De voordelen van een blokhut in de tuin: soorten, bouwproces en tips om er het meeste uit te halen - Geregeld24
Producten
Zo Geregeld
Producten
03/22/2023
4 min
0

De Voordelen van een Blokhut in de tuin: Inclusief Alle Benodigde Tips!

03/22/2023
4 min
0

Een blokhut in de tuin kan een mooie toevoeging zijn aan je leefruimte en een prachtige manier om meer tijd buiten door te brengen. Of je nu op zoek bent naar extra opslagruimte, een werkruimte of gewoon een plek om te ontspannen, een blokhut kan de perfecte oplossing zijn.

In dit artikel gaan we in op de verschillende aspecten van het hebben van een blokhut in de tuin, waaronder de voordelen, soorten blokhutten, het bouwproces en enkele tips om het meeste uit je blokhut te halen.

> Vergelijk hier verschillende blokhutten op Bol.com

Voordelen van een blokhut in de tuin 

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een blokhut in de tuin. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Extra opslagruimte: Een blokhut kan een geweldige opslagruimte bieden voor al je tuingereedschap, fietsen en andere spullen die anders in de garage of op zolder zouden staan. Het kan ook worden gebruikt om seizoensgebonden spullen zoals kerstversiering of tuinmeubilair op te bergen.
 • Werkruimte:  Een blokhut kan ook dienen als een rustige en comfortabele werkruimte. Het is een ideale ruimte om te schilderen, te schrijven, te knutselen of om andere hobby's uit te oefenen. Bovendien kun je hier zonder afleiding werken, wat bijvoorbeeld handig kan zijn als je vanuit huis werkt.
 • Ontspanning:  Een blokhut kan een rustige plek zijn om te ontspannen en tot rust te komen. Het is een geweldige plek om te lezen, te mediteren, of gewoon te genieten van de natuur om je heen.
 • MancaveEen blokhut kan eveneens worden gebruikt als mancave voor hobby of ontspanning afhankelijk van gebruik jij er zelf aan wilt geven.

> Bekijk ook: De ultieme mancave voor jou perfecte privéruimte

Verschillende soorten blokhutten

Er zijn veel verschillende soorten blokhutten die je kunt overwegen. De keuze hangt af van wat je ermee wilt doen, de grootte van je tuin, je budget en je persoonlijke smaak. 

Houten blokhutten

Houten blokhutten zijn de meest voorkomende en traditionele blokhutten. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te bouwen en hebben een charmante uitstraling. Ze kunnen worden gebruikt als opslagruimte, werkruimte of ontspanningsruimte. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout, zoals sparren, grenen en cederhout.

Metalen blokhutten

Metalen blokhutten zijn duurzamer dan houten blokhutten en hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn ook brandwerend, wat ze een goede keuze maakt als je op zoek bent naar een opslagruimte voor brandgevaarlijke materialen zoals benzine of motorolie. Metalen blokhutten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en zijn vaak goedkoper dan houten blokhutten.

Tuinhuisjes

Tuinhuisjes zijn kleinere en meer eenvoudige varianten van blokhutten. Ze zijn vaak gemaakt van hout en kunnen gebruikt worden voor opslag of als een kleine werkruimte. Tuinhuisjes zijn goedkoper dan grotere blokhutten en zijn ideaal voor mensen die niet veel ruimte hebben in hun tuin.

Prefab blokhutten 

Prefab blokhutten zijn kant-en-klare blokhutten die in de fabriek worden gemaakt en vervolgens op de locatie worden geïnstalleerd. Ze zijn snel en eenvoudig te installeren en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen.

Het bouwproces van een blokhut

Het bouwen, monteren of plaatsen van een blokhut kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste voorbereiding en tools is het goed te doen. Hier zijn enkele stappen die je kan volgen bij het bouwen van een blokhut:

 • Bereid de locatie voor: Zorg ervoor dat de grond vlak en stabiel is voordat je begint met bouwen. Verwijder eventueel gras, stenen en ander puin om een gelijkmatig oppervlak te creëren.
 • Maak de fundering: Afhankelijk van de grootte en het gewicht van de blokhut, kun je kiezen voor een betonnen fundering of een fundering van houten palen. Zorg ervoor dat de fundering waterpas is en stevig genoeg om het gewicht van de blokhut te dragen.
 • Monteer de blokhut: Volg de instructies van de fabrikant om de blokhut te monteren. Dit kan enige tijd en moeite kosten, dus zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt.
 • Werk het interieur af: Nadat de blokhut is gemonteerd, kun je het interieur afwerken met isolatie, vloerbedekking en verlichting. Dit is het moment om je blokhut aan te passen aan jouw wensen en behoeften.

Tips om het meeste uit je blokhut te halen

 • Houd het schoon: Maak regelmatig schoon om de levensduur van je blokhut te verlengen en het er goed uit te laten zien. Verwijder vuil en bladeren van het dak en maak de vloer en muren schoon.
 • Personaliseer het interieur: Maak je blokhut comfortabel en gezellig door het interieur aan te passen aan jouw smaak en behoeften. Voeg bijvoorbeeld een comfortabele stoel toe, een tafel om aan te werken of enkele decoratieve items om het een persoonlijk tintje te geven.
 • Gebruik het hele jaar door: Je blokhut hoeft niet alleen in de zomer te worden gebruikt. Door het toevoegen van isolatie en verwarming kan het het hele jaar door gebruikt worden, wat vooral handig is als je de blokhut als werkruimte gebruikt.
 • Maak het een multifunctionele ruimte: Als je beperkte ruimte hebt in je tuin, kan het slim zijn om de blokhut te gebruiken voor meerdere doeleinden. Het kan dienen als opslagruimte en werkruimte tegelijk, of zelfs als logeerkamer als je het bedekt met een slaapbank of luchtbed.
 • Gebruik het als een plek om te socializen: Nodig vrienden en familie uit om tijd door te brengen in je blokhut. Het is een gezellige plek om samen te komen en herinneringen te maken.

Tot slot

Een blokhut in de tuin kan een waardevolle toevoeging zijn aan je leefruimte en een prachtige manier om meer tijd buiten door te brengen. Het biedt extra opslagruimte, een werkruimte, een mancave, en een plek om te ontspannen. Er zijn verschillende soorten blokhutten beschikbaar, afhankelijk van je budget en behoeften. Het bouwen en monteren van een blokhut kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste voorbereiding en tools is het zeker de moeite waard.

Wat kost een blokhut?

Blokhutten zijn te koop in allerlei soorten en maken waarbij er altijd wel een blokhut is te vinden die bij je past. > Bekijk blokhutten en prijzen op Bol.com


Reacties
Categorieën