Tips voor het vinden van betrouwbare vakmensen voor je nieuwe huis - Geregeld24
Verbouwen en verbeteren
Zo Geregeld
Verbouwen en verbeteren
02/13/2023
1 min
0

Tips voor het vinden van betrouwbare vakmensen voor je nieuwe huis

02/13/2023
1 min
0

We zijn allemaal weleens op zoek naar betrouwbare vakmensen en krijg soms de vraag: Ken jij een goede schilder? Of iemand die een deur kan plaatsen? Wanneer iemand wie we kennen een bedrijf aanraadt zijn we eerder geneigd daar zaken mee te doen. Een soort van offline review wat mond tot mondreclame wordt genoemd. 

Vakmensen bij een verhuizing

Vooral bij een verhuizing zijn mensen op zoek naar goede vakmensen zoals een verhuisbedrijf, hypotheekadviseur, makelaar, notaris, aannemer, schilder, vloerenspecialist, CV-monteur of loodgieter. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een bedrijf voor te vinden maar de snelste oplossing hoeft niet altijd de beste te zijn.

Noodgeval vakmensen nodig

Ook bij lekkage, verstopping van de riolering of bij het repareren van het voordeurslot is vaak een goede vakman nodig maar waar vind je die zo snel? In veel gevallen zoeken we snel op Google naar een vakkundig bedrijf en kiezen vaak één van de bedrijven die bovenaan staan.

Blijf scherp bij de keuze van een vakman

Uit onderzoek is gebleken dat sommige 'spoed-bedrijven' die bovenaan bij Google staan, absurde bedragen in rekening brengen. Dit komt omdat deze bedrijven vaak geen eerlijke prijsstelling hanteren en misbruik maken van de noodsituatie van de consument. Daarom is het belangrijk om vóórdat je ze nodig hebt, rond te vragen of er betrouwbare vakmensen bekend zijn in je nieuwe buurt en of ze lid zijn van een brancheorganisatie.

Bekijk reviews en klachten van vakmensen

Daarnaast kun je kijken of er klachten bekend zijn over een bedrijf en of de kwaliteit van hun werk goed is. Ook even naar de beoordelingen kijken kan geen kwaad om tot een goede beslissing te komen. Ook via platformen zoals Werkspot kun je vakmensen vinden, maar let dan wel op de kwaliteit en de prijs.

Een laatste tip

Mijn tip is om niet alleen voor de goedkoopste optie te gaan, maar vooral voor de meest betrouwbare. Het kan ook handig zijn om te overwegen of je een deel van het werk zelf kunt doen om de kosten te verlagen. Bij spoedgevallen wordt dat vaak wat lastiger maar wanneer de riolering verstopt is en je in de tuin moet graven bespaart je dat vaak geld door zelf ook even de schop te pakken.

Tot slot

Kortom, het vinden van betrouwbare vakmensen is belangrijk voor het onderhoud en reparatie van je (nieuwe) huis. Begin daarom op tijd met zoeken en doe goed onderzoek naar de vakmensen voordat je ze nodig hebt. Soms kun je ook gebruik maken van het netwerk van de makelaar, aankoopmakelaar of hypotheekadviseur.

Reacties
Categorieën