STAS ophangsystemen - Een stijlvolle en flexibele oplossing voor het ophangen van kunst en decoraties - Geregeld24
Wooninspiratie
Zo Geregeld
Wooninspiratie
04/13/2023
4 min
0

STAS ophangsystemen: Een stijlvolle en flexibele oplossing voor het ophangen van kunst en decoraties

04/13/2023
4 min
0

STAS ophangsystemen 

STAS ophangsystemen zijn innovatieve, gebruiksvriendelijke oplossingen voor het ophangen van kunstwerken, foto's en andere decoraties aan de muur. Deze systemen, ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf STAS, zijn ontworpen om zowel stijlvol als functioneel te zijn. Ze bieden flexibiliteit en gebruiksgemak, waardoor je je interieur moeiteloos kunt aanpassen en bijwerken. In dit artikel bespreken we de belangrijkste kenmerken en voordelen van STAS ophangsystemen en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor zowel particulieren als professionals.


Belangrijkste kenmerken van STAS ophangsystemen

 • Eenvoudige installatie: STAS ophangsystemen zijn ontworpen voor eenvoudige installatie. De meeste systemen kunnen aan de wand of het plafond worden bevestigd met behulp van schroeven en pluggen. Eenmaal geïnstalleerd, zijn de ophangrails klaar voor gebruik en kunnen ophangdraden en haken eenvoudig worden toegevoegd of verwijderd.
 • Flexibiliteit: Een van de grootste voordelen van STAS ophangsystemen is de flexibiliteit die ze bieden. Je kunt eenvoudig kunstwerken en decoraties verplaatsen, toevoegen of verwijderen zonder gaten in de muur achter te laten. Dit maakt het gemakkelijk om je interieur te updaten of aan te passen zonder gedoe of extra kosten.
 • Veelzijdigheid: STAS ophangsystemen zijn geschikt voor verschillende soorten wanden en plafonds, waaronder gipsplaten, beton en baksteen. Dit maakt ze geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen, zoals woningen, kantoren, galerieën en musea.
 • Draagvermogen: De ophangsystemen van STAS zijn ontworpen om een aanzienlijk gewicht te dragen. Afhankelijk van het gekozen systeem kunnen ze een hoog aantal kg per meter dragen. Dit betekent dat je zonder problemen met het STAS schilderij ophangsysteem zware kunstwerken en decoraties kunt ophangen.
 • Esthetiek: STAS ophangsystemen zijn ontworpen met een strakke en moderne uitstraling, waardoor ze perfect passen in verschillende interieurstijlen. De rails zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je een systeem kunt kiezen dat bij jouw interieur past.

Soorten STAS ophangsystemen

Er zijn verschillende soorten STAS ophangsystemen beschikbaar, hieronder een korte opsomming. (Er zijn natuurlijk nog veel meer STAS producten beschikbaar)

 • STAS Cliprail: Dit is een eenvoudig en veelzijdig ophangsysteem dat geschikt is voor zowel thuisgebruik als voor professionele toepassingen. De cliprail kan eenvoudig aan de muur worden bevestigd en biedt een strakke, onopvallende uitstraling.
 • STAS Cliprail Max: De Cliprail Max is een geavanceerdere versie van de standaard Cliprail en is speciaal ontworpen om naadloos aan te sluiten op het plafond. Dit zorgt voor een strakkere uitstraling en biedt extra stabiliteit en draagvermogen.
 • STAS Minirail: Dit is het meest compacte en onopvallende ophangsysteem van STAS. De STAS Minirail is slechts 16 mm hoog en is ideaal voor situaties waarin een subtiele en minimalistische uitstraling gewenst is.
 • STAS J-rail: De J-rail is een robuust en veelzijdig ophangsysteem dat speciaal is ontworpen voor zwaardere kunstwerken en decoraties. Het systeem dankt zijn naam aan de J-vormige rail en is zeer geschikt voor galerieën, musea en andere professionele omgevingen.
 • STAS J-rail Max: De J-rail Max is een verbeterde versie van de standaard J-rail, met een nog groter draagvermogen en extra bevestigingsopties. Dit maakt het systeem uitermate geschikt voor het ophangen van zeer zware kunstwerken en objecten.

Waarom kiezen voor STAS ophangsystemen?

