Bohemian Dreams: Kleurrijke en exotische woonstijl - Geregeld24
Wooninspiratie
Zo Geregeld
Wooninspiratie
03/07/2023
2 min
0

Bohemian Dreams: Kleurrijke en exotische woonstijl

03/07/2023
2 min
0

De Bohemian stijl is een eclectische woonstijl die is geïnspireerd op de bohemian lifestyle. Deze stijl staat bekend om zijn kleurrijke, exotische en nonchalante uitstraling. Het is een stijl die vrijheid en creativiteit uitstraalt en waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en patronen.

Geschiedenis van de Bohemian woonstijl

De Bohemian woonstijl vindt zijn oorsprong in de jaren 60 en 70, toen de hippiebeweging hoogtij vierde. De stijl werd geïnspireerd door de vrijheid en creativiteit die de hippiecultuur uitstraalde en werd gekenmerkt door kleurrijke kleding en interieurs. In de jaren 80 raakte de stijl uit de mode, maar sinds enkele jaren is de Bohemian stijl weer helemaal terug van weggeweest en wordt het gezien als een hippe en creatieve woonstijl.

Kenmerken van de Bohemian woonstijl

  • Kleurrijk: Een Bohemian interieur kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren en opvallende patronen. Denk aan kussens met kleurrijke prints, wandkleden en tapijten met etnische patronen en opvallende kleuren. Vaak worden deze kleuren gecombineerd met elkaar voor een speels en levendig effect.
  • Patronen: In een Bohemian interieur zijn er veel patronen te vinden, zoals bloemen, paisley en tribal prints. Deze patronen worden vaak gecombineerd voor een eclectische look.
  • Natuurlijke materialen: Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, rotan, riet en katoen worden veel gebruikt in een Bohemian interieur. Ook planten en bloemen zijn belangrijk om een groene en natuurlijke sfeer te creëren.
  • Handgemaakte objecten: In een Bohemian interieur zijn er vaak handgemaakte objecten te vinden, zoals manden, kleden en kussens. Denk ook aan zelfgemaakte macramé plantenhangers, handgemaakte keramiek en unieke kunstwerken. Dit draagt bij aan de nonchalante en creatieve uitstraling van de stijl.
  • Vintage: Vintage meubels en accessoires passen perfect bij de Bohemian stijl. Denk bijvoorbeeld aan oude koffers als salontafel of een antieke spiegel aan de muur.
  • Exotisch: De Bohemian stijl wordt vaak geassocieerd met exotische bestemmingen, zoals Marrakesh of Bali. Invloeden uit deze culturen, zoals mozaïeken en oosterse lampen, zijn dan ook vaak terug te vinden in deze woonstijl.
  • Mix van stijlen: Een Bohemian interieur is vaak een mix van verschillende stijlen, zoals vintage, etnisch en romantisch. Meubels en accessoires zijn vaak afkomstig van verschillende culturen en periodes, en worden op een nonchalante manier met elkaar gecombineerd.
  • Comfort: Comfort en gezelligheid staan centraal in een Bohemian interieur. Grote, zachte kussens en dekens, comfortabele zitplaatsen en zachte verlichting zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer.

Al deze elementen samen zorgen voor een unieke en persoonlijke woonstijl die uitnodigt tot ontspanning en creativiteit.

Tot slot

De Bohemian woonstijl is een eclectische stijl die de vrijheid en creativiteit van de hippiecultuur weerspiegelt. Deze stijl staat bekend om zijn kleurrijke en exotische uitstraling en maakt veel gebruik van natuurlijke materialen, patronen en handgemaakte objecten. Vintage meubels en accessoires, invloeden uit andere culturen en een mix van verschillende stijlen zorgen voor een nonchalante en persoonlijke uitstraling. Comfort en gezelligheid staan centraal in deze woonstijl en nodigen uit tot ontspanning en creativiteit. Met de Bohemian woonstijl kan je je eigen creatieve en persoonlijke levensstijl weerspiegelen in je interieur.

> Bekijk hier alle andere woonstijlen voor inspiratie


Reacties
Categorieën