Tuinkantoor - Wat kost een kantoor in de tuin? - Geregeld24
Verbouwen en verbeteren
Zo Geregeld
Verbouwen en verbeteren
02/14/2023
1 min
0

Tuinkantoor: Wat kost een kantoor in de tuin?

02/14/2023
1 min
0

De kosten voor een kantoor in de tuin zijn afhankelijk van meerdere factoren en voorkeuren. Een standaard tuinkantoor van rond de 10 vierkante meter koop je al onder de 10.000 euro maar wil je meer luxe, een groter tuinkantoor of een wijk je af van de standaarden? Dan kunnen de prijzen zelfs oplopen tot wel 100.000 euro of zelfs iets meer.

Is een tuinkantoor fiscaal aftrekbaar?

Een tuinkantoor is aftrekbaar als het een eigen ingang heeft, een sanitaire voorziening heeft en als 70% van de ondernemingskosten in de werkruimte zijn gemaakt. Het is ook mogelijk om een tuinkantoor te leasen. Denk er dus aan dat je aan de gestelde voorwaarden voldoet en raadpleeg altijd de overheid voor de laatste regels met betrekking tot kantoortuinen.

Wat is de prijs van een prefab tuinhuis?

Voor minder dan duizend euro kan een gemiddeld tuinhuis worden gekocht, terwijl een kleine mini-tuinhuis van 2 x 2 meter al beschikbaar is voor rond de 500 euro. Als je enigszins handig bent, kun je jouw tuinhuis in een dag in elkaar zetten. Het nadeel van dit soort prefab tuinhuizen is dat ze beperkt in grootte zijn.

Waar moet een kantoor aan huis aan voldoen?

Het tuinkantoor moet over een eigen ingang beschikken maar ook eigen nutsvoorzieningen zoals bijvoorbeeld sanitair. Je zou kunnen zeggen dat een tuinkantoor ook geschikt moet zijn om aan een andere partij te kunnen verhuren.

Hoe groot mag je een tuinkantoor bouwen zonder vergunning?

In principe mag een tuinhuis, tuinkantoor of bijgebouw maximaal 40 vierkante meter groot zijn wanneer je zonder bouwvergunning wilt bouwen. Wanneer je een groter tuinkantoor wilt gelden er andere regels en zal je een stedenbouwkundige vergunning aan moeten vragen. Verdiep je altijd in de laatste regelgeving en raadpleeg de gemeente of overheid voordat je start met bouwen. Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.

> Bekijk ook: Voordelig Nutsvoorzieningen Regelen


Reacties
Categorieën