Inbraakpreventie: Houd inbrekers buiten de deur
Verbouwen en verbeteren
Zo Geregeld
Verbouwen en verbeteren
04/09/2024
2 min
0

Inbraakpreventie: Houd inbrekers buiten de deur

04/09/2024
2 min
0

De beste tips om je huis te beveiligen tegen inbraken 

In Nederland vinden er helaas nog steeds veel inbraken plaats. Het is daarom van groot belang om je huis goed te beveiligen en inbrekers buiten de deur te houden. Met deze handige tips kun je ervoor zorgen dat jouw woning een minder aantrekkelijk doelwit wordt voor inbrekers.

1. Installeer goede sloten op ramen en deuren

Een degelijk slot is essentieel om inbrekers buiten te houden. Zorg ervoor dat alle ramen en buitendeuren voorzien zijn van goedgekeurde sloten. Denk hierbij aan driepuntssloten, bijzetsloten en anti-kerntreksloten. Deze extra beveiligingsmaatregelen schrikken potentiële inbrekers af.

2. Versterk je deuren

De meeste inbraken vinden plaats via de achterdeur. Het is daarom verstandig om je deuren extra te verstevigen. Een anti-inbraakstrip of veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging kan het verschil maken tussen een succesvolle inbraakpoging en een mislukte poging.

3. Plaats beveiligingscamera's

Beveiligingscamera's zijn een effectief middel om inbrekers af te schrikken. Door het plaatsen van camera's bij de ingangen van je woning, creëer je een extra obstakel voor potentiële indringers. Daarnaast kunnen beelden van de camera's helpen bij het opsporen en identificeren van inbrekers.


4. Verlicht je woning goed

Een goed verlichte woning schrikt inbrekers af. Zorg voor voldoende buitenverlichting bij de ingangen en rondom je huis. Denk hierbij aan bewegingsmelders die automatisch inschakelen wanneer er iemand nadert. Hierdoor valt een potentiële inbreker direct op en zal deze eerder geneigd zijn om jouw huis over te slaan.

5. Maak gebruik van timers voor verlichting

Wanneer je langere tijd niet thuis bent, is het verstandig om gebruik te maken van timers voor je verlichting. Hiermee kun je instellen dat de lampen op bepaalde tijdstippen automatisch aan- en uitgaan, waardoor het lijkt alsof er altijd iemand thuis is. Dit schrikt inbrekers af, omdat ze liever niet willen worden gezien.

6. Zorg voor goede sociale controle

Een goede band met je buren kan helpen bij het voorkomen van inbraken. Spreek af dat jullie op elkaars woningen letten wanneer één van jullie afwezig is. Een extra paar ogen kan veel betekenen als het gaat om het signaleren van verdachte situaties. Laat ook weten wanneer je op vakantie gaat zodat ze een extra oogje in het zeil kunnen houden. 

7. Berg waardevolle spullen op

Zorg ervoor dat waardevolle spullen zoals sieraden, laptops en contant geld niet zichtbaar zijn vanaf de buitenkant van je woning. Berg deze spullen op in een kluis of berging, zodat inbrekers geen interesse hebben om bij jou in te breken.

8. Laat een bewoonde indruk achter

Wanneer je langere tijd niet thuis bent, is het belangrijk om een bewoonde indruk achter te laten. Vraag bijvoorbeeld aan de buren of zij af en toe de post willen weghalen en de gordijnen willen openen en sluiten. Ook kun je overwegen om een auto op de oprit te parkeren, zodat het lijkt alsof er iemand aanwezig is.

9. Installeer een betrouwbaar alarmsysteem

Met de vorige tips kun je niet altijd voorkomen dat ongewenste inbrekers toch een mogelijkheid vinden om in te breken. Ondanks dat je er alles aan hebt gedaan blijft er altijd een risico aanwezig. Overweeg dan ook het beste alarmsysteem met centrale melding. Of je nu wel of niet thuis bent, het alarmsysteem doet z'n werk. Klik op de banner voor meer informatie.Tot slot

Met deze tips kun je jouw huis beter beveiligen tegen inbraken. Door deze maatregelen te nemen, maak je het inbrekers moeilijk en vergroot je de kans dat ze jouw woning overslaan. Investeer in goede sloten, versterk je deuren en maak gebruik van beveiligingsmaatregelen zoals camera's en verlichting. Op deze manier kun jij met een gerust hart genieten van een veilige woonsituatie.

Reacties
Categorieën