Aalst (Zaltbommel) - Geregeld24

Aalst (Zaltbommel)

Aalst is een dorp in de gemeente Zaltbommel, gelegen in de provincie Gelderland in het midden van Nederland. Het dorp telt ongeveer 2.500 inwoners en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Historie Aalst (Zaltbommel)

Het dorp Aalst heeft zijn naam te danken aan de rivier de Aa, die door het dorp stroomt. Deze rivier heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het dorp, omdat het zorgde voor transportmogelijkheden en voor de productie van energie door middel van watermolens.

Bezienswaardigheden Aalst (Zaltbommel)

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Aalst is de kerk van Sint-Martinus. Deze kerk dateert uit de 14e eeuw en is gebouwd in de Gotische stijl. Het interieur van de kerk is rijkelijk versierd met beelden, schilderijen en glas-in-loodramen. In de kerk bevindt zich ook een bijzonder orgel, dat in de 18e eeuw is gebouwd door de bekende orgelbouwer Michaël Maarschalkerweerd.

Historische gebouwen Aalst

Naast de kerk van Sint-Martinus zijn er nog enkele andere historische gebouwen te vinden in Aalst, zoals de voormalige watermolen De Vlijt en enkele oude boerderijen. Ook zijn er enkele gezellige horecagelegenheden waar men terecht kan voor een hapje en een drankje.

Omgeving Aalst

Een ander belangrijk kenmerk van Aalst is de natuurlijke omgeving. Het dorp is gelegen aan de rand van het Nationaal Landschap Rivierengebied, dat zich uitstrekt over een groot deel van Gelderland en Noord-Brabant. Hier kan men prachtig wandelen en fietsen langs de rivieren en door de uitgestrekte polders.

Verder ligt Aalst op slechts enkele kilometers afstand van de historische stad Zaltbommel, die bekend staat om zijn mooie oude stadskern en gezellige winkelstraten. Ook is het mogelijk om vanuit Aalst een bezoek te brengen aan andere interessante steden in de omgeving, zoals 's-Hertogenbosch en Utrecht.

 Tot slot

Al met al is Aalst een leuk en gezellig dorp met een rijke geschiedenis en mooie natuurlijke omgeving. Het is een ideale plek voor mensen die houden van rust, ontspanning en natuur, maar die toch ook graag wat historische en culturele bezienswaardigheden willen zien.

Misschien ook interessant!

> Huis kopen Aalst (Zaltbommel)

> Makelaar Aalst (Zaltbommel)

> Huis verkopen Aalst (Zaltbommel)

Reactie plaatsen