Wat is Dru Yoga? - Geregeld24
Yoga en meditatie
Zo Geregeld
Yoga en meditatie
02/06/2023
3 min
0

Wat is Dru Yoga?

02/06/2023
3 min
0

Een Holistische Benadering van Welzijn en Ontspanning 

Dru Yoga is een unieke en zachte vorm van yoga die is ontstaan uit de klassieke Hatha yoga. Het is een holistische benadering van welzijn die lichaam, geest en emoties in balans brengt. Dru Yoga combineert traditionele yogahoudingen met vloeiende bewegingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en diepe ontspanningstechnieken om een alomvattende beoefening te creëren die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en niveaus. In dit artikel gaan we met name dieper in op Dru Yoga en bespreken we de oorsprong, principes en voordelen van Dru Yoga.

De Oorsprong van Dru Yoga

Dru Yoga is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk in de jaren '70 en is gebaseerd op de oude yogatradities en de wijsheid van de Bhagavad Gita, een belangrijk spiritueel geschrift uit India. De naam 'Dru' is afgeleid van het Sanskrietwoord 'dhruva', wat 'stilstaand punt' of 'poolster' betekent. Dit verwijst naar het doel van Dru Yoga om beoefenaars te helpen hun innerlijke stiltepunt te vinden te midden van de uitdagingen van het dagelijks leven.

De Kernprincipes van Dru Yoga

 • Zacht en vloeiend: Dru Yoga staat bekend om zijn zachte en vloeiende bewegingen die helpen om spanning en stress in het lichaam los te laten. Deze vloeiende stijl, ook wel 'Energy Block Release' (EBR) genoemd, helpt om geblokkeerde energie in het lichaam vrij te maken en het energiesysteem in evenwicht te brengen.
 • Ademhaling: Ademhaling speelt een cruciale rol in Dru Yoga. Door bewust te ademen en de ademhaling te synchroniseren met de bewegingen, kunnen beoefenaars hun energieniveau verhogen, hun geest kalmeren en diepe ontspanning bereiken.
 • Hartgerichte benadering: Dru Yoga heeft een hartgerichte benadering en legt de nadruk op het openen en activeren van het hartcentrum. Dit helpt om liefde, mededogen en positieve emoties te cultiveren en een diepere verbinding met jezelf en anderen op te bouwen.
 • Visualisatie en intentie: Tijdens Dru Yoga worden visualisatie en intentie gebruikt om de beoefening te verdiepen en beoefenaars te helpen zich meer bewust te worden van hun innerlijke wereld.
 • Meditatie en diepe ontspanning: Meditatie en diepe ontspanning zijn belangrijke aspecten van Dru Yoga. Ze helpen om stress te verminderen, innerlijke rust te bevorderen en de beoefenaar in contact te brengen met hun innerlijke stiltepunt.

De Voordelen van Dru Yoga

 • Fysieke voordelen: Dru Yoga helpt om spierkracht en flexibiliteit te verbeteren, de houding te bevorderen en het evenwicht te verbeteren. Het kan ook helpen bij het verlichten van rugpijn, het verbeteren van de spijsvertering en het ondersteunen van een gezond cardiovasculair systeem.
 • Emotionele voordelen: Door de nadruk te leggen op het hartcentrum en het loslaten van geblokkeerde emoties, kan Dru Yoga helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Het kan ook het gevoel van welzijn en geluk bevorderen en bijdragen aan een grotere emotionele veerkracht.
 • Mentale voordelen: De combinatie van ademhalingsoefeningen, meditatie en visualisatie helpt om een heldere en gefocuste geest te bevorderen. Dru Yoga kan helpen bij het verbeteren van concentratie, geheugen en creativiteit.
 • Spirituele voordelen: Dru Yoga helpt beoefenaars om een diepere verbinding met zichzelf, anderen en het universum te ontwikkelen. Het kan leiden tot een groter gevoel van innerlijke vrede, zelfbewustzijn en spirituele groei.

Dru Yoga in de Praktijk

 • Het vinden van een leraar: Zoek naar een gekwalificeerde Dru Yoga-leraar bij jou in de buurt om je te begeleiden en ondersteunen bij het leren van de technieken en houdingen. Zorg ervoor dat je een leraar vindt die je vertrouwt en bij wie je je op je gemak voelt. > Bekijk Yogalessen Online
 • Creëer een comfortabele en rustige ruimte: Zorg voor een comfortabele en rustige ruimte waar je regelmatig kunt oefenen, vrij van afleidingen en onderbrekingen.
 • Begin langzaam en luister naar je lichaam: Het is belangrijk om langzaam te beginnen en naar je lichaam te luisteren. Pas je oefeningen aan, aan je eigen tempo en behoeften, en wees niet bang om houdingen en bewegingen aan te passen als dat nodig is.
 • Maak er een dagelijkse gewoonte van: Probeer elke dag tijd vrij te maken voor je Dru Yoga-beoefening, zelfs als het maar een paar minuten is. Regelmatige beoefening zal je helpen om de voordelen van Dru Yoga sneller te ervaren en te integreren in je dagelijks leven.

Tot slot

Dru Yoga is een zachte en holistische benadering van welzijn die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Het combineert traditionele yogahoudingen met vloeiende bewegingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en diepe ontspanningstechnieken om een alomvattende beoefening te creëren die zowel fysieke als emotionele voordelen biedt. > Bekijk Yogalessen Online

Of je nu nieuw bent in yoga of een ervaren beoefenaar, Dru Yoga kan je helpen om innerlijke rust, harmonie en een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen te vinden.

Online Yoga Platform (TIP)

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga Platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt het hierdoor altijd en onbeperkt doen. > Ga naar Happy with Yoga voor een overzicht van yogalessen en cursussen en zoek de les die je wilt volgen.

Online Yogalessen van Happy with Yoga

Gezondheid

Reacties
Categorieën