Piano verhuizen, waar aan denken? - Geregeld24
Verhuizen
Zo Geregeld
Verhuizen
02/06/2023
1 min
0

Piano verhuizen, waar aan denken?

02/06/2023
1 min
0

Een piano verhuizen kan een hele klus zijn, hierbij heb je de keuze het zelf te doen, of een verhuisbedrijf in te schakelen. Er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het vervoeren van dure piano’s.

Bij het verhuizen van een piano moet je aan de volgende zaken denken:

Verpakking: Zorg voor stevige verpakkingsmateriaal om de piano te beschermen tijdens de verhuizing. Denk hierbij aan voldoende dekens om de piano te beschermen tegen krassen of beschadigingen.

Transport: Het is belangrijk om te beslissen of je de piano zelf gaat verhuizen of dat je een professioneel verhuisbedrijf inschakelt. Bij een professioneel verhuisbedrijf weet je zeker dat je piano op een veilige manier verhuisd wordt.

Verzekering: Check je verzekering of het verhuizen van de piano of vleugel wel is gedekt wanneer je dit zelf doet. Het kan namelijk flink in de papieren lopen wanneer je een dure vleugel beschadigd. Verhuisbedrijven beschikken wel over speciale verzekeringen die eventuele schade aan je piano vergoeden.

Voorbereiding: Verwijder alle losse onderdelen, zoals de bladmuziek en de hoes, en zorg dat de toetsen worden beschermd. Zet de klep vast zodat deze tijdens het transport niet kan openklappen.

Verplaatsing: Het verplaatsen van de piano is een zware en precieze taak. Het is belangrijk om voldoende hulp te hebben en om voorzichtig te zijn om schade te voorkomen. Maak het jezelf makkelijker door een “verhuishondje” te gebruiken.

Vastzetten: Zet de piano tijdens het transport goed vast en gebruik hier een stabiele aanhanger, bakwagen of verhuiswagen voor.

Plaatsing: Zorg ervoor dat de piano op de nieuwe locatie op een stevige en niveauvolle ondergrond geplaatst wordt, en dat er voldoende ruimte is om de piano te bespelen. Gebruik indien nodig een verhuislift. Laat je duur het verhuurbedrijf informeren naar de tarieven.

Stemming: Na de verhuizing is het belangrijk om de piano te laten stemmen door een professionele pianostemmer. Wacht circa 1 tot 2 maanden met het stemmen van de piano. Het klinkt raar maar de piano heeft even tijd nodig om tot rust te komen. Ook moet de piano aan de nieuwe temperatuur en luchtvochtigheid wennen. Deze heeft namelijk ook invloed om het stemmen. Let op, doe je dit niet, dan bestaat de kans op blijvende schade wanneer je het instrument te vroeg stemt en bespeelt.

Reacties
Categorieën