Duurzaamheidshypotheek- Geregeld24
Geld en hypotheken
Zo Geregeld
Geld en hypotheken
02/06/2023
1 min
0

Duurzaamheidshypotheek

02/06/2023
1 min
0

Wil jij jouw huis verduurzamen? Of heb je al een energiezuinige woning? Er zijn talloze mogelijkheden met je hypotheek om te verduurzamen. Een populaire optie is een duurzaamheidshypotheek, waarbij je korting kunt krijgen op de rente.

Wat is een duurzaamheidshypotheek?

Een duurzaamheidshypotheek is een lening die je kunt gebruiken om je huis duurzamer te maken, of om een energiezuinige woning aan te schaffen. Hierdoor kun je tegen een lagere rente geld lenen. Of je in aanmerking komt voor een rentekorting is afhankelijk van het energielabel en de EPC-waarde van je woning. De hoogte van deze korting verschilt per aanbieder.

Rentekorting

Bij een duurzaamheidshypotheek kun je dus profiteren van een lagere rente. Hoe duurzamer je huis is, hoe hoger de rentekorting. Bij een "nul op de meter woning" (een woning die net zoveel energie opwekt als het verbruikt), kan de korting oplopen tot maar liefst 0,25%. (Controleer altijd de actuele percentages via de hypotheekadviseur)

Voorwaarden

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om aanspraak te maken op een duurzaamheidshypotheek. Bij de meeste geldverstrekkers is het bijvoorbeeld verplicht om minimaal een energielabel B te hebben en een EPC-waarde van 0,4 of lager. Het geleende geld mag ook alleen worden gebruikt voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, een warmtepomp of vloerisolatie.

Meer geld lenen

Een andere bijkomend voordeel van een duurzaamheidshypotheek is dat je tot 6% bovenop de waarde van je woning kunt lenen. Hoewel dit meestal een hoger hypotheekbedrag betekent, kun je vaak direct besparen op je energierekening. Hierdoor zijn je totale woonlasten vaak lager.

Tot slot

Een duurzaamheidshypotheek biedt vele voordelen, waaronder lagere rente, meer geld lenen en besparing op je energierekening. Dus, waar wacht je nog op? Maak snel een afspraak met de hypotheekadviseur en bespaar op je hypotheek door je huis te verduurzamen.

Reacties
Categorieën