Genoeg redenen waarom jouw bedrijf moet kiezen voor een elektrische auto of bedrijfsauto - Geregeld24
Verduurzamen
Zo Geregeld
Verduurzamen
02/11/2023
3 min
0

Genoeg redenen waarom jouw bedrijf moet kiezen voor een elektrische auto

02/11/2023
3 min
0

Als ondernemer vraag je je misschien af welke auto je moet kiezen voor je bedrijf. In dit artikel zijn genoeg redenen gegeven om te kiezen voor een elektrisch model. Ten eerste gaan benzine- en dieselauto's uit productie, dus het is verstandig om voorop te lopen in de transitie naar een duurzame toekomst. Ten tweede bieden bijna alle autofabrikanten tegenwoordig een elektrisch model aan. Daarnaast zijn er steeds meer laadpunten in Nederland en met een elektrische auto weerspiegel je het imago van je bedrijf als duurzaam. Bovendien betaal je minder bijtelling voor een elektrische auto, is het comfortabel rijden, is laden net zo makkelijk als tanken, draag je bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties, zijn er fiscale voordelen en kun je energieneutraal rijden.

Benzine- en dieselauto’s gaan uit productie

De wetgeving rond het uitfaseren van benzine- en dieselauto's is duidelijk: de komende jaren worden deze voertuigen geleidelijk aan uit productie genomen. Dit betekent dat ondernemers op den duur niet meer kunnen kiezen voor traditionele benzine- en dieselauto's. Door nu al over te schakelen naar elektrisch rijden, ben je voorbereid op de toekomst.

Er is voor ieder wat wils

Bijna iedere autofabrikant heeft tegenwoordig een elektrisch model in het assortiment. Hierdoor is er voor iedere ondernemer wel een elektrische auto te vinden die past bij de specifieke wensen en behoeften van het bedrijf. Of je nu op zoek bent naar een kleine stadsauto of juist een grote, luxe stationwagen of bus, er is altijd wel een elektrisch model voor jou te vinden.

Het aantal laadpunten neemt toe

In Nederland worden steeds meer laadpalen geplaatst. Dit betekent dat je overal eenvoudig je elektrische auto kunt opladen. Daarnaast zijn er ook steeds meer snellaadstations, waarmee je in korte tijd weer volledig opgeladen op weg kunt. Door de groeiende infrastructuur van laadpalen wordt de kans dat je ooit met een lege accu langs de weg komt te staan steeds kleiner.

Duurzaam ondernemen start hier

Als ondernemer wil je natuurlijk ook laten zien dat je bezig bent met duurzaam ondernemen. Een elektrische auto is daarvoor het perfecte visitekaartje. Het laat zien dat je als bedrijf bezig bent met de toekomst en het verduurzamen van de samenleving. Bovendien past het rijden van een elektrische auto goed bij bedrijven die zich richten op duurzame producten of diensten.

Bijtelling, bijtelling, bijtelling

Voor een auto van de zaak betaal je bijtelling. Voor elektrische auto's geldt momenteel een lagere bijtelling afhankelijk van de nieuwprijs. En is minder dan de 22% bijtelling voor semi-elektrische, benzine- of dieselauto's. Dit betekent dat je als ondernemer flink kunt besparen op de kosten van je bedrijfsauto. Kijk voor de actuele regels altijd op de website van de belastingdienst voordat je iets aanschaft.

Zuinig, stil en comfortabel

Een elektrische auto rijdt niet alleen heel zuinig, maar ook bijzonder stil. Dit maakt het rijden van een elektrische auto heel comfortabel en ontspannen. Bovendien heb je direct volledige trekkracht, waardoor je soepel kunt accelereren. Dit maakt elektrisch rijden niet alleen duurzaam, maar ook heel plezierig.

Laden is net zo makkelijk als tanken

Laden is net zo makkelijk als tanken: Als het gaat om het laden van een elektrisch voertuig, is het proces vrij eenvoudig en kan het net zo snel zijn als het tanken van een conventioneel voertuig. Bovendien kunnen veel elektrische voertuigen worden opgeladen via een stopcontact thuis of op het werk, wat het nog gemakkelijker maakt. 

Nog meer voordelen

  • Lagere bedrijfskosten: Elektrische voertuigen hebben lagere bedrijfskosten dan conventionele voertuigen omdat ze minder onderhoud vereisen. Elektrische motoren hebben minder bewegende onderdelen dan verbrandingsmotoren, wat betekent dat er minder slijtage en minder vaak onderhoud nodig is. Bovendien zijn de kosten van elektriciteit lager dan die van benzine of diesel, waardoor de brandstofkosten worden verlaagd.
  • Stille werking: Elektrische voertuigen zijn veel stiller dan conventionele voertuigen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in stedelijke gebieden. Dit betekent dat ze geen geluidsoverlast veroorzaken en bijdragen aan een betere leefomgeving.
  • Verbeterde rijervaring: Elektrische voertuigen bieden een soepele, stille en comfortabele rijervaring. Ze hebben een hoog koppel, wat betekent dat ze snel kunnen versnellen en soepel kunnen rijden bij lage snelheden. Bovendien hebben ze meestal een lager zwaartepunt vanwege de locatie van de batterijen, waardoor ze beter bestuurbaar zijn dan conventionele voertuigen.
  • Geen uitstoot: Elektrische voertuigen stoten geen schadelijke stoffen uit zoals kooldioxide, stikstofoxiden en fijnstof, waardoor ze veel milieuvriendelijker zijn dan conventionele voertuigen. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden, waar luchtvervuiling een groot probleem is.
  • Duurzame energiebronnen: Elektrische voertuigen kunnen worden aangedreven door duurzame energiebronnen, zoals zonne- of windenergie, waardoor ze nog milieuvriendelijker worden. Dit maakt elektrische voertuigen een belangrijk onderdeel van de overgang naar een duurzame energie-economie.
  • Subsidie: In veel gevallen wordt er op de aanschaf van een elektrische auto subsidie verschaft. Om dat de regels hierover telkens verschillen lijkt het ons slim om hier niets over te noemen in dit artikel. Kijk altijd voor subsidieregelingen op de website van de overheid.

Tot slot

Samenvattend bieden elektrische voertuigen verschillende voordelen, waaronder lagere bedrijfskosten, minder onderhoud, stille werking, verbeterde rijervaring, geen uitstoot en de mogelijkheid om te worden aangedreven door duurzame energiebronnen. Deze voordelen maken elektrische voertuigen een aantrekkelijk alternatief voor conventionele voertuigen en een belangrijk onderdeel van de transitie naar een duurzame economie.


> Bekijk ook: Alles wat je moet weten over laadpalenReacties
Categorieën