Een zee van mogelijkheden: Nautisch interieurdesign - Geregeld24
Wooninspiratie
Zo Geregeld
Wooninspiratie
03/11/2023
2 min
0

Nautisch interieurdesign: Een zee van mogelijkheden

03/11/2023
2 min
0

Een nautisch interieur is een interieurstijl die geïnspireerd is op de zee en het strand. Het is een stijl die vaak gebruikt wordt in vakantiehuizen aan de kust, maar kan ook toegepast worden in een gewone woning. Hieronder lees je meer over een nautisch interieur.

Kleuren

Bij een nautisch interieur horen vooral natuurlijke kleuren die geassocieerd worden met de zee en het strand. Denk hierbij aan wit, beige, blauw en groen. Ook rood, geel en oranje worden vaak gebruikt als accentkleuren.

Materialen

De materialen die gebruikt worden bij een nautisch interieur zijn vooral natuurlijke materialen zoals hout, touw, jute, rotan en riet. Ook materialen zoals beton en staal kunnen gebruikt worden om een industrieel accent toe te voegen aan het interieur.

Meubels

Bij een nautisch interieur worden vaak meubels gebruikt die geïnspireerd zijn op boten en strandhuisjes. Hierbij kun je denken aan meubels van hout met een witte of lichte kleur. Ook meubels van gevlochten rotan en rieten stoelen passen goed bij deze stijl. Kussens en plaids met nautische prints zoals ankers, zeilboten en kompassen maken het interieur compleet.

Accessoires

Accessoires zijn erg belangrijk bij een nautisch interieur. Hierbij kun je denken aan scheepslampen, reddingsboeien, visnetten, ankers en kompassen. Ook schelpen, zeesterren en andere zee-objecten kunnen als decoratie gebruikt worden. Vaak worden accessoires in groepjes bij elkaar geplaatst om een speels effect te creëren.

Verlichting

Bij een nautisch interieur wordt vaak gebruik gemaakt van scheepslampen en industriële lampen om een stoer accent toe te voegen. Ook wandlampen met een lampenkap van touw passen goed bij deze stijl.

Alle kenmerken van een nautisch interieur op een rij

  • Accessoires: scheepslampen, reddingsboeien, visnetten, ankers en kompassen. Ook schelpen, zeesterren en andere zee-objecten kunnen als decoratie gebruikt worden. Vaak worden accessoires in groepjes bij elkaar geplaatst om een speels effect te creëren.
  • Verlichting: scheepslampen en industriële lampen om een stoer accent toe te voegen. Wandlampen met een lampenkap van touw passen goed bij deze stijl.
  • Patronen: nautische patronen zoals strepen, ankers, zeilboten en kompassen. Deze kunnen terugkomen in stoffen, behang en decoratieve objecten.
  • Textiel: natuurlijke materialen zoals linnen en katoen. Kussens en plaids met nautische prints zoals ankers, zeilboten en kompassen maken het interieur compleet.
  • Vloeren: houten vloeren met een lichte kleur of een whitewash afwerking. Ook vloerkleden van jute of sisal passen goed bij deze stijl.
  • Planten: planten die passen bij een nautisch interieur zijn vooral groene planten zoals varens en palmen. Ook cactussen en vetplanten kunnen gebruikt worden om een tropisch accent toe te voegen.
  • Kleuren: natuurlijke kleuren die geassocieerd worden met de zee en het strand, zoals wit, beige, blauw en groen. Rood, geel en oranje worden vaak gebruikt als accentkleuren.
  • Materialen: natuurlijke materialen zoals hout, touw, jute, rotan en riet. Ook materialen zoals beton en staal kunnen gebruikt worden om een industrieel accent toe te voegen.
  • Meubels: meubels geïnspireerd op boten en strandhuisjes, zoals meubels van hout met een witte of lichte kleur. Ook meubels van gevlochten rotan en rieten stoelen passen goed bij deze stijl.
  • Kunst: kunstwerken geïnspireerd op de zee en het strand, zoals foto's van boten en stranden. Ook schilderijen van zeegezichten en maritieme kunst passen goed bij deze stijl.

Tot slot

Een nautisch interieur is een populaire interieurstijl die geïnspireerd is op de zee en het strand. Het is een stijl die rust en ontspanning uitstraalt en een gevoel van vrijheid en avontuur oproept. Natuurlijke kleuren en materialen, meubels en accessoires geïnspireerd op boten en strandhuisjes, en nautische prints en patronen zijn kenmerkend voor deze stijl. 

Het is een stijl die goed past bij een huis aan het water, maar ook in een stadse omgeving kan het een sfeervol interieur opleveren. Een nautisch interieur is tijdloos en blijft altijd actueel. Kortom, een nautisch interieur is een mooie manier om de zee in huis te halen en te genieten van een rustgevende en ontspannen sfeer.

> Bekijk meer woonstijlen


Reacties
Categorieën