Hoe en waar kun je het beste wooninspiratie opdoen? - Geregeld24
Wooninspiratie
Zo Geregeld
Wooninspiratie
03/01/2023
4 min
0

Hoe en waar kun je het beste wooninspiratie opdoen?

03/01/2023
4 min
0

Je bent toe aan een verandering in je interieur, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Of je bent net verhuisd en hebt behoefte aan nieuwe wooninspiratie voor je nieuwe huis. Het opdoen van wooninspiratie kan soms lastig zijn, maar met deze tips en tricks helpen we je een beetje op weg.

Maak gebruik van Pinterest

Pinterest is een geweldige bron voor wooninspiratie. Je kunt hier gemakkelijk zoeken op bepaalde interieurstijlen of specifieke meubels. Het fijne aan Pinterest is dat je zelf een bord kunt maken en daar alle afbeeldingen die je mooi vindt op kunt opslaan. Zo heb je een overzicht van alle wooninspiratie die je hebt opgedaan en kun je deze later gemakkelijk terugvinden. Onderaan dit artikel leggen we je meer uit hoe je Pinterest kan gebruiken als wooninspiratie.

Bekijk woonblogs

Er zijn ontzettend veel woonblogs te vinden op het internet. Deze blogs staan vol met wooninspiratie en trends. Het leuke aan deze blogs is dat je een kijkje krijgt in het huis van anderen en hierdoor inspiratie kunt opdoen. Daarnaast geven bloggers vaak tips en tricks over hoe je jouw interieur kunt veranderen en geven ze informatie over de nieuwste trends. 

> Bekijk ook onze categorie: Wooninspiratie


Bezoek woonwinkels

Woonwinkels zijn een uitstekende plek om wooninspiratie op te doen. Je kunt hier verschillende stijlen en meubels bekijken en vaak staan deze op een mooie manier gepresenteerd. Woonwinkels richten hun winkel zo in dat het voor de klant aantrekkelijk is en je gemakkelijk inspiratie kunt opdoen.

Ga naar interieurbeurzen

Interieurbeurzen zijn een geweldige plek om inspiratie op te doen. Op deze beurzen worden de nieuwste trends en meubels gepresenteerd. Je kunt hier verschillende stands bezoeken en zo inspiratie opdoen voor jouw interieur. Daarnaast kun je hier ook vaak terecht voor advies van interieurstylisten.

Kijk naar tv-programma’s

Er zijn verschillende tv-programma’s die in het teken staan van wonen. Denk bijvoorbeeld aan VT Wonen, Eigen Huis & Tuin of RTL Woonmagazine. In deze programma’s worden vaak make-overs gedaan en krijg je een kijkje in de huizen van anderen. Je kunt hier veel inspiratie opdoen en ideeën krijgen voor jouw eigen interieur.

Maak gebruik van Instagram

Instagram is een populaire app waar veel influencers en interieuraccounts actief zijn. Door deze accounts te volgen, kun je gemakkelijk wooninspiratie opdoen. Influencers delen vaak foto's en video's van hun eigen interieur, waardoor je een kijkje kunt nemen in hun huis en ideeën kunt opdoen voor je eigen interieur. Ook delen ze regelmatig tips en trucs over bijvoorbeeld het stylen van een bepaalde ruimte of het gebruik van bepaalde kleuren.

Naast influencers zijn er ook veel interieuraccounts actief op Instagram die zich specifiek richten op het delen van inspiratie en ideeën voor het inrichten van je huis. Deze accounts delen bijvoorbeeld foto's van mooie interieurs, meubels, accessoires en kleurenschema's. Door deze accounts te volgen, blijf je op de hoogte van de laatste trends en kun je nieuwe inspiratie opdoen voor je eigen interieur.

Tip: maak gebruik van de hashtag functie op Instagram om gericht te zoeken naar wooninspiratie. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op #wooninspiratie, #interieurstyling of #woonkamerinspiratie om inspiratie op te doen voor specifieke ruimtes in huis.

