Bouw nieuwe woningen blijf ver achter en krimpt dit jaar
06 februari 2023 

Bouw nieuwe woningen blijf ver achter en krimpt dit jaar

Nederland loopt ver achter op het streven van 900.000 extra nieuwe woningen in 2030. Dit komt doordat te weinig vergunningen worden verstrekt en de vergunningsprocedures langer duren. Hierdoor zal de bouw van nieuwe woningen dit jaar krimpen met 3,5% en in 2024 met nog eens 5,5%, volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Ook hogere rentes en stijgende bouwkosten zullen het woningaanbod negatief beïnvloeden. 

Keerpunt na jarenlange groei

Het EIB is somber over de komende jaren en spreekt van 'een keerpunt' na jaren van stevige groei. Volgens EIB-directeur Taco van Hoek kan de situatie verbeterd worden door eenvoudigere en kleinschaligere projecten, aan de rand van gemeenten. Dit in tegenstelling tot de huidige stedelijke appartementenbouw, die duurder en complexer is.

Bron: FD

Over de schrijver
Mijn naam is Meindert Zomer, register makelaar taxateur en eigenaar van Geregeld24. Geregeld24 is hét platform voor consument en bedrijf. Allerlei dagelijkse zaken en informatie is hier te vinden op het gebied van economie, makelaardij, verhuizen, artificial intelligence, robots, muziek en nog veel meer! Voel je vrij om een reactie te plaatsen maar houd het wel netjes.
Reactie plaatsen