STAS ophangsystemen bieden tal van voordelen voor zowel particulieren als professionals:

 • Bescherming van muren: Omdat je geen spijkers of schroeven in de muur hoeft te slaan om kunstwerken op te hangen, blijven je muren onbeschadigd. Dit is vooral handig als je vaak je interieur wilt veranderen of in een huurwoning woont.
 • Eenvoudige aanpassingen: Met STAS ophangsystemen kun je gemakkelijk en snel kunstwerken verplaatsen, toevoegen of verwijderen zonder gedoe. Dit is ideaal voor het regelmatig wisselen van tentoonstellingen in galerieën of het updaten van je interieur thuis.
 • Veiligheid: STAS ophangsystemen zijn ontworpen om kunstwerken en decoraties veilig en stevig aan de muur te bevestigen. Dit vermindert het risico op vallen of beschadigen van kostbare objecten.
 • Professionele uitstraling: Dankzij de strakke en moderne ontwerpen van de STAS ophangsystemen, krijgt je interieur een professionele en verzorgde uitstraling.

Conclusie 

STAS ophangsystemen zijn een stijlvolle, flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing voor het ophangen van kunstwerken en decoraties. Ze zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals woningen, kantoren, galerieën en musea, en bieden tal van voordelen. Door te kiezen voor een STAS ophangsysteem, investeer je in een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk systeem dat je interieur naar een hoger niveau tilt.

Het bedrijf STAS 

STAS Picture Hanging Systems, opgericht in 1995 door Rien Stas, is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van innovatieve ophangsystemen voor kunstwerken, foto's en andere decoratieve objecten. STAS is gevestigd in Eindhoven, Nederland, en heeft in de loop der jaren een sterke internationale reputatie opgebouwd dankzij de kwaliteit, het design en de functionaliteit van haar producten. Het bedrijf richt zich op zowel particuliere als professionele markten, met oplossingen voor woningen, kantoren, galerieën, musea en andere openbare ruimtes.

Missie en visie

De missie van STAS is het bieden van flexibele en gebruiksvriendelijke ophangsystemen die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn. Het bedrijf streeft ernaar om producten te ontwikkelen die het leven van klanten gemakkelijker maken en tegelijkertijd bijdragen aan een stijlvol en georganiseerd interieur.

Innovatie en kwaliteit

STAS staat bekend om haar innovatieve benadering van ophangsystemen en heeft meerdere patenten op haar producten. Het bedrijf investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe en verbeterde ophangoplossingen te creëren die voldoen aan de behoeften van de klant. Kwaliteit is van groot belang voor STAS, en alle producten worden vervaardigd volgens strikte kwaliteitsnormen om een lange levensduur en betrouwbare prestaties te garanderen.

Internationale aanwezigheid

STAS heeft een sterke internationale aanwezigheid, met distributeurs en verkooppunten in meer dan 50 landen wereldwijd. Het bedrijf is in staat om haar klanten een hoog niveau van service en ondersteuning te bieden, ongeacht waar ze zich bevinden.

Milieubewustzijn

STAS is zich bewust van haar verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en streeft ernaar om duurzame en milieuvriendelijke producten en productieprocessen te hanteren. Het bedrijf gebruikt zoveel mogelijk gerecyclede materialen en minimaliseert afval tijdens de productie. Daarnaast zijn de ophangsystemen van STAS ontworpen om een lange levensduur te hebben, waardoor de impact op het milieu verder wordt verminderd.

Samenwerkingen en partnerschappen

STAS werkt samen met verschillende partners en distributeurs om een breed scala aan oangepaste oplossingen aan te bieden. Het bedrijf heeft samengewerkt met interieurontwerpers, architecten, galeriehouders en kunstprofessionals om op maat gemaakte ophangsystemen te ontwikkelen die voldoen aan specifieke eisen en uitdagingen.

Klantenservice en ondersteuning

STAS hecht veel waarde aan klanttevredenheid en biedt uitgebreide klantenservice en ondersteuning. Het bedrijf staat bekend om haar deskundig advies en begeleiding bij het kiezen van het juiste ophangsysteem, evenals ondersteuning bij de installatie en het gebruik van de producten. 

Tot slot

STAS Picture Hanging Systems is een toonaangevend bedrijf op het gebied van innovatieve ophangsystemen voor kunst en interieur. Met meer dan 25 jaar ervaring, een sterke focus op kwaliteit en klanttevredenheid, en een breed scala aan producten en oplossingen, is STAS de ideale keuze voor zowel particulieren als professionals die op zoek zijn naar een betrouwbaar en stijlvol ophangsysteem.

> Naar STAS website


Reacties
Categorieën