Hypotheken en financiering

Hypotheekadviseur
en Hypotheken

" Weten wat voor jou de beste hypotheek is!"

Beste service

Beste service

Integere dienstverlening en persoonlijke benadering.
Snel geregeld

Snel geregeld

Binnen korte tijd contact om uw wensen te bespreken.
Onafhankelijk

Onafhankelijk

Eerlijk, discreet en volledig onafhankelijk van derden.

Hypotheek regelen

Een grote financiële beslissing

Een hypotheek afsluiten is niet iets wat je zomaar doet. Een grote financiële beslissing waar je jaren aan vast zit. Betrouwbaar hypotheekadvies afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen is dan ook een eerste vereiste.

Informatie en kennismakingsgesprek

Op deze pagina vind je alle antwoorden over de hypotheekadviseur en kan je een gratis en onafhankelijk kennismakingsgesprek aanvragen.

Verschillende banken vergelijken

Kies een hypotheekvorm die bij je past en vergelijk dan ook verschillende banken en geldverstrekkers op basis van rentepercentages, kosten en flexibiliteit. 

Laat je goed informeren!

Laat je goed informeren want de financiële gevolgen kunnen groot zijn wanneer je achteraf de verkeerde hypotheek hebt gekozen.

Via de button kun je een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen om jouw mogelijkheden in kaart te brengen.

Onafhankelijk en transparant hypotheekadvies!

Een hypotheek die afgestemd is op jouw persoonlijke situatie.

Meest gestelde vragen over hypotheek en hypotheekadviseur

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur helpt mensen bij het vinden van de juiste hypotheek voor hun situatie. Dit kan zijn bij het kopen van een woning, maar ook bij het verhogen of oversluiten van een bestaande hypotheek. De hypotheekadviseur helpt de klant bij het vergelijken van verschillende hypotheekproducten, het bepalen van de maximale hypotheek en het regelen van de aanvraagprocedure. De adviseur kan ook helpen bij het verkrijgen van een taxatierapport, het aanvragen van een offerte bij de banken en het beoordelen van de acceptatievoorwaarden. De adviseur zal ook de klant informeren over de verschillende soorten hypotheken, de rente, de voorwaarden en de kosten.

Welke soorten hypotheekadviseurs zijn er?

Er zijn verschillende soorten hypotheekadviseurs waar je uit kunt kiezen. Hieronder hebben we de verschillende soorten voor je op een rijtje gezet.

Hypotheekadviseur bij een bank: Als hypotheekadviseur bij een bank werk je voor één specifieke werkgever. Je kent het aanbod van deze bank goed en kan klanten daarom goed adviseren.

Hypotheekadviseur met een beperkt aanbod: Deze hypotheekadviseur is verbonden aan een aantal banken. Je kiest als hypotheekadviseur met een beperkt aanbod de bank die het beste bij de behoeften van de klant past.

Onafhankelijk hypotheekadviseur: Een onafhankelijk hypotheekadviseur werkt niet voor een specifieke bank, waardoor hij onafhankelijk advies kan geven. Als onafhankelijk hypotheekadviseur ken je alle hypotheekverstrekkers op de markt, waardoor je veel opties hebt bij het geven van advies.

Onafhankelijk financieel planner: Net als een onafhankelijk hypotheekadviseur, werkt een onafhankelijk financieel planner niet voor een specifieke bank of hypotheekaanbieder. Ook een onafhankelijk financieel planner geeft onafhankelijk advies over het afsluiten van een hypotheek. Het verschil is dat een onafhankelijk financieel planner alleen een adviserende rol heeft en niet kan helpen met het papierwerk of het onderhandelen met de bank.

Wat bespreek je met een hypotheekadviseur?

Er zijn verschillende zaken waarover je met een hypotheekadviseur kunt praten, afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Hieronder een aantal voorbeelden:

Inkomens- en vermogenssituatie: de hypotheekadviseur zal je vragen naar je inkomen, vermogen en eventuele andere inkomstenbronnen. Zo kan jij bepalen of je in aanmerking komt voor een hypotheek en welke hypotheek het beste bij je past.

Wensen: wil je een huis kopen, verhuizen of je huidige hypotheek aflossen? De hypotheekadviseur zal je vragen naar je wensen, zodat hij een passend advies kan geven.

Verwachtingen: de hypotheekadviseur zal je vragen naar je verwachtingen met betrekking tot je hypotheek. Bijvoorbeeld, hoeveel je wilt lenen, hoeveel je maandelijks wilt aflossen, of je een aflossingsvrije hypotheek wilt, etc.

