Tips verhuisbedrijf inschakelen - Waar moet je op letten? - Geregeld24
Verhuizen
Zo Geregeld
Verhuizen
02/24/2023
6 min
0

Tips verhuisbedrijf inschakelen: Waar moet je op letten?

02/24/2023
6 min
0

Verhuizen is vaak een hele klus en soms komt het beter uit om een verhuisbedrijf in te schakelen. Maar hoe kies je nou een verhuisbedrijf en waar let je op. Een verhuizing kan een van de meest stressvolle en uitdagende gebeurtenissen in je leven zijn, en het inhuren van een verhuisbedrijf kan je helpen om de last te verminderen. Een verhuisbedrijf kan je helpen bij het inpakken van je spullen, het verplaatsen van je bezittingen van je oude huis naar je nieuwe huis en het uitpakken van je spullen. Maar hoe kies je het juiste verhuisbedrijf? In dit artikel lees je er meer over. Hieronder een lijst met tips voor het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Vergelijk verhuizers

Vraag om aanbevelingen

Vraag vrienden, familie en buren of ze verhuisbedrijven kunnen aanbevelen die ze eerder hebben gebruikt. Stel vragen zoals: Hoe betrouwbaar is het verhuisbedrijf? Hebben ze hun beloften gehouden en op tijd geleverd? Hoe professioneel is het verhuisbedrijf? Zijn de medewerkers vriendelijk, behulpzaam en goed georganiseerd? Is hun apparatuur goed onderhouden en up-to-date? Stel daarnaast vragen die voor jou belangrijk zijn.

Controleer de vergunning en verzekering

Zorg ervoor dat het verhuisbedrijf een vergunning heeft om te werken in uw regio en dat ze verzekerd zijn voor schade en diefstal tijdens de verhuizing. Lees ook de voorwaarden en het eventuele eigen risico, wanneer je later een beroep op de verzekering moet doe wil je vooraf wel weten onder welke voorwaarden de verzekering is afgesloten.

Bescherm je eigendommen

Het belangrijk om jezelf en je eigendommen te beschermen tijdens de verhuizing. Zorg ervoor dat het verhuisbedrijf een aansprakelijkheidsverzekering heeft en vraag om een bevestiging van de verzekering voordat je het bedrijf inhuurt. Het is ook een goed idee om je eigen verzekering te controleren om te zien of je verzekerd bent tijdens de verhuizing. Als je waardevolle spullen hebt, overweeg dan om deze zelf te verplaatsen in plaats van ze aan het verhuisbedrijf toe te vertrouwen. Vergeet niet om je eigen opstal- en inboedelverzekering vooraf te regelen.

Vraag naar een schriftelijke offerte

Vraag om een schriftelijke offerte van het verhuisbedrijf, zodat u de kosten van tevoren kunt bekijken en geen onverwachte kosten krijgt. Verdiep je erin wat je krijgt en wat je daarvoor moet betalen. Kijk ook naar eventuele extra kosten die misschien bij anderen al bij de offerte inbegrepen. Voordat je een verhuisbedrijf inhuurt, is het erg belangrijk om een nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten van de verhuizing zodat het achteraf niet tegenvalt.

Vergelijk meerdere offertes

Het is een goed idee om meerdere offertes aan te vragen van verschillende verhuisbedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Zorg ervoor dat de offertes gedetailleerd zijn, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat elk bedrijf te bieden heeft en wat de kosten zijn. Kijk niet alleen naar de totale kosten, maar ook naar de kosten per uur, de grootte van de verhuiswagen, het aantal verhuizers dat wordt ingezet, en of er extra kosten in rekening worden gebracht voor zaken als verpakkingsmateriaal, verhuisdozen en verzekeringen. Het vergelijken van offertes kan je helpen om een verhuisbedrijf te vinden dat voldoet aan je behoeften en budget.

Vergelijk verhuizers

Lees beoordelingen en referenties

Lees beoordelingen en referenties van andere klanten om te zien hoe het verhuisbedrijf presteert. Online beoordelingen zijn een geweldige manier om een verhuisbedrijf beter te leren kennen voordat je met ze in zee gaat. Beoordelingen van klanten geven je inzicht in hoe het bedrijf werkt en hoe ze omgaan met hun klanten. Je kunt reviews vinden op verschillende platforms. Door het lezen van de beoordelingen krijg je een goed beeld van de kwaliteit van de dienstverlening en de betrouwbaarheid van het verhuisbedrijf.

Vraag naar hun verhuismethoden

Verhuisbedrijven gebruiken verschillende verhuismethoden om ervoor te zorgen dat jouw spullen veilig en onbeschadigd worden verplaatst naar je nieuwe locatie. Enkele veelvoorkomende verhuismethoden zijn:

  • Inpakken en uitpakken: Verhuisbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om jouw spullen in te pakken en uit te pakken. Ze gebruiken hiervoor speciale materialen, zoals kartonnen dozen, noppenfolie, beschermende kussens, enzovoort.
  • Demontage en montage: Voor grote meubels zoals kasten, bedden en tafels, kan het nodig zijn om deze te demonteren voor transport en weer te monteren op de nieuwe locatie. Verhuisbedrijven hebben vaak de kennis en ervaring om dit snel en veilig te doen.
  • Transport: Het verhuisbedrijf zorgt voor het transport van jouw spullen van de oude naar de nieuwe locatie. Ze gebruiken hiervoor verschillende soorten voertuigen, afhankelijk van de grootte en hoeveelheid spullen die verhuisd moeten worden.
  • Laden en lossen: Verhuizers zorgen voor het laden en lossen van jouw spullen. Ze hebben de kennis en ervaring om dit veilig en efficiënt te doen, met behulp van speciale apparatuur zoals steekwagens en een verhuislift.
  • Opslag: Soms is het nodig om spullen tijdelijk op te slaan, bijvoorbeeld als je nieuwe huis nog niet klaar is om in te trekken. Verhuisbedrijven bieden vaak opslagruimte aan om jouw spullen veilig te bewaren tot je ze weer nodig hebt.

