Bekijk jouw droomhuis tijdens de NVM Open Huizen Dag! - Geregeld24
Makelaardij
Zo Geregeld
Makelaardij
03/15/2023
4 min
0

Bekijk jouw droomhuis tijdens de NVM Open Huizen Dag!

03/15/2023
4 min
0

Een NVM Open Huizen Dag is een evenement georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarbij huizenzoekers zonder afspraak een aantal te koop staande huizen kunnen bezichtigen. Tijdens de NVM Open Huizen Dag staan de deuren van de deelnemende huizen open en kunnen geïnteresseerden vrijblijvend een kijkje nemen.

Twee keer per jaar

De NVM Open Huizen Dag wordt meerdere keren per jaar georganiseerd en is bedoeld om potentiële kopers de kans te geven om in korte tijd meerdere huizen te bekijken en zo een beter beeld te krijgen van het aanbod op de woningmarkt. Voor verkopers is het een gelegenheid om hun huis extra onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers en zo de verkoop te bevorderen.

Alleen voor NVM makelaars?

Hoewel de naam doet vermoeden dat alleen NVM makelaars meedoen aan de landelijke open huizendag is het tegendeel waar. Ook VBO, VastgoedPro en onafhankelijke makelaars kunnen gewoon meedoen aan de landelijke NVM open huizendagen. 

Wat is het voordeel van een NVM open huizendag?

Er zijn verschillende voordelen aan het bijwonen van een NVM Open Huizen Dag voor zowel kopers als verkoper. We zetten er een paar op een rij.

Mogelijkheid om meerdere huizen te bezichtigen

Tijdens de NVM Open Huizen Dag kun je meerdere huizen op één dag bezichtigen, zonder dat je daarvoor apart een afspraak hoeft te maken. Hierdoor kun je snel en efficiënt verschillende huizen bekijken en vergelijken.

Geen verplichtingen

Tijdens de NVM Open Huizen Dag ben je niet verplicht om een huis te kopen of verdere stappen te ondernemen. Je kunt vrijblijvend een kijkje nemen en beslissen of een bepaald huis je aanspreekt.

Direct contact met de verkoper of makelaar

Tijdens de NVM Open Huizen Dag kun je direct contact hebben met de verkoper of makelaar en vragen stellen over het huis en de omgeving. Hierdoor krijg je snel en direct antwoord op eventuele vragen die je hebt.

Bespaart tijd en geld

Door meerdere huizen op één dag te bezichtigen, bespaar je tijd en geld omdat je niet apart afspraken hoeft te maken voor verschillende huizen. Dit kan vooral handig zijn als je van ver moet komen of een drukke agenda hebt.

Geeft inzicht in de woningmarkt

Door deel te nemen aan een NVM Open Huizen Dag krijg je een beter inzicht in de woningmarkt en het aanbod van huizen. Hierdoor kun je beter bepalen welke huizen binnen je budget en wensen passen.

Mogelijkheid om de buurt te verkennen

Tijdens de NVM Open Huizen Dag heb je de mogelijkheid om de buurt te verkennen en te zien of het een plek is waar je zou willen wonen. Je kunt bijvoorbeeld kijken of er voldoende voorzieningen in de buurt zijn, of er openbaar vervoer beschikbaar is en hoe de buurt eruitziet.

Laagdrempelig en toegankelijk

Een NVM Open Huizen Dag is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Het maakt niet uit of je al een tijdje op zoek bent naar een huis of pas net begint met oriënteren, iedereen is welkom om een kijkje te nemen.

Extra promotie voor het te koop staande huis

Voor verkopers kan deelname aan een NVM Open Huizen Dag extra promotie opleveren voor hun te koop staande huis. Hierdoor kan het huis mogelijk sneller verkocht worden.

Mogelijkheid om andere potentiële kopers te ontmoeten

Tijdens een NVM Open Huizen Dag heb je de mogelijkheid om andere potentiële kopers te ontmoeten en te praten over de huizen die je bezichtigt. Hierdoor kun je meer informatie en tips uitwisselen over de woningmarkt en het kopen van een huis. Al met al biedt een NVM Open Huizen Dag dus verschillende voordelen voor zowel huizenzoekers als verkopers. Maar zoals bij bijna alles zijn er ook nadelen.

Wat is het nadeel van een NVM open huizendag?

Hoewel er veel voordelen zijn aan een NVM Open Huizen Dag, zijn er ook enkele nadelen waar je als koper en verkoper rekening mee moet houden. Hieronder een opsomming van de nadelen.

Drukte

Op een NVM Open Huizen Dag kan het erg druk zijn bij de te bezichtigen huizen. Hierdoor kan het lastig zijn om het huis goed te bekijken en vragen te stellen aan de verkoper of makelaar.

Beperkte tijd

Tijdens een NVM Open Huizen Dag heb je beperkte tijd om het huis te bekijken. Dit kan het lastig maken om alles goed te bekijken en een goed beeld te krijgen van het huis. Op zich valt dit meestal wel mee maar bij populaire huizen kan de tijd beperkt zijn. Afhankelijk van vraag en aanbod.

Geen persoonlijke aandacht

Omdat er tijdens een NVM Open Huizen Dag veel mensen tegelijkertijd het huis bezichtigen, kan het lastig zijn om persoonlijke aandacht te krijgen van de verkoper of makelaar.

Beperkt aantal huizen

Niet alle te koop staande huizen doen mee aan een NVM Open Huizen Dag. Hierdoor kan het aanbod van huizen beperkt zijn en kan het zijn dat je niet het huis vindt dat je zoekt.

Minder flexibel 

Als je specifieke wensen hebt voor het bezichtigen van een huis, zoals een specifieke datum of tijd, dan kan een NVM Open Huizen Dag minder flexibel zijn dan het maken van een aparte afspraak met de verkoper of makelaar.

Een laatste tip

Tijdens de open huizendag krijg je de mogelijkheid om meerdere woningen te bekijken waardoor je veel indrukken opdoet. Al die indrukken zijn bijna niet te onthouden. Daarvoor hebben wij een speciale gratis checklist ontwikkeld die je hier kunt downloaden en uit kan printen om mee te nemen tijdens het bekijken van de woningen. Zo kun je 's avond in je luie stoel alles nog eens rustig nalezen.

> Download checklist huis bekijken

Tot slot

Op zich is een NVM open huizendag een goede keuze om als verkoper je huis nog eens extra onder de aandacht te brengen. Als woningzoeker kun je in gemoedelijke sfeer en zonder afspraak de deelnemende woningen bekijken. In de meeste gevallen verzorgen de verkopers de rondleidingen zelf, of mag je vrij rondkijken. Makelaars hebben meerdere woningen en kunnen niet op meerdere plekken tegelijk zijn. 

Let op dat ook "niet" NVM makelaars mee kunnen doen aan de landelijke NVM open huizendag. Denk er ook aan dat niet elke verkoper er behoefte aan heeft om tijdens het open huis zelf aanwezig te zijn en de woning te laten zien. Niet elk huis wat te koop staat doet dus mee.

> Bekijk meer informatie over een huis kopen


Reacties
Categorieën