Risico's: de hypotheekadviseur zal je vragen naar je risicobereidheid. Bijvoorbeeld, hoeveel risico je wilt lopen met je hypotheek en welke risico's je wilt vermijden.

Mogelijkheden: de hypotheekadviseur zal je informeren over de verschillende hypotheekproducten die er zijn en de voor- en nadelen van deze producten. Hierdoor kan je zelf bepalen welke hypotheek het beste bij je past.

Papierwerk: de hypotheekadviseur kan je helpen met het verzamelen en invullen van de benodigde documenten voor het aanvragen van een hypotheek.

Op welk moment schakel je een hypotheekadviseur in?

In veel gevallen is een eerste oriëntatiegesprek gewenst om de financiële mogelijkheden in kaart te brengen voordat je op zoek gaat naar een woning. Tijdens een gesprek met een hypotheekadviseur bespreekt men de financiële situatie van de persoon, zoals inkomen, uitgaven en eventuele verplichtingen. Ook wordt er gekeken naar de wensen en eisen van de persoon ten aanzien van de hypotheek, zoals de looptijd, rente en eventuele aanvullende verzekeringen. Op basis hiervan kan de hypotheekadviseur een passend hypotheekadvies geven en kan de persoon een weloverwogen keuze maken voor een hypotheek.

Tijdens de zoektocht naar een woning is het slim om contact te houden met de hypotheekadviseur. Veranderende regels en mogelijkheden kunnen namelijk alsnog roet in het eten gooien wanneer je een leuk huis hebt gevonden en niet van op de hoogte bent van de veranderingen.

Hoe herken je een erkend hypotheekadviseur?

Er zijn verschillende manieren om een erkend hypotheekadviseur te herkennen. Een van de belangrijkste is dat de adviseur in het bezit is van een erkend diploma, zoals de Wft-Hypothecair krediet. Dit is een opleiding die specifiek gericht is op hypotheekadvies.

Bij een Erkend Financieel Adviseur bent u verzekerd van financieel advies van hoge kwaliteit. De kennis van uw adviseur is altijd up-to-date. Het keurmerk wordt uitgegeven door de SEH, een onafhankelijke stichting die is opgericht met het doel u te voorzien van het beste financiële advies en om de vakbekwaamheid van adviseurs op een hoog niveau te brengen en te houden. Alle Erkend adviseurs zijn ervaren, hebben geldige wettelijke diploma’s, volgen jaarlijks verplichte SEH-opleidingen en moeten voldoen aan strenge gedragsregels.

Daarnaast is het verstandig om te kijken of de hypotheekadviseur is aangesloten bij een branchevereniging, zoals een vereniging van hypotheekadviseurs. Leden van deze verenigingen zijn gebonden aan een gedragscode en moeten regelmatig bijscholingen volgen.

Tot slot is het ook verstandig om te kijken of de hypotheekadviseur is aangesloten bij een geschilleninstantie. Dit betekent dat de hypotheekadviseur aan bepaalde regels en eisen voldoet en dat de klant de mogelijkheid heeft om een geschil aan te melden.

Zijn de kosten voor hypotheekadvies fiscaal aftrekbaar?

De kosten van het hypotheekadvies zijn fiscaal aftrekbaar voor zover ze te maken hebben met de hypotheek zelf. Advieskosten voor verzekeringen bij de hypotheek zijn niet aftrekbaar.

Heeft de hypotheekadviseur een zorgplicht?

De hypotheekadviseur heeft een wettelijke zorgplicht. Hij of zij moet je tijdens de looptijd van de hypotheek gratis informeren over belangrijke veranderingen die te maken hebben met het advies, het afgesloten product of de gewijzigde wet- en regelgeving. Als je een serviceabonnement hebt afgesloten, heb je ook recht op bepaalde aanvullende diensten. Vraag de hypotheekadviseur hiernaar.

Ben ik verplicht een service abonnement af te sluiten?

Nee, je bent niet verplicht een service abonnement af te sluiten. Dit is een aanvullend abonnement die toegang geeft tot bepaalde producten en of diensten. Vraag de hypotheekadviseur naar de voorwaarden, de kosten en hetgeen in het abonnement is inbegrepen. Zorg ervoor dat je niet dubbel betaald voor dezelfde diensten.

Misschien ook interessant?

Energielabel

ENERGIELABEL

Alles over het verplichte energielabel.
Taxateur en taxatierapport

TAXATEUR

Een erkende en onafhankelijk taxateur.
Bouwkundige keuring huis

WONING KEUREN

De bouwkundige keuring onder de loep.
Ontdek alles op Geregeld24