Wat is Christian Yoga? - Geregeld24
Yoga en meditatie
Zo Geregeld
Yoga en meditatie
02/06/2023
1 min
0

Wat is Christian Yoga?

02/06/2023
1 min
0

Fysieke en spirituele aspecten van yoga met christelijke spiritualiteit 

Christian Yoga is een vorm van yoga die zich richt op het combineren van de fysieke en spirituele aspecten van yoga met christelijke spiritualiteit. Het doel is om zowel de fysieke als de spirituele gezondheid te verbeteren, terwijl de principes van het christendom worden geïntegreerd in de beoefening.

Traditionele yoga gecombineerd met gebed

In Christian Yoga worden de traditionele yoga-oefeningen gecombineerd met gebed, meditatie en bijbellezing. De bewegingen zijn vergelijkbaar met die van andere yogavormen, maar de instructies zijn gericht op het verbinden van de bewegingen met christelijke concepten zoals genade, dankbaarheid, vergeving en liefde. In plaats van het reciteren van traditionele yogamantra's, worden bijbelverzen gebruikt als focuspunt.

De heilige tempel

Een belangrijk principe van Christian Yoga is dat het lichaam als een heilige tempel wordt beschouwd en dat het doel van de beoefening is om een diepere verbinding te maken tussen lichaam, geest en ziel. Christelijke Yoga beoefenaars geloven dat door middel van deze verbinding, ze beter in staat zijn om hun relatie met God te versterken.

Controverse rondom Christian Yoga

Er is enige controverse rondom Christian Yoga, omdat sommige christelijke gemeenschappen het als onverenigbaar met het christendom beschouwen. Zij beschouwen yoga als een spirituele praktijk die is geworteld in het hindoeïsme en boeddhisme en vinden dat het beoefenen van yoga onverenigbaar is met hun religie. 

Aan de andere kant geloven christelijke yogabeoefenaars dat het integreren van christelijke principes in hun beoefening hen dichter bij God brengt.

Tot slot

Als je geïnteresseerd bent in Christian Yoga, is het belangrijk om te onthouden dat het een persoonlijke keuze is en dat het geen standaard onderdeel is van het christelijke geloof. Het is altijd het beste om eerst met een geestelijk leider te praten voordat je beslist of Christian Yoga geschikt voor jou is.

Online Yoga Platform (TIP)

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga Platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt het hierdoor altijd en onbeperkt doen. > Ga naar Happy with Yoga voor een overzicht van yogalessen en cursussen en zoek de les die je wilt volgen.

Online Yogalessen van Happy with Yoga

Gezondheid

Reacties
Categorieën