Servicekosten en nutsvoorzieningen: kosten voor gas, water en elektriciteit - Geregeld24
Aansluitingen
Zo Geregeld
Aansluitingen
02/13/2023
1 min
0

Servicekosten en nutsvoorzieningen: kosten voor gas, water en elektriciteit

02/13/2023
1 min
0

Waarom betaal ik servicekosten en kosten voor gas, water en elektriciteit?

Als huurder van een woning betaal je naast de kale huurprijs ook soms servicekosten en kosten voor nutsvoorzieningen, zoals gas, water en elektriciteit. Servicekosten zijn de kosten die bovenop de huurprijs komen voor bijvoorbeeld de werkzaamheden van de huismeester, schoonmaak en reparaties of het gebruik van meubels. Deze kosten betaal je maandelijks. De kosten voor nutsvoorzieningen worden apart berekend waarbij de meterstanden worden uitgelezen via de eigen meters.

 All-in huurprijs inclusief service- en nutsvoorzieningen

Soms vallen de kosten voor service en nutsvoorzieningen onder de all-in huurprijs. In dat geval betaalt u één bedrag voor de huur en alle bijkomende kosten. Als dat niet het geval is, dan heeft u een kale huur en betaalt u apart voor de kosten voor service en nutsvoorzieningen. Het is soms lastig om te bepalen of u te veel huur betaalt bij een all-in huur, dus u kunt uw verhuurder vragen om de all-in huur te splitsen.

> Bekijk ook: Voordelig energie aansluiting regelen

Overzicht kosten service en nutsvoorzieningen

Jaarlijks krijg je van de verhuurder een overzicht van de kosten voor service en nutsvoorzieningen. Hierop kun je zien of je te veel of te weinig hebt betaald. Als het overzicht niet klopt of als je het ergens niet mee eens bent, kun je contact opnemen met de Huurcommissie.

Oneens met verandering servicepakket

Als uw verhuurder het servicepakket verandert voor een aantal huurders gezamenlijk, moet 70% van de huurders het hiermee eens zijn. Als er veranderingen zijn die niet voor alle huurders gelden, moeten alleen deze huurders het eens zijn met de veranderingen. Als u het niet eens bent met de veranderingen, kunt u contact opnemen met het Juridisch Loket voor advies.


> Bekijk ook: Voordelig energie aansluiting regelenReacties
Categorieën