Wat is het nut van een energielabel?
08 februari 2023 

Wat is het nut van een energielabel?

Het energielabel voor woningen in Nederland is een beoordeling van de energie-efficiëntie van een gebouw, met een schaal van A (zeer zuinig) tot en met G (zeer onzuinig). Het energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of nieuwbouw van woningen (uitzonderingen daar gelaten) en geeft informatie over de energiekosten en de CO2-uitstoot van het gebouw. 

Factoren energielabel

Het label is gebaseerd op factoren zoals isolatie, verwarming en ventilatie. Het doel van het energielabel is om consumenten te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een energiezuinige woning en om bewustwording te creëren over de noodzaak van energiebesparing.

> Bekijk alles over het energielabel voor woningen
Over de schrijver
Mijn naam is Meindert Zomer, register makelaar taxateur en eigenaar van Geregeld24. Geregeld24 is hét platform voor consument en bedrijf. Allerlei dagelijkse zaken en informatie is hier te vinden op het gebied van economie, makelaardij, verhuizen, artificial intelligence, robots, muziek en nog veel meer! Voel je vrij om een reactie te plaatsen maar houd het wel netjes.
Reactie plaatsen