Wat is Ashtanga Yoga? - Geregeld24
Yoga en meditatie
Zo Geregeld
Yoga en meditatie
02/05/2023
2 min
0

Wat is Ashtanga Yoga?

02/05/2023
2 min
0

Ashtanga Yoga is een dynamische en intense vorm van yoga die oorspronkelijk is ontwikkeld door de yogi Sri K. Pattabhi Jois in Mysore, India. Het woord "ashtanga" betekent "acht ledematen" in het Sanskriet en verwijst naar de acht spirituele praktijken van yoga zoals beschreven in de Yoga Sutras van Patanjali.

> Bekijk Yogalessen Online

Vaste reeks van progressieve houdingen

De lessen van Ashtanga Yoga bestaan uit een vaste reeks van progressieve houdingen, ook wel bekend als de Primary Series of het eerste niveau, die een diepgaande reiniging van het lichaam en de geest bevorderen. Het gaat om een intense fysieke beoefening waarbij de ademhaling en de bewegingen met elkaar zijn gesynchroniseerd.

Progressie en uitdaging 

Ashtanga Yoga beoefenaars werken door middel van zes series houdingen die steeds uitdagender worden naarmate je verder komt in de reeks. De houdingen van elke serie zijn zorgvuldig ontworpen om het lichaam te versterken, te ontgiften en te openen, en om het zenuwstelsel te kalmeren. De volgorde van de houdingen is altijd hetzelfde en wordt geleid door de ademhaling.

Zonnegroet en...

Een typische Ashtanga Yoga-les begint met vijf zonnegroet A's en vijf zonnegroet B's, gevolgd door de Primary Series houdingen. Elke houding wordt gedurende een bepaalde hoeveelheid tijd vastgehouden, terwijl de ademhaling continu blijft stromen. Een Ashtanga Yoga-les kan meer dan 90 minuten duren, afhankelijk van de ervaring van de beoefenaar.

Fysieke en mentale discipline is verreist 

Ashtanga Yoga is een uitdagende vorm van yoga die veel fysieke en mentale discipline vereist. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderde yogabeoefenaars, maar het wordt aanbevolen om te beginnen met lessen bij een gekwalificeerde Ashtanga Yoga-leraar om de juiste technieken te leren en blessures te voorkomen.

Voordelen van Ashtanga Yoga

De voordelen van Ashtanga Yoga zijn onder andere een verbeterde fysieke kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit, evenals een diepe innerlijke rust en een verbeterd bewustzijn van de ademhaling en de geest. Ashtanga Yoga kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst, en het bevorderen van een gevoel van welzijn en balans.

Tot slot

Ashtanga Yoga is een intense en dynamische vorm van yoga die bestaat uit een vaste reeks van progressieve houdingen die het lichaam en de geest diepgaand reinigen. Het is gebaseerd op de acht spirituele praktijken van yoga en wordt beoefend door het synchroniseren van de ademhaling met de bewegingen. Ashtanga Yoga kan de fysieke kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit verbeteren, terwijl het ook kan helpen bij het verminderen van stress en angst en het bevorderen van een gevoel van welzijn en balans.

Happy with Yoga (TIP)

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga Platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt het hierdoor altijd en onbeperkt doen. > Ga naar Happy with Yoga voor een overzicht van yogalessen en cursussen en zoek de les die je wilt volgen.

Online Yogalessen van Happy with Yoga

GezondheidGezondheid

Reacties
Categorieën