Goedkope meubels kopen: 7 tips voor een stijlvol interieur - Geregeld24
Wooninspiratie
Zo Geregeld
Wooninspiratie
02/11/2023
2 min
0

Goedkope meubels kopen: 7 tips voor een stijlvol interieur

02/11/2023
2 min
0

Als je op zoek bent naar goedkope meubels, zijn er veel manieren om te besparen op de kosten. In dit artikel geven we jou zeven handige tips om goedkope meubels te kopen en van jouw interieur een stijlvolle ruimte te maken.

Koop in de sale

In het algemeen is meubels in de aanbieding kopen een slimme tip. Tijdens Black Friday en Cyber Monday hebben woonwinkels vaak spectaculaire aanbiedingen met hoge kortingen. Het is daarom zeker de moeite waard om deze dagen in de gaten te houden als je goedkope meubels wilt kopen. Let er wel op dat sommige winkels altijd uitverkoop en sale hebben en het is dan de vraag of je écht goedkoper uit bent.

Oktober woonmaand: hoge kortingen

Traditioneel is oktober de woonmaand in de meubelbranche. Veel woonwinkels bieden dan extra meubel aanbiedingen tegen hoge korting. Prijzen vergelijken bij verschillende woonwinkels kan lonen.

Tuinmeubelen koop je in september

Aan het einde van het seizoen, in september, koop je tuinmeubelen voor een lagere prijs dan in het voorjaar. Het kan dus lonen om nog even te wachten tot na de zomer om nieuwe tuinmeubelen te kopen. 

Zelf maken scheelt enorm

Maak zelf een nieuw meubelstuk met materialen van de bouwmarkt, of koop tweedehands een oude kast en geef deze een nieuwe look. Op internet vind je veel inspiratie voor dit soort projecten. Ook op YouTube vind je veel inspiratie.

Pas geleden hebben we zelf een ronde tafel gemaakt en dat scheelde meer dan 200 euro. De voet hebben we compleet gekocht bij een hobbyist die zelf allerlei soorten en maten onderstukken maakte. Een vierkant blad bij de bouwmarkt gekocht en mooi rond gezaagd. Een flinke laag lak erop en klaar. Het voordeel hiervan is dat de tafel niet precies op maat is gemaakt voor de keuken.

Tweedehands meubels in trek

Tweedehands meubels zijn vaak erg betaalbaar. Kijk eens op Marktplaats of in een tweedehandswinkel (kringloopwinkel) voor een bankstel of een design eettafel die nog in goede staat verkeren. Ook voor tafels en stoelen kun je hier terecht. Een nieuw stofje erop of een ander kleurtje.

Voor enkele maanden terug kocht ik voor 15 euro 4 design eetstoelen (vintage) bij een kringloopwinkel. Dat was écht een koopje en ze zitten heerlijk.

Vergelijk meubels

Het loont om meubels te vergelijken en dat start al online. Zoek uit wat je leuk vindt en controleer daarna de kwaliteit in de winkel. Daar zit namelijk enorm veel verschil in. Op een plaatje lijken ze in eerste instantie hetzelfde maar als je erop gaat zitten merk je pas echt het verschil in kwaliteit.

Outlet winkels

Zelf ben ik gek op outlet-winkels ook al kan ik niet zeggen dat daar altijd alles goedkoper is. Blijf scherp en volg de tip vergelijken. Bij sommige outlet-winkel is er de mogelijkheid om te onderhandelen. Maak daar gebruik van.

Met deze tips kun je goedkope meubels kopen of zelf maken en van jouw interieur een stijlvol geheel maken. Let wel op dat je scherp blijft in je keuze en vergeet niet te onderhandelen wanneer daar de mogelijkheid toe is.

Reacties
Categorieën