Wat is TriYoga? - Geregeld24
Yoga en meditatie
Zo Geregeld
Yoga en meditatie
02/06/2023
3 min
0

Wat is TriYoga?

02/06/2023
3 min
0

TriYoga is een vorm van yoga die is ontwikkeld door Kaliji (Kali Ray), een Amerikaanse yogi die in de jaren '80 begon met het ontwikkelen van deze stijl. TriYoga is een dynamische vorm van yoga die bestaat uit een reeks vloeiende bewegingen die worden gecombineerd met ademhalingstechnieken en meditatie. In dit artikel zullen we wat meer vertellen over de geschiedenis, filosofie, voordelen en het beoefenen van TriYoga.

> Bekijk Yogalessen Online

Geschiedenis van TriYoga

TriYoga werd in de jaren '80 ontwikkeld door Kaliji (Kali Ray), een Amerikaanse yogi die al op jonge leeftijd begon met het beoefenen van yoga. Kaliji studeerde bij verschillende yogi's en spirituele leraren in India en ontwikkelde op basis van haar eigen ervaringen en inzichten TriYoga. 

Kaliji begon TriYoga te onderwijzen in de Verenigde Staten en Europa en richtte in 1986 de TriYoga International organisatie op. In de jaren '90 werd TriYoga steeds populairder en begon Kaliji haar methode wereldwijd te onderwijzen. Vandaag de dag wordt TriYoga beoefend in meer dan 40 landen en is het uitgegroeid tot een populaire en dynamische vorm van yoga.

Filosofie van TriYoga

TriYoga is gebaseerd op de filosofie van klassieke yoga en combineert verschillende yogastijlen zoals Hatha yoga, Kundalini yoga en Vinyasa yoga. Het doel van TriYoga is om lichaam, geest en ziel in harmonie te brengen door middel van de beoefening van asana's, pranayama, meditatie en filosofie.

Beweging en ademhaling

TriYoga richt zich op de flow van beweging en ademhaling. Door de bewegingen te synchroniseren met de ademhaling ontstaat er een meditatieve flow die helpt om de geest te kalmeren en te concentreren. De filosofie van TriYoga gaat ervan uit dat het lichaam een tempel is en dat de beoefening van yoga bijdraagt aan de ontwikkeling van innerlijke vrede en spirituele groei.

Een reeks van 7 niveau's

TriYoga omvat een reeks van zeven niveaus, elk met een eigen focus en intensiteit. Het eerste niveau omvat de basis van de TriYoga-praktijk en bestaat uit eenvoudige asana's en ademhalingstechnieken. De hogere niveaus omvatten meer geavanceerde asana's en meditatietechnieken.

Voordelen van TriYoga

TriYoga heeft verschillende voordelen voor de gezondheid en het welzijn van het lichaam en de geest. Hieronder worden enkele van de belangrijkste voordelen beschreven: 

  • Verbeterde flexibiliteit: TriYoga bevat veel vloeiende bewegingen die helpen om de flexibiliteit van het lichaam te vergroten. Door regelmatige beoefening van TriYoga kunnen de spieren en gewrichten soepeler worden en kan de mobiliteit van het lichaam verbeteren.
  • Versterking van de spieren: TriYoga bevat ook verschillende asana's die gericht zijn op het versterken van de spieren. Door regelmatige beoefening kunnen de spieren sterker worden en kan het lichaamshouding verbeteren.
  • Verbeterde ademhaling: TriYoga richt zich sterk op de ademhalingstechnieken. Door de beoefening van deze technieken kan de ademhaling verdiepen en vertragen, wat kan helpen om stress te verminderen en de geest te kalmeren. 
  • Stressvermindering: TriYoga bevat verschillende meditatietechnieken en de focus op de ademhaling kan helpen om stress en angst te verminderen. Door regelmatige beoefening van TriYoga kan men meer ontspannen en kalm worden.
  • Verbeterde concentratie: De meditatieve flow van TriYoga kan helpen om de geest te kalmeren en de concentratie te verbeteren. Dit kan op zijn beurt de productiviteit en creativiteit verbeteren. 

Beoefenen van TriYoga

TriYoga is een dynamische en vloeiende vorm van yoga die door iedereen kan worden beoefend, ongeacht het niveau van ervaring. Hieronder worden enkele belangrijke aspecten van de TriYoga-praktijk beschreven: 

  • Asana's: De asana's in TriYoga zijn vloeiend en worden gesynchroniseerd met de ademhaling. Dit creëert een meditatieve flow die helpt om de geest te kalmeren en te concentreren.
  • Pranayama: TriYoga omvat verschillende ademhalingstechnieken die gericht zijn op het verdiepen en vertragen van de ademhaling. Dit kan helpen om stress te verminderen en de geest te kalmeren.
  • Meditatie: TriYoga omvat verschillende meditatietechnieken die gericht zijn op het kalmeren van de geest en het ontwikkelen van innerlijke vrede.

TriYoga kan zowel individueel als in groepsverband worden beoefend en er zijn verschillende TriYoga-studio's over de hele wereld. Het is ook mogelijk om TriYoga online te beoefenen via instructievideo's en live lessen.

Tot slot

TriYoga is een dynamische en meditatieve vorm van yoga die is ontwikkeld door Kaliji. De filosofie van TriYoga richt zich op het in harmonie brengen van lichaam, geest en ziel door middel van de beoefening van asana's, pranayama, meditatie en filosofie. TriYoga heeft verschillende voordelen voor de gezondheid en het welzijn van het lichaam en de geest, zoals verbeterde flexibiliteit, versterking van de spieren, verbeterde ademhaling, stressvermindering en verbeterde concentratie. TriYoga kan door iedereen worden beoefend, ongeacht het niveau van ervaring, en kan zowel individueel als in groepsverband worden beoefend.

Online Yoga Platform (TIP)

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga Platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt het hierdoor altijd en onbeperkt doen. > Ga naar Happy with Yoga voor een overzicht van yogalessen en cursussen en zoek de les die je wilt volgen.

Online Yogalessen van Happy with Yoga

Gezondheid

Reacties
Categorieën