Wat is Yoga Therapy? - Geregeld24
Yoga en meditatie
Zo Geregeld
Yoga en meditatie
02/05/2023
3 min
0

Wat is Yoga Therapy?

02/05/2023
3 min
0

Yoga Therapy is een relatief nieuwe yogastijl die zich richt op het behandelen van verschillende fysieke en mentale aandoeningen. Het is een therapeutische benadering van yoga waarbij houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie worden gebruikt om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken. Yoga Therapy is ontstaan uit de traditionele yogapraktijken van India en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een moderne, wetenschappelijk onderbouwde therapie die wordt erkend door verschillende medische instanties.

Holistische benadering van gezondheid

Yoga therapy is een vorm van therapie die de praktijk van yoga gebruikt om individuen te helpen bij het beheersen en omgaan met verschillende gezondheidsproblemen. De focus van Yoga Therapy ligt op het creëren van een holistische benadering van gezondheid, waarbij niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel worden behandeld. Door middel van deze therapeutische benadering van yoga kunnen verschillende fysieke aandoeningen, zoals rugpijn, artritis en fibromyalgie, worden verlicht. Ook mentale gezondheidsproblemen, zoals stress, angst en depressie, kunnen worden behandeld met Yoga Therapy.

Verbinden van lichaam en geest

Yoga therapy is gebaseerd op de principes van yoga, een oude praktijk die zich richt op het verbinden van lichaam en geest door middel van fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanningstechnieken. Deze oefeningen zijn gericht op het verminderen van stress, het verbeteren van de flexibiliteit, het bevorderen van kracht en het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de persoon.

Oefeningen worden aangepast aan de individuele behoeften

Yoga Therapy is een persoonlijke benadering van yoga, waarbij de oefeningen worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt. Het kan worden beoefend in individuele sessies of in groepen onder begeleiding van een gecertificeerde Yoga Therapeut. Yoga Therapy kan een aanvulling zijn op andere medische behandelingen en kan helpen bij het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Voordelen van Yoga Therapy

De voordelen van yoga therapy zijn talrijk. Naast het verminderen van stress en het bevorderen van de gezondheid, kan yoga therapie ook helpen bij het verminderen van angst, depressie, pijn, slapeloosheid en andere gezondheidsproblemen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de fysieke en mentale prestaties en het bevorderen van een gevoel van welzijn en geluk. 

Diverse Yoga Therapy soorten

Er zijn verschillende soorten yoga therapie beschikbaar, waaronder individuele sessies met een yogatherapeut, groepssessies en online programma's. Elke vorm van yoga therapie is ontworpen om aan de specifieke behoeften van de persoon te voldoen en kan worden aangepast aan hun leeftijd, fysieke capaciteit en gezondheidstoestand

Het proces van yoga therapie begint met een grondige evaluatie van de gezondheidstoestand van de persoon, inclusief hun fysieke en mentale conditie, medische geschiedenis en levensstijl. Op basis van deze evaluatie ontwikkelt de yogatherapeut een op maat gemaakt programma dat is ontworpen om aan de specifieke behoeften van de persoon te voldoen.

Natuurlijke benadering van genezing

Een van de belangrijkste voordelen van yoga therapie is dat het een niet-invasieve en natuurlijke benadering (zelfhelende vorm) van genezing is. In tegenstelling tot conventionele geneeskunde, waarbij vaak medicijnen en chirurgie worden voorgeschreven, richt yoga therapie zich op het verbeteren van de natuurlijke capaciteit van het lichaam om te genezen en zichzelf te herstellen. Het kan ook worden gebruikt als een aanvulling op conventionele medische behandelingen om de effectiviteit te verbeteren en de bijwerkingen te verminderen.

Yoga therapy en zwangerschap

Yoga therapy is ook een veilige en effectieve manier om te oefenen tijdens de zwangerschap. Het kan helpen bij het verminderen van de symptomen van ochtendmisselijkheid, rugpijn en vermoeidheid en kan de zwangerschap en de bevalling vergemakkelijken. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst en het bevorderen van een gevoel van ontspanning en welzijn tijdens deze periode van verandering en groei.

Het Yoga Therapy programma

Het programma kan een combinatie zijn van fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanningstechnieken. Het kan ook worden aangevuld met veranderingen in levensstijl, zoals dieet, slaappatronen en andere gezondheidsgewoonten.

Yoga therapy is geschikt voor iedereen

Yoga therapy is geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus van fysieke fitheid. Het kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de persoon en kan worden aangeboden in verschillende vormen, waaronder individuele sessies, groepssessies en online programma's. Het is ook een veilige en effectieve praktijk voor mensen met chronische gezondheidsproblemen, zoals artritis, fibromyalgie en andere aandoeningen.

Tot slot

Yoga therapy een holistische benadering van genezing die de praktijk van yoga gebruikt om mensen te helpen bij het beheersen en omgaan met verschillende gezondheidsproblemen. Het is gebaseerd op de principes van yoga en omvat een combinatie van fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanningstechnieken. 

Het doel van yoga therapie is om het welzijn van de persoon als geheel te verbeteren, niet alleen om de symptomen te behandelen. Yoga therapie is veilig, effectief en geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus van fysieke fitheid en kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de persoon.

Happy with Yoga (TIP)

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga Platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt het hierdoor altijd en onbeperkt doen. > Ga naar Happy with Yoga voor een overzicht van yogalessen en cursussen en zoek de les die je wilt volgen.

Online Yogalessen van Happy with Yoga

GezondheidGezondheid

Reacties
Categorieën