Kunst in huis zonder hoge kosten: ontdek de voordelen van kunstuitleen - Geregeld24
Wooninspiratie
Zo Geregeld
Wooninspiratie
03/19/2023
2 min
0

Kunst in huis zonder hoge kosten: ontdek de voordelen van kunstuitleen

03/19/2023
2 min
0

Kunstuitleen wordt steeds populairder onder huishoudens. Maar wat houdt kunstuitleen precies in? Bij kunstuitleen wordt kunst uitgeleend aan mensen tegen een laag maandelijks bedrag. Ideaal als je snel uitgekeken bent op kunstwerken of als je niet zeker weet wat voor kunst het beste bij je interieur past. In dit artikel bespreken we de werking van kunstuitleen, de voordelen en waarom het een goede optie is voor mensen met een beperkt budget.

Voordelen van kunstuitleen

Een groot voordeel van kunstuitleen is dat je geen grote investering hoeft te doen. Vooral als je twijfelt over welke kunstwerken goed passen bij de rest van je interieur, is kunstuitleen een ideale oplossing. Door kunstwerken te huren in plaats van ze te kopen, bespaar je een hoop geld en ben je niet gebonden aan een contract. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen hoelang je een kunstwerk in huis houdt.

Onbeperkte variatie

Variatie is ook een groot voordeel van kunstuitleen. Je kunt namelijk onbeperkt variëren in kunstwerken. Door de ruime collectie van de Kunstuitleen in Amsterdam kun je veel verschillende voorwerpen in huis nemen en ontdekken welke kunst bij jou past. De kunstuitleen heeft onder andere schilderijen, sculpturen, tekeningen, beelden en foto’s. Ook aan verschillende stijlen geen gebrek, denk aan klassiek, realistisch, abstract of modern. Door het grote aanbod kun je altijd een passende kunstcreatie vinden.

Sparen terwijl je huurt

Een ander voordeel van kunstuitleen is dat je kunt sparen terwijl je huurt. Bij kunstuitleen wordt vijftig procent van de huurprijs gespaard. Als je een kunstwerk huurt voor €25 per maand, dan wordt er €12,50 gespaard. Als je in de toekomst besluit om het kunstwerk te kopen, dan kun je het gespaarde bedrag in mindering brengen op de koopprijs.

Werking van kunstuitleen

Je kunt heel eenvoudig kunst huren via een kunstuitleen bij een galerie. Het enige wat je hoeft te doen, is een kunstwerk kiezen dat je graag in huis wil hebben. De galerie regelt vervolgens de rest. Het kunstwerk wordt aan huis gebracht en voor je opgehangen of neergezet op de plek die jij in gedachte hebt. Zie je een kunstwerk dat niet beschikbaar is? Geen paniek, je kunt deze dan net als in een bibliotheek reserveren.

Geen minimale en maximale huurtermijnen

Een groot voordeel van kunstuitleen is dat je zelf kunt bepalen hoelang je een kunstwerk in huis houdt. Er zijn geen minimale en maximale huurtermijnen. Dit betekent dat je zelf kunt kiezen hoe vaak je wilt wisselen van kunstwerken. Als je helemaal verzot bent op een specifiek beeld of tekening, dan kun je altijd overgaan tot aankoop. Zo hoef je het nooit meer terug te brengen en kun je er voor altijd van genieten.

Vast bedrag per maand

Bij kunstuitleen betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag hangt af van de waarde van het kunstwerk en de huurperiode. Hoe langer je een kunstwerk huurt, hoe lager de maandelijkse huurprijs wordt. Vaak betaal je een hoger bedrag als je een kunstwerk voor een kortere periode huurt. Bij sommige kunstuitleencentra is er ook een optie om een abonnement af te sluiten, waarmee je voor een vast bedrag per maand verschillende kunstwerken kunt huren.

Op termijn kopen?

Als je besluit om het kunstwerk te kopen, dan wordt 50% van het bedrag dat je hebt betaalt aan huurprijs in mindering gebracht op de verkoopprijs. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn als je een specifiek kunstwerk al een tijdje huurt en er geen afscheid van wilt nemen.

Tot slot

Kunstuitleen is niet alleen een goede optie voor mensen met een beperkt budget, maar ook voor mensen die hun interieur regelmatig willen veranderen of voor mensen die willen experimenteren met verschillende soorten kunst. Het biedt de mogelijkheid om kunstwerken uit te proberen en te ontdekken welke kunstwerken het beste passen bij jouw smaak en interieur.

Reacties
Categorieën