Aalst (Noord-Brabant) - Geregeld24

Aalst (Noord-Brabant)

Aalst is een dorp gelegen in de gemeente Waalre in de provincie Noord-Brabant in het zuiden van Nederland. Het dorp heeft ongeveer 3.000 inwoners en is vooral bekend vanwege zijn mooie omgeving en rijke historie.

Historie Aalst (Noord-Brabant)

Het dorp Aalst is ontstaan in de middeleeuwen en groeide uit tot een belangrijk handelscentrum. In de 17e eeuw kreeg het dorp een belangrijke rol in de productie van lakense stoffen, die werden verkocht op de markten van Antwerpen en Brussel. Dit heeft nog steeds zijn sporen nagelaten in het dorp, want er zijn nog enkele historische gebouwen te vinden die herinneren aan deze tijd.

Opvallend gebouw in Aalst

Een van de meest opvallende gebouwen in Aalst is de Sint-Willibrorduskerk. Deze kerk dateert uit de 15e eeuw en heeft een prachtige toren met een hoogte van 73 meter. Het interieur van de kerk is eveneens de moeite waard, met onder andere enkele mooie glas-in-loodramen en een bijzonder orgel.

Centrum Aalst

In het centrum van Aalst zijn er verder nog enkele historische gebouwen te vinden, zoals enkele oude boerderijen en molens. Ook zijn er verschillende horecagelegenheden en winkels waar men terecht kan voor een hapje en een drankje.

Natuur in omgeving Aalst

Een van de grootste trekpleisters van Aalst is echter de natuurlijke omgeving. Het dorp is gelegen aan de rand van het natuurgebied De Groote Heide, dat zich uitstrekt over een groot deel van Noord-Brabant en België. Hier kan men heerlijk wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen en heidevelden.

Recreatie Aalst (Noord-Brabant)

Daarnaast is er in de omgeving van Aalst nog meer te beleven. Zo ligt het pretpark De Efteling op slechts 20 minuten rijden van het dorp. Ook zijn er in de buurt verschillende recreatieplassen waar men kan zwemmen, vissen en watersporten.

 Tot slot

Aalst is een leuk en gezellig dorp met een rijke historie en mooie natuurlijke omgeving. Het is een ideale plek voor mensen die houden van rust, ontspanning en natuur, maar die toch ook graag wat historische en culturele bezienswaardigheden willen zien.

Misschien ook interessant!

> Huis kopen Aalst (Noord-Brabant)

> Makelaar Aalst (Noord-Brabant)

> Huis verkopen Aalst (Noord-Brabant)

Reactie plaatsen