Een bubbelbad kopen: Hoe maak je de juiste keuze? - Geregeld24
Tips en adviezen
Zo Geregeld
Tips en adviezen
03/01/2023
6 min
0

Een bubbelbad kopen: Hoe maak je de juiste keuze?

03/01/2023
6 min
0

Een nieuwe badkamer biedt de mogelijkheid om keuzes te maken. Kies je voor een bubbelbad of whirlpool, een inloopdouche of toch een combinatie van bad en douche? In dit artikel zullen we de keuze voor een bubbelbad onder de loep nemen en leggen we de verschillen uit tussen een whirlpool, jacuzzi en bubbelbad.

Waarom zou je voor een bubbelbad kiezen?

Een bubbelbad biedt niet alleen ontspanning, maar ook de stimulering van de bloedsomloop en de spieren door middel van lucht- en/of waterjets. Het bubbelende water heeft ook een ontspannend effect op de geest. Een bubbelbad is ook een leuke toevoeging aan een badkamer en kan de waarde van je huis verhogen.

 Spa of hydro bubbelbaden

Er zijn twee soorten bubbelbaden waaruit je kan kiezen: spa's en hydro bubbelbaden. Een spa is een bubbelbad met luchtjets, terwijl een hydro bubbelbad waterjets gebruikt. Beide typen bieden de ontspannende en stimulerende voordelen die we eerder noemden, maar het is belangrijk om te overwegen welk type je voorkeur heeft..

Combinatie: spa en hydro bubbelbad

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie van spa en hydro bubbelbaden. Dit type bubbelbad biedt de voordelen van zowel luchtjets als waterjets en kan het gevoel van ontspanning versterken.. 

Inbouw of vrijstaand bubbelbad

Een andere keuze die je moet maken bij het kiezen van een bubbelbad, is of je een inbouw of vrijstaand bubbelbad wilt. Vrijstaande bubbelbaden hebben de voorkeur vanwege hun luxe uitstraling, maar zijn alleen geschikt voor grotere badkamers. Inbouw bubbelbaden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder modern, landelijk en klassiek. 

Wat kost een bubbelbad?

De prijs van een bubbelbad wordt bepaald door de kwaliteit, het ontwerp en het aantal jets. Een bubbelbad met zowel lucht- als waterjets is bijvoorbeeld duurder dan een bubbelbad met slechts een van beide. Als je het water warm wilt houden, moet je ook rekening houden met de extra kosten van een heater. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te besparen op de aankoop van een bubbelbad, maar genieten blijft het uitgangspunt bij het aanschaffen van een bubbelbad. Even doorsparen is dan soms de enige juiste oplossing.

Wat is het verschil tussen een whirlpool, jacuzzi en een bubbelbad?

De termen whirlpool, jacuzzi en bubbelbad worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn enkele verschillen tussen deze termen. Over het algemeen verwijzen ze allemaal naar een bad dat water gebruikt voor hydrotherapie en ontspanning, maar er zijn enkele subtiele verschillen in hun betekenis en gebruik.

Bubbelbad

Een bubbelbad is een type bad waarbij bubbels van onderaf worden gecreëerd door lucht in het water te blazen. De bubbels kunnen worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Bubbelbaden worden vaak gebruikt voor ontspanning en spierontspanning en zijn meestal ontworpen voor gebruik binnenshuis.

Whirlpool

Whirlpools daarentegen hebben ook een mechanisme dat water in het bad rondpompt om een stroom te creëren. Dit helpt bij het masseren van de spieren en het bevorderen van de bloedcirculatie. Sommige whirlpools hebben ook luchtjets die bubbels creëren. Whirlpools worden vaak gebruikt voor hydrotherapie en therapeutische behandelingen, en ze zijn meestal ontworpen voor gebruik binnenshuis.

Jacuzzi

De term jacuzzi verwijst specifiek naar een merk van buiten bubbelbaden. Jacuzzi's hebben meestal een krachtiger bubbel- en watermassage-systeem dan bubbelbaden en whirlpools. Ze zijn ook meestal ontworpen om buiten te worden gebruikt en zijn vaak groter en duurder dan binnenshuis bubbelbaden en whirlpools. 

Samengevat

Een bubbelbad is een bad met luchtbellen, een whirlpool heeft een stroom van water en lucht en een jacuzzi is een krachtig bubbelbad dat buiten wordt gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een bubbelbad?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een bubbelbad in huis zoals:

 • Ontspanning: Een bubbelbad kan helpen bij het verminderen van stress en spanning. De warme temperatuur en masserende bubbels kunnen helpen bij het ontspannen van de spieren en het verlichten van stress.
 • Verlichting van pijn: Bubbelbaden kunnen helpen bij het verlichten van pijn, zoals spierpijn, artritis en andere aandoeningen die pijn veroorzaken. De warmte van het water en de massage van de bubbels kunnen helpen bij het verminderen van de pijn en het bevorderen van genezing.
 • Verbeterde bloedsomloop: De warmte van het water en de massage van de bubbels kunnen helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop. Dit kan op zijn beurt helpen bij het verbeteren van de gezondheid van het hart en het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten.
 • Verminderde bloeddruk: Bubbelbaden kunnen helpen bij het verminderen van de bloeddruk. De warmte van het water kan helpen bij het ontspannen van de bloedvaten, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd.
 • Verbeterde slaap: Een bubbelbad voor het slapengaan kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. De warmte van het water en de ontspannende effecten kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een diepe slaap.
 • Verbeterde huid: Het warme water en de massage van de bubbels kunnen helpen bij het verbeteren van de huid. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd en de huid wordt gevoed.
 • Gezelligheid: Een bubbelbad kan ook dienen als sociale ruimte. Het biedt een ontspannen en gezellige omgeving om te genieten met familie en vrienden.
 • Waarde van het huis: Een bubbelbad kan de waarde van je huis verhogen en kan iets extra toevoegen voor potentiële kopers.

