Beveilig je huis met het Politiekeurmerk Veilig Wonen en houd inbrekers op afstand - Geregeld24
Veiligheid
Zo Geregeld
Veiligheid
02/06/2023
1 min
0

Beveilig je huis met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

02/06/2023
1 min
0

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Volgens recente politiecijfers heeft het aantal inbraken in huizen in ons land weer toegenomen. Met de kerstvakantie voor de deur is het belangrijk om stappen te ondernemen om de beveiliging van je huis te verbeteren. Een manier om je huis te beschermen is door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) aan te vragen.

Inbraakbeveiliging en veiligheid

Het PKVW is een bewijs dat je huis aan specifieke eisen op het gebied van inbraakbeveiliging en veiligheid voldoet. Het betekent niet dat je huis 100% inbraakveilig is, maar het maakt het voor inbrekers wel moeilijker om je huis binnen te dringen. Bovendien vermindert het de kans op een inbraak met 80%. Je kunt ook vaak rekenen op korting op je inboedelverzekering.

Aanvraagprocedure

Het PKVW kun je aanvragen bij een slotenmaker. Deze zal je woning inspecteren om te bepalen of deze voldoet aan de eisen. De volgende zaken worden onder andere bekeken:

  • Gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels (herkenbaar aan het SKG®- of ‘V’-logo).
  • Verlichting bij de voordeur.
  • Zicht vanuit de hal naar buiten.
  • Rookmelders op elke verdieping en op de juiste plekken.

Certificaat

Als je woning aan deze eisen voldoet, ontvang je het certificaat "Beveiligde Woning". Het certificaat is tien jaar geldig en je ontvangt ook een PKVW-sticker om te tonen dat je huis beveiligd is. Als je woning niet aan de eisen voldoet, krijg je advies of worden er maatregelen uitgevoerd om het certificaat wel te behalen.

Kosten

De kosten voor het PKVW hangen af van de maatregelen die nodig zijn. Als je woning al aan alle eisen voldoet, zijn er vaak geen extra kosten. Het certificaat zelf is kosteloos. Sommige gemeenten bieden subsidie aan voor verbetering van de beveiliging van je woning, dus vraag hier zeker naar voordat je het PKVW aanvraagt.

Geef inbrekers geen kans

Laat de inbrekers buiten en bescherm je huis en bezittingen door het PKVW te behalen. Door te voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en veiligheid, verkleiner je de kans op inbraak en kun je korting krijgen op je inboedelverzekering. Het keurmerk vraag je aan bij een slotenmaker en deze inspecteert of jouw woning aan de eisen voldoet. Als jouw woning aan deze eisen voldoet, ontvang je het certificaat Beveiligde Woning en een sticker voor op een zichtbare plaats. Wees gerust en bescherm je woning met het PKVW.

Kortom

Betrek een gecertificeerde slotenmaker (bedrijf gecertificeerd voor PKVW) bij jou in de omgeving om te beoordelen of je woning aan de eisen voldoet. Als dit niet het geval is, kan deze de benodigde verbeteringen aanbrengen zodat je het certificaat kunt verkrijgen. De slotenmaker zal het certificaat uitreiken nadat de verbeteringen zijn uitgevoerd.

Reacties
Categorieën