Revolutionaire ontwikkeling in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) - Geregeld24
AI en Robots
Zo Geregeld
AI en Robots
02/06/2023
1 min
0

Revolutionaire ontwikkeling in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI)

02/06/2023
1 min
0

De chatbot ChatGPT van Open AI is een revolutionaire ontwikkeling in de wereld van kunstmatige intelligentie. Het is een chatbot die op een ongekend hoog niveau kan converseren en teksten produceren. Dit is een grote stap voorwaarts in vergelijking met andere chatbots die momenteel beschikbaar zijn.

Basisvragen

Tech-journalist Ann-Marie Alcántara van Wall Street Journal beschrijft hoe ChatGPT kan worden gebruikt voor alledaagse taken zoals het beantwoorden van basisvragen die normaal gesproken met Google zouden worden opgezocht, of het schrijven van een liefdesliedje op verzoek. Ze geeft ook aan dat de chatbot zelfs in staat is om essays te schrijven over totaal verschillende onderwerpen, zoals kwantumfysica en Pokémon, en de raakvlakken daartussen.

Chatbot leert en groeit

De chatbot leert en groeit dankzij de enorme hoeveelheid data die hij verzamelt van sociale media en het internet. Dit maakt hem in staat om langere dialogen te voeren, fouten toe te geven en strikvragen te herkennen. Ondanks deze vaardigheden, zijn er nog steeds vragen die de chatbot niet kan beantwoorden en zijn er beperkingen aan wat hij wil antwoorden. Bijvoorbeeld, als iemand vraagt hoe je een auto kunt stelen, zal de chatbot aangeven dat dit een strafbaar feit is en aanraden om het openbaar vervoer te gebruiken.

Kritiek op ChatGPT

Er zijn echter ook kritieken op ChatGPT. Open AI heeft delen van het internet 'gestofzuigd' om data te verzamelen voor de chatbot, wat sommigen beschouwen als een schending van het auteursrecht. Ook is er de zorg dat ChatGPT misbruikt kan worden, vooral in het onderwijs. Assistant-hoogleraar strategisch management aan Toronto University, Kevin Bryan, geeft aan dat studenten niet langer thuis tentamens kunnen maken vanwege de capaciteiten van de chatbot in het schrijven van complexe opgaven op academisch niveau.

Voorzichtigheid geboden

In feite ChatGPT is een machtig hulpmiddel maar we moeten er voorzichtig mee omgaan en er zijn nog steeds verbeteringen die nodig zijn. Het is een belangrijk onderdeel van de toekomst van kunstmatige intelligentie en zal nog verder evolueren en ontwikkelen.

Bron: WIB

Reacties
Categorieën