Wat zijn de voordelen van een Whirlpool?

Een whirlpool, ook wel bekend als een jacuzzi of spa, heeft veel van dezelfde voordelen als een bubbelbad, maar biedt ook specifieke voordelen vanwege de jetstreams die gebruikt worden voor de massage. Hieronder volgen enkele mogelijke voordelen van een whirlpool in huis:

 • Verlichting van spierpijn: De krachtige jetstreams van een whirlpool kunnen diep in de spieren doordringen en helpen bij het verminderen van spierpijn, stijfheid en spanning.
 • Verbeterde circulatie: De jetstreams van een whirlpool stimuleren de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van het hart en het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten.
 • Verhoogde flexibiliteit: Het gebruik van een whirlpool kan helpen bij het vergroten van de flexibiliteit van de spieren en gewrichten, waardoor het risico op blessures wordt verminderd.
 • Verminderde stress: Het warme water en de masserende jetstreams kunnen helpen bij het verminderen van stress en spanning. Dit kan op zijn beurt helpen bij het verbeteren van de mentale gezondheid en het bevorderen van een gevoel van welzijn.
 • Verbeterde slaap: Een whirlpool voor het slapengaan kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. De warmte van het water en de ontspannende effecten kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een diepe slaap.
 • Verlichting van artritis: De warmte en massage van de jetstreams kunnen helpen bij het verminderen van de pijn en stijfheid die gepaard gaan met artritis.
 • Verbeterde huid: De jetstreams van een whirlpool kunnen helpen bij het verbeteren van de huid. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd en de huid wordt gevoed.
 • Sociale ruimte: Een whirlpool kan ook dienen als sociale ruimte. Het biedt een ontspannen en gezellige omgeving om te genieten met familie en vrienden.
 • Waarde van het huis: Een whirlpool kan de waarde van uw huis verhogen en kan een aantrekkelijke functie zijn voor potentiële kopers.

Wat zijn de voordelen van een jacuzzi?

Een jacuzzi, ook bekend als een hot tub of spa, biedt veel voordelen voor de gezondheid en ontspanning. Hieronder enkele voordelen van een jacuzzi in of bij het huis:

 • Ontspanning: Een jacuzzi biedt een ontspannen omgeving om te genieten van de warmte en massage van de jets. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en spanning en bij het bevorderen van ontspanning.
 • Verlichting van spierpijn: De warmte van het water en de masserende jets van een jacuzzi kunnen helpen bij het verminderen van spierpijn, stijfheid en spanning.
 • Verminderde stress: Een jacuzzi kan helpen bij het verminderen van stress en spanning. Het biedt een ontspannen omgeving om te genieten van de warmte en massage van de jets.
 • Verbeterde bloedsomloop: De warmte van het water in combinatie met de massage van de jets kan helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop. Dit kan op zijn beurt helpen bij het verbeteren van de gezondheid van het hart en het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten.
 • Verminderde bloeddruk: Een jacuzzi kan helpen bij het verminderen van de bloeddruk. De warmte van het water kan helpen bij het ontspannen van de bloedvaten, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd.
 • Verbeterde slaap: Een jacuzzi voor het slapengaan kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. De warmte van het water en de ontspannende effecten kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een diepe slaap.
 • Verlichting van artritis: De warmte en massage van de jets kunnen helpen bij het verminderen van de pijn en stijfheid die gepaard gaan met artritis.
 • Sociale ruimte: Een jacuzzi kan dienen als sociale ruimte. Het biedt een ontspannen en gezellige omgeving om te genieten met familie en vrienden.
 • Waarde van het huis: Een jacuzzi kan de waarde van je huis verhogen en kan een aantrekkelijke meerwaarde zijn voor potentiële kopers.

Wat zijn de overeenkomsten van een bubbelbad, whirlpool en jacuzzi?

Een bubbelbad, whirlpool en jacuzzi zijn allemaal ontspanningsapparaten die gebruikt worden om de spieren te ontspannen en te helpen bij het verminderen van stress. Hieronder volgen enkele overeenkomsten van een bubbelbad, whirlpool en jacuzzi:

 • Warmte: Ze bieden allemaal warm water om in te ontspannen en te genieten.
 • Massage: Ze hebben allemaal jets die masserende stralen van water en lucht kunnen leveren.
 • Gezondheidsvoordelen: Ze hebben allemaal gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van spierpijn, stress en spanning, en het verbeteren van de bloedsomloop en slaap.
 • Ontspanning: Ze zijn allemaal ontspannend en kunnen helpen bij het bevorderen van ontspanning en welzijn.
 • Geschikt voor thuisgebruik: Ze zijn allemaal verkrijgbaar voor thuisgebruik en kunnen binnen of buiten worden geïnstalleerd, afhankelijk van de beschikbare ruimte en voorkeur.
 • Verhoogde waarde van het huis: Ze kunnen allemaal de waarde van je huis verhogen en aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers.

Tot slot

Hoewel er enkele verschillen zijn tussen een bubbelbad, whirlpool en jacuzzi, bieden ze allemaal vergelijkbare voordelen en kunnen ze een geweldige aanvulling zijn op je huis voor ontspanning en gezondheid. De keuze is aan jou!

Reacties
Categorieën