Aankoopbegeleiding - Geregeld24

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding van een makelaar is een dienst waarbij een makelaar, in dit geval een aankoopmakelaar genoemd, een persoon of organisatie helpt bij het aanschaffen van een huis of ander vastgoed. De makelaar kan hierbij verschillende taken vervullen, zoals het zoeken naar geschikte woningen, het begeleiden van bezichtigingen, het onderhandelen over de prijs en het regelen van de administratieve afwikkeling van de aankoop. 

De aankoopmakelaar zal de klant vaak ook adviseren over de financiering en andere juridische aspecten van de aankoop. In sommige gevallen zal een makelaar ook ondersteuning bieden bij het verkopen van een woning. Het doel van aankoopbegeleiding is het helpen van de klant om een geschikte woning te vinden en de aankoopprocedure soepel te laten verlopen.

Over het algemeen zijn makelaars ook actief aankoopmakelaars maar dienen voor elke opdracht een overeenkomst aan te gaan. Makelaars en aankoopmakelaars kunnen ook deeldiensten leveren waarbij aparte diensten worden geleverd. Dit is het tegenovergestelde van een full-service makelaar en aankoopmakelaar.

> Bekijk meer over een huis kopen


Reactie plaatsen