Klopboormachine kopen en vergelijken - Handleiding (TIP) - Geregeld24
Gereedschap
Zo Geregeld
Gereedschap
04/03/2023
3 min
0

Klopboormachine kopen en vergelijken: Handleiding (TIP)

04/03/2023
3 min
0

Een klopboormachine is een veelzijdig elektrisch gereedschap dat ontworpen is voor het boren in zowel zachte als harde materialen, zoals hout, kunststof, metaal, steen en licht beton. De machine combineert een roterende booractie met een kloppende (hamerende) beweging om effectiever in harder materiaal te kunnen boren. 

Waar moet je op letten bij een klopboormachine kopen?

Bij het kopen van een klopboormachine zijn er verschillende zaken waarmee je rekening moet houden om een model te kiezen dat het beste bij je behoeften en budget past. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 • Vermogen: Het vermogen van de klopboormachine bepaalt hoe effectief het gereedschap is in het boren van gaten en het kloppen in metselwerk. Kies een klopboormachine met voldoende vermogen voor de taken die je wilt uitvoeren.
 • Snelheid en variabele snelheidsregeling: Een klopboormachine met variabele snelheidsregeling stelt je in staat om de snelheid aan te passen aan de taak en het materiaal, wat zorgt voor meer controle en precisie. Dit is vooral handig bij gevoelige toepassingen waar te veel kracht schade kan veroorzaken.
 • Klopfunctie: Zorg ervoor dat de klopboormachine een klopfunctie heeft, zodat je effectief in metselwerk kunt boren. De klopfunctie kan meestal worden in- of uitgeschakeld, afhankelijk van de toepassing.
 • Boorhouder en boren: Klopboormachines zijn uitgerust met een boorhouder, meestal een snelspanboorhouder, waarmee je eenvoudig boren en schroefbits kunt verwisselen zonder gereedschap. Zorg ervoor dat je de juiste maat en soort boren gebruikt voor het materiaal waarmee je werkt.
 • Formaat en gewicht: Het formaat en gewicht van de klopboormachine zijn belangrijk voor gebruiksgemak en comfort, vooral bij langdurig gebruik. Kies een klopboormachine die goed in de hand ligt en niet te zwaar is om vermoeidheid te minimaliseren.
 • Ergonomie: Een ergonomische handgreep en een goede balans zijn belangrijk voor comfort en controle tijdens het gebruik van de klopboormachine. Let op deze factoren bij het kiezen van een model.
 • Snoerloos of met snoer: Klopboormachines zijn verkrijgbaar in zowel snoerloze (op batterijen) als modellen met snoer. Snoerloze modellen bieden meer mobiliteit en gemak, maar kunnen minder krachtig zijn dan modellen met snoer. Houd rekening met je werkomgeving en voorkeuren bij het kiezen van het type klopboormachine.
 • Merken en prijs: Er zijn verschillende merken die klopboormachines produceren, zoals Bosch, Makita en Black & Decker. De prijs van een klopboormachine kan variëren op basis van het merk, de specificaties en de meegeleverde accessoires. Houd rekening met je budget en de kwaliteit van het gereedschap bij het maken van je keuze.
 • Accessoires en garantie: Controleer welke accessoires bij de klopboormachine worden geleverd, zoals extra boren, een diepteaanslag en een draagkoffer. Kijk ook naar de garantie en de beschikbare service voor de klopboormachine die je overweegt te kopen. Een langere garantieperiode en betrouwbare klantenservice zijn belangrijk voor het geval je problemen ondervindt met het gereedschap.
 • Toepassingen en gebruiksfrequentie: Denk na over de soorten taken waarvoor je de klopboormachine wilt gebruiken en hoe vaak je hem nodig hebt. Als je voornamelijk in hout en metaal boort en maar af en toe in metselwerk, heb je misschien geen krachtige klopboormachine nodig. Als je echter vaak in hardere materialen zoals beton boort, is een krachtiger model met een hogere slagkracht aan te bevelen.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een klopboormachine die aan je behoeften en verwachtingen voldoet.

> Bekijk en vergelijk Klopboormachines Online

Enkele kenmerken van klopboormachines

 • Werking: De klopboormachine werkt door een tandwielmechanisme dat een voorwaartse en neerwaartse hamerende beweging produceert terwijl de boor ronddraait. Deze klopbeweging verpulvert het materiaal, waardoor het boren sneller en efficiënter verloopt, vooral in metselwerk.
 • Vermogen: Klopboormachines zijn meestal verkrijgbaar in zowel bedrade als draadloze (accu) versies. Het vermogen van bedrade klopboormachines wordt meestal uitgedrukt in watt, terwijl het vermogen van accuboormachines wordt aangegeven in volt. Een hoger vermogen betekent meestal een krachtigere boormachine.
 • Snelheid en koppel: Klopboormachines hebben vaak een variabele snelheid, wat betekent dat je de snelheid kunt aanpassen aan het materiaal waarin je boort en de grootte van de boor. Het koppel (draaikracht) van de boormachine beïnvloedt de effectiviteit bij het boren in hardere materialen.
 • Boorcapaciteit: De boorcapaciteit van een klopboormachine geeft de maximale diameter van het gat aan dat je in een bepaald materiaal kunt boren. Dit is een belangrijke specificatie om in gedachten te houden, afhankelijk van het soort klus dat je wilt uitvoeren.
 • Schakelaar voor kloppen of boren: Veel klopboormachines hebben een schakelaar waarmee je kunt kiezen tussen de klopboorfunctie en de normale boorfunctie. Dit maakt de boormachine veelzijdiger en geschikt voor verschillende soorten materialen en toepassingen.
 • Handgreep en ergonomie: Klopboormachines zijn meestal voorzien van een extra handgreep voor meer stabiliteit en controle tijdens het boren. Een ergonomisch ontwerp en comfortabele grip zijn belangrijk om vermoeidheid tijdens langdurig gebruik te verminderen.

> Koop Klopboormachine Online

Tot slot

Klopboormachines zijn een populaire keuze voor zowel doe-het-zelvers als professionals vanwege hun veelzijdigheid en vermogen om in verschillende materialen te boren. Ze zijn echter niet geschikt voor zeer harde materialen zoals gewapend beton, waarvoor een boorhamer met een krachtiger pneumatisch mechanisme de betere keuze is.

"STOP Met Dromen en Begin te Bouwen Aan Jouw Doe-Het-Zelf Project Met Meer dan 10.000 Bouwtekeningen!" Klik hier voor meer informatie >>

Klussen

Reacties
Categorieën