Wat is Aerial Yoga? - Geregeld24
Yoga en meditatie
Zo Geregeld
Yoga en meditatie
02/05/2023
2 min
0

Wat is Aerial Yoga?

02/05/2023
2 min
0

Aerial Yoga, ook wel bekend als AntiGravity Yoga, is een yoga-stijl waarbij gebruik wordt gemaakt van een doek, ook wel een hangmat genoemd, om verschillende yogahoudingen uit te voeren. Het doek is opgehangen aan het plafond en biedt ondersteuning bij het uitvoeren van de houdingen.

Combinatie van yoga, acrobatiek en pilates

Aerial Yoga is een combinatie van yoga, acrobatiek en pilates en biedt vele voordelen voor het lichaam en de geest. Het kan helpen bij het versterken van de spieren, het verbeteren van de flexibiliteit en het vergroten van de bloedcirculatie. Door de zachte druk van het doek kan het ook helpen bij het verlichten van spanning in het lichaam.

Verbeteren focus en concentratie

Een ander voordeel van Aerial Yoga is dat het de focus en concentratie kan verbeteren. Omdat de houdingen worden uitgevoerd in de lucht, moeten de beoefenaars hun aandacht richten op de uitvoering van de houdingen en het behouden van evenwicht. Dit kan helpen bij het verlichten van stress en het bevorderen van ontspanning.

Geschikt voor iedereen

Aerial Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Het biedt veel verschillende opties voor houdingen, van beginners tot gevorderden, en kan worden aangepast aan individuele behoeften en capaciteiten. Een begeleidende instructeur kan helpen bij het aanpassen van de houdingen aan individuele behoeften en het garanderen van de veiligheid tijdens de les.

Ervaring en begeleiding

Het is belangrijk om op te merken dat Aerial Yoga enige ervaring en begeleiding vereist, vooral voor de meer gevorderde poses. Beginners moeten zich vertrouwd maken met het doek en de basisposes voordat ze verder gaan met meer geavanceerde oefeningen.

Tot slot

Aerial Yoga is een unieke en verfrissende manier om yoga te beoefenen. Het biedt vele voordelen voor het lichaam en de geest en kan worden aangepast aan individuele behoeften en capaciteiten. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en een manier om jezelf uit te dagen in je yoga-praktijk, dan is Aerial Yoga zeker het proberen waard.

Happy with Yoga (TIP)

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga Platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt het hierdoor altijd en onbeperkt doen. > Ga naar Happy with Yoga voor een overzicht van yogalessen en cursussen en zoek de les die je wilt volgen.

Online Yogalessen van Happy with Yoga

GezondheidGezondheid

Reacties
Categorieën