvoorbeeld op een doordeweekse dag als de kinderen op school zitten. Zo vermijd je drukte op de weg en kun je de verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen.

Tip 7: Regel opvang voor de kinderen en/of huisdieren

Als je kinderen hebt, kan het handig zijn om opvang te regelen op de dag van de verhuizing. Zo kunnen zij op een veilige plek blijven terwijl de verhuizers druk bezig zijn met het verplaatsen van de spullen. Hetzelfde geldt voor huisdieren, die wellicht ook niet op hun gemak zijn tijdens de verhuizing.

Tip 8: Maak een plan voor de inrichting van je nieuwe woning

Voordat je begint met uitpakken, is het handig om een plan te hebben voor de inrichting van je nieuwe woning. Zo kun je gericht aan de slag gaan en voorkom je dat je later nog veel moet veranderen.

Tip 9: Neem de tijd om te wennen aan je nieuwe omgeving

Een verhuizing kan best overweldigend zijn, vooral als je naar een nieuwe omgeving verhuist. Neem daarom de tijd om te wennen aan je nieuwe buurt en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Tip 10: Geniet van je nieuwe woning en omgeving 

Uiteindelijk is een verhuizing een spannende stap naar een nieuwe fase in je leven. Probeer daarom te genieten van je nieuwe woning en omgeving en maak er het beste van!

Tot slot

Verhuizen behoort tot één van de meest stressvolle gebeurtenissen in ons leven. Een goede voorbereiding en planning is het halve werk. Hopelijk hebben deze tips je geholpen bij het plannen en voorbereiden van je verhuizing. Veel succes en plezier in je nieuwe woning!

> Meer informatie over een huis kopen

> Meer informatie over een huis verkopen


Reacties
Categorieën