Ultieme verhuistips en adviezen om stress te voorkomen - Geregeld24
Verhuizen
Zo Geregeld
Verhuizen
02/21/2023
2 min
0

Ultieme verhuistips en adviezen om stress te voorkomen

02/21/2023
2 min
0

Verhuizen kan een stressvolle ervaring zijn. Er moet veel geregeld worden en je weet vaak niet waar te beginnen. Om de verhuisstress te verminderen hebben wij de ultieme verhuistips en adviezen voor je op een rij gezet.

Voorbereiding

Een van de belangrijkste zaken is om op tijd te beginnen met de voorbereiding. Het is frustrerend om alles op het laatste moment te regelen. Probeer elke dag iets te doen om de verhuizing soepeler te laten verlopen.

Verhuisbedrijf of zelf verhuizen?

Bedenk of je zelf wilt verhuizen of dat je een verhuisbedrijf inschakelt. Het inschakelen van een verhuisbedrijf is weliswaar duurder, maar ontzorgt je wel. Als je zelf wilt verhuizen, trommel dan tijdig helpers op en huur een verhuiswagen of -bus. Bedenk ook of je een aanhangwagen of vrachtauto nodig hebt.

Zorg voor verhuisdozen en inpakmateriaal

Regel verhuisdozen, plakband en een stift zodat je spullen kunt inpakken. Schrijf op de doos wat erin zit en in welke kamer deze behoort. Werk eventueel met nummers. Voor breekbare spullen gebruik je stickers met "breekbaar" of schrijf je het op de doos. Zorg ook voor voldoende vulmateriaal om de dozen op te vullen en af te sluiten.

Maak een verhuisplanning

Plan je verhuizing goed en schrijf op wat je moet doen en wanneer je dat gaat doen. Maak gebruik van een handige verhuisplanner en checklist, zodat je niets vergeet bij de verhuizing. Houd er rekening mee dat er meer bij komt kijken dan een paar verhuisdozen inpakken en verplaatsen.

Denk aan opslag van spullen

Soms is het nodig om spullen tijdelijk op te slaan. Regel dat op tijd, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Bepaal hoeveel ruimte je nodig hebt en maak duidelijke afspraken met het bedrijf dat opslagruimte aanbiedt. Meet ook op of de spullen door de deuren passen of dat het nodig is een raam tijdelijk te verwijderen. In sommige gevallen is een hoogwerker nodig.

Ruim op en gooi weg

Begin met opruimen en geef spullen die je toch nooit meer gebruikt weg. Misschien kun je er iemand anders blij mee maken. Als je de spullen niet kwijt kunt, gooi ze dan weg. Dit is het juiste moment om te beginnen met opruimen als je woning nog in de verkoop moet. Pak de spullen die je niet gebruikt alvast in.

Houd dure of belangrijke spullen apart

Houd dure of belangrijke spullen apart en zorg dat je weet waar ze staan en wat erin zit. Schrijf eventueel ook op welke spullen verzekerd zijn en wat de waarde is. Zorg dat deze spullen goed verpakt zijn en markeer ze als breekbaar indien van toepassing.

Adreswijzigingen doorgeven

Denk eraan om tijdig je adreswijzigingen door te geven aan instanties zoals de gemeente, banken, verzekeraars, huisarts, tandarts en andere belangrijke organisaties. Op die manier ben je er zeker van dat je post op het juiste adres aankomt en voorkom je dat je belangrijke post misloopt. Het is ook verstandig om tijdig je abonnementen op kranten, tijdschriften en andere periodieken op te zeggen of over te zetten naar je nieuwe adres.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is essentieel om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zorg dat je ruim van tevoren begint met de voorbereidingen en maak een duidelijke planning. Maak gebruik van handige tools zoals een verhuisplanner en een checklist om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. En vergeet niet om op tijd de hulp in te schakelen van vrienden, familie of een verhuisbedrijf als je dat nodig hebt.

Tot slot

Onthoud dat een verhuizing vaak stressvol is, maar ook een nieuw begin kan zijn. Probeer daarom ook te genieten van deze nieuwe stap in je leven en maak er het beste van!

> Bekijk ook: Meest gemaakte fouten bij een verhuizing


Reacties
Categorieën