De exacte verhuismethoden die een verhuisbedrijf gebruikt, kunnen variëren afhankelijk van de grootte en aard van jouw verhuizing en je specifieke behoeften en wensen. Geef het duidelijk van tevoren aan welke speciale wensen je hebt.

Vraag naar hun beschikbaarheid

Zorg ervoor dat het verhuisbedrijf beschikbaar is op de datum dat je wilt verhuizen en dat ze het aantal verhuizers kunnen leveren dat je nodig hebt. Het is ook belangrijk om te controleren of het bedrijf kan voldoen aan eventuele speciale verzoeken, zoals het verplaatsen van zware of onhandelbare voorwerpen. Hiervoor is misschien ander vervoer of materiaal nodig dan standaard. Controleer enkele dagen voor de verhuizing nog even of alles goed op de planning staat. Een fout is snel gemaakt en door vooraf nog even contact te hebben voorkom je misverstanden. Daarnaast is er dan nog tijd om eventuele misverstanden te herstellen.

Let op de ervaring van het verhuisbedrijf

Het is belangrijk om te kiezen voor een verhuisbedrijf met voldoende ervaring. Het aantal jaren dat het bedrijf actief is in de verhuis- en opslagindustrie kan een goede indicator zijn voor de kwaliteit van de dienstverlening. Een bedrijf dat al tien jaar of langer actief is, heeft waarschijnlijk de nodige ervaring en expertise opgebouwd om jouw verhuizing soepel te laten verlopen. Je kunt informatie over de ervaring van het bedrijf vinden op hun eigen website of andere websites waarbij mensen hun beoordeling achterlaten. Kijk ook naar hoe recent de beoordelingen zijn.

Maak duidelijke afspraken

Zorg ervoor dat u duidelijke afspraken maakt met het verhuisbedrijf over de verhuizing, zoals de verhuisdatum, de locatie en eventuele speciale vereisten. Dit zorgt ervoor dat er naderhand geen onduidelijkheden of misverstanden zijn. Laat alle afspraken vastleggen in een contract.

Vraag om een contract

Zorg ervoor dat u een schriftelijk contract krijgt waarin de voorwaarden van de verhuizing worden beschreven, zoals de kosten, de verzekering, de leverdatum en -tijd, etc. Hier wordt nog weleens te makkelijk over gedaan maar een overeenkomst waar alles duidelijk in is omschreven voorkomt gezeur achteraf. Neem ook de algemene- of extra voorwaarden goed door voordat je tekent.

Controleer de betalingsvoorwaarden

Voordat je een verhuisbedrijf inhuurt, is het belangrijk om de betalingsvoorwaarden te controleren. Sommige bedrijven vereisen een betaling vooraf, terwijl je bij anderen pas achteraf hoeft te betalen. Soms is een borg of voorschot vereist terwijl anderen om contact geld vragen. Zorg ervoor dat de betaling ook voldoet aan je wensen en vraag altijd een factuur en/of betalingsbewijs.

Waardevolle spullen

Als je waardevolle spullen hebt, zoals sieraden, kunstwerken of andere kostbaarheden, is het begrijpelijk dat je deze zelf wilt verplaatsen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze spullen veilig zijn tijdens de verhuizing. Hier zijn enkele tips: 

  • Verpak ze goed: Zorg ervoor dat je de waardevolle spullen goed verpakt. Gebruik hiervoor stevige dozen of containers en vul eventuele lege ruimtes op met opvulmateriaal zoals bubbeltjesplastic of krantenpapier. Wikkel delicate items ook nog eens extra in met beschermend materiaal, zoals bubbeltjesplastic, om te voorkomen dat ze beschadigd raken.
  • Vervoer ze zelf: Overweeg om de waardevolle spullen zelf te vervoeren in plaats van ze aan het verhuisbedrijf toe te vertrouwen. Zo kun je er zeker van zijn dat ze veilig aankomen op hun bestemming.
  • Zorg voor verzekering: Als je besluit om de waardevolle spullen toch mee te laten verhuizen door het verhuisbedrijf, zorg er dan voor dat je voldoende verzekerd bent. Informeer bij het verhuisbedrijf naar hun verzekering en vraag ook na of je extra verzekeringen kunt afsluiten om je waardevolle spullen te beschermen. Een verzekering is natuurlijk ook belangrijk wanneer je de waardevolle spullen zelf verhuist.
  • Maak een inventarisatie : Maak een inventarisatie van alle waardevolle spullen en neem foto's van elk item. Bewaar deze op een veilige plek, zoals in een kluis of digitale opslag.

Tot slot

Verhuizen is een hele klus, en ik kan het weten! Ik ben zelf meerdere keren verhuist en door ervaring leer je dat niet alles altijd gaat zoals je wenst. Een goede voorbereiding en duidelijke afspraken zorgen ervoor dat je misverstanden tot een minimum beperktZorg ervoor dat je legitimatie- en rijbewijzen apart houdt. Vooral wanneer je naar de notaris moet om de akte van levering voor je nieuwe huis te tekenen. Dan is het vervelend dat de documenten in de verhuiswagen zitten.

Vergelijk verhuizers

Reacties
Categorieën