Bezoek woonbeurzen en -events

Een andere manier om wooninspiratie op te doen is door het bezoeken van woonbeurzen en -events. Hier kun je kennismaken met de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen en interieur. Op woonbeurzen en -events vind je vaak verschillende stands van woonwinkels en interieurmerken waar je nieuwe meubels, accessoires en kleuren kunt ontdekken.

Daarnaast worden er vaak workshops en presentaties gegeven over bijvoorbeeld interieurstyling, kleurgebruik en het inrichten van specifieke ruimtes in huis. Hier kun je niet alleen nieuwe inspiratie opdoen, maar ook veel leren over het inrichten van je huis.

Tip: check regelmatig online welke woonbeurzen en -events er binnenkort plaatsvinden en plan een dagje uit om nieuwe inspiratie op te doen voor je interieur.

Vraag advies aan een interieurontwerper

Heb je zelf geen idee waar te beginnen met het inrichten van je huis of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Dan kun je overwegen om een interieurontwerper in te schakelen. Een interieurontwerper kan je helpen bij het maken van keuzes op het gebied van kleur, materiaal, meubels en accessoires en kan je adviseren over de inrichting van specifieke ruimtes in huis.

Een interieurontwerper kan je ook helpen bij het maken van een moodboard of het opstellen van een interieurplan. Zo kun je stap voor stap werken aan het inrichten van je huis en ben je verzekerd van een mooi eindresultaat.

Tip: kijk online naar interieurontwerpers bij jou in de buurt en vraag vrijblijvend een offerte aan voor een interieuradvies op maat.

Conclusie

Er zijn veel verschillende manieren om wooninspiratie op te doen en je huis in te richten. Door gebruik te maken van interieurmagazines, woonblogs, Pinterest, Instagram, woonbeurzen, -events en het inschakelen van een interieurontwerper kun je enorm veel wooninspiratie en ideeën opdoen.

Meer over Pinterest

Voor veel mensen is Pinterest hét platform om snel inspiratie op te doen zonder dat je de deur uit hoeft. Zelfs stylisten halen hier informatie en inspiratie vandaan. Wat veel mensen niet weten is dat Pinterest ook het afgelopen jaar nog steeds in populariteit is toegenomen. 

Wat is Pinterest?

Pinterest is een online platform waar je allerlei afbeeldingen en ideeën kunt verzamelen en delen in de vorm van zogenaamde 'pins'. Op Pinterest kun je ook gemakkelijk wooninspiratie opdoen door het zoeken naar specifieke trefwoorden zoals 'woonkamer', 'slaapkamer' of 'keuken'.

Maak woonborden aan

Je kunt verschillende borden aanmaken op basis van je voorkeuren en stijlen, en vervolgens allerlei afbeeldingen en ideeën opslaan die je leuk vindt. Zo kun je op Pinterest bijvoorbeeld inspiratie opdoen voor kleurenschema's, meubels, decoratie en accessoires.

Aanbevolen pins

Een handige functie van Pinterest is dat het platform ook suggesties geeft op basis van je zoekopdrachten en pins. Hierdoor kun je nog meer wooninspiratie vinden die aansluit bij jouw stijl en voorkeuren.

Volg anderen

Bovendien kun je op Pinterest ook interactie hebben met andere gebruikers en hun pins bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld borden volgen van andere interieuraccounts en hun ideeën opslaan op je eigen borden.

Pinterest is een handig platform om wooninspiratie op te doen en je eigen stijl en voorkeuren te ontdekken.

Tot slot

Wooninspiratie is bijna overal op te doen, ga je liever de deur niet uit voor inspiratie? Dan is social media en met name Pinterest een goede bron van inspiratie. Wil je er op uit trekken? Bezoek dan beurzen en events. Heb je hulp nodig voor het inrichten van je woning? Schakel dan een interieurontwerper of styliste in. Maak er wat moois van!

Reacties
Categorieën