ABN/AMRO verwacht 10% daling huizenprijzen komende 2 jaar
06 februari 2023 

ABN/AMRO verwacht 10% daling huizenprijzen komende 2 jaar

Volgens economen van ABN Amro zullen de prijzen van koopwoningen in Nederland de komende twee jaar dalen met bijna 10%. Dit komt na jaren van forse prijsstijgingen en de huidige afkoeling van de huizenmarkt, als gevolg van onder meer de oplopende hypotheekrente en sombere economische vooruitzichten. De bank verwacht dit jaar een daling van de prijzen met 6%, gevolgd door een daling van 4% in 2024. 

Afnemende belangstelling van beleggers

De afnemende belangstelling van beleggers en de tegenvallende nieuwbouw zullen ook bijdragen aan een afname in het aantal verkochte huizen. Huizenbezitters zetten wel vaker hun huis te koop, maar het daadwerkelijk verkopen duurt langer, omdat kopers kritischer worden en meer aandacht hebben voor onder andere het energielabel en de kwaliteit van de fundering.

Bron: FD

Over de schrijver
Mijn naam is Meindert Zomer, register makelaar taxateur en eigenaar van Geregeld24. Geregeld24 is hét platform voor consument en bedrijf. Allerlei dagelijkse zaken en informatie is hier te vinden op het gebied van economie, makelaardij, verhuizen, artificial intelligence, robots, muziek en nog veel meer! Voel je vrij om een reactie te plaatsen maar houd het wel netjes.
Reactie plaatsen