Richt je op het positieve en de wereld gaat voor je open
Persoonlijke ontwikkeling
Zo Geregeld
Persoonlijke ontwikkeling
03/23/2023
4 min
0

Richt je op het positieve en de wereld gaat voor je open

03/23/2023
4 min
0

Het zijn niet de mensen zelf die hun droom verpesten maar de mensen om ze heen. Let dus op met wie je jouw idee of droom deelt. Richt je op het positieve, maak een plan met een eindbestemming en ga ervoor!

De beslissing

Zelf geloof ik in "DE BESLISSING" die alles voor je zal veranderen, maar je moet het wel zelf doen. Niemand schrijft je bedrijfsplan, niemand komt je van de luie bank afhalen, niemand pakt je mobiel af en niemand zal je langdurig motiveren. Die taak is aan jezelf toebedeeld en dat is ook maar goed ook.

Zij was er klaar mee

Gisteravond zijn we samen naar een theatervoorstelling geweest van Milow. Na het derde nummer zaten we elkaar aan te kijken en waren we even de weg kwijt. De nummers waren droevig, verdrietig en leken enorm op elkaar. M’n vriendin had het in de pauze wel bekeken en stelde voor de stad in te gaan om wat te gaan drinken. Dat ging me te ver omdat dit een verjaardagscadeau voor mij was. Na de pauze namen we onze stoelen weer in, en ik zal je vertellen: Dat was de juiste beslissing! De tweede helft van het mini-concert zoals ik dat noem, maakte alles meer dan goed.

Net echt

Het was net het echte leven, je doet je best ergens voor maar je maakt er een puinhoop van. Op de één of andere manier klopt de volgorde niet, zie je niet wat er nog voor moois komen gaat of kost het je te veel energie. Je bent even de weg kwijt en ziet niet dat het in de tweede helft beter kan worden. Dat is het meest gevaarlijke moment. Je overweegt ermee te stoppen!

De laatste loodjes

Afgelopen week had ik een gesprek met iemand die meer dan 10 jaar aan z’n bedrijf had gewerkt en het door omstandigheden niet van de grond kreeg. Heeft hij er alles aan gedaan? Misschien wel, misschien niet. Het was zijn droom, niet de mijne. Dus wat jouw idee of droom ook is, laat het door niemand stelen en richt je op het positieve.

Er komt namelijk ooit een dag in je leven (ook al geef je dat nooit toe) dat je spijt hebt dat je niet hebt doorgezet. Vooral wanneer het iemand anders wel lukt om van jouw idee een succes te maken. Dat doet pijn! Dat wil niet overigens niet zeggen dat je tegen beter weten in altijd maar door moet gaan.

Veel gehoorde excuses

Veel gehoorde excuses zijn: Er is al te veel van, dat gaat nooit lukken met zoveel concurrentie, het kostte me te veel energie, niemand zit hierop te wachten, ik heb er te weinig tijd voor. Ik heb alle uitspraken en excuses zo langzamerhand weleens gehoord. En dan, dan komen die gedachten.

  • Het lukt me toch nooit
  • Ik ben hier niet goed genoeg voor
  • Ik heb er te weinig verstand van
  • Ik ben geen doorzetter
  • Dat kan ik niet

En voor je het weet vervliegt je droom!

Richt je op het positieve

Richt je op het positieve en de wereld gaat voor je open. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar ik zal het anders verwoorden. Richt je op het positieve en het Universum gaat voor je open!

Wat is jouw eindbestemming?

Wanneer ik mensen spreek vraag ik wel eens wat is je eindbestemming? Veel mensen hebben daar geen idee van, en dan kom ik met m’n eeuwenoude verhaal (zolang de navigatie bestaat) en stel ze de vraag: Ben je wel eens ergens op navigatie naartoe gereden? Dan kijken ze me aan en geven als antwoord: Natuurlijk wel!

Ze weten exact waar ze naartoe gaan en de navigatie leidt ze er naartoe. Storm, regen, omleidingen en files worden getrotseerd om op de juiste plek te komen. Want daar is dat feestje, daar wachten familie en vrienden.

Zouden ze onderweg denken: Misschien was het toch niet de juiste bestemming? Of, misschien is dit niet het juiste moment!

Waarom is het dan zo moeilijk om aan je droom en eindbestemming vast te houden en begin je te twijfelen. Het zijn vaak de mensen om je heen die jou wijsmaken dat je op de verkeerde weg zit en dat je nooit aan zal komen. En in veel gevallen ga je daar uiteindelijk in mee en bedenk je allerlei excuses waarom dit niet het juiste moment is. Dat je er geen tijd voor hebt en…

Milow speelt nog een paar nummers

Aan het einde van het mini-concert speelde Milow nog drie nummers als toegift waarvan één in het Nederlands. Het is een nummer van Stef Bos die ook door Milow is uitgebracht met de titel: Is dit nu later!

Op de schommel

Ik stel me weleens voor dat ik later op een veranda zit te schommelen in m’n stoel en m’n leven nog eens overdenk. Dan denk ik aan de song:  When I’m old and wise! Als voormalig muzikant verbind ik namelijk alles aan muziek. Zou ik dan terug willen kijken op een “veilig” leven waarin ik nooit iets had geprobeerd, nooit fouten had gemaakt en alle keuzes had vermeden die een risico vormden? Dat is namelijk wat 98% van de mensen doen. Maar zo ben jij niet, anders had je dit artikel niet zover gelezen!

Hoe wil jij later terugkijken wanneer je in de schommelstoel op de veranda zit en je leven nog eens overdenkt? Denk dan eens terug aan dit artikel, aan de song van Stef Bos en Milow. Is dit nou later! En wat is dat dan?

Maar ik zal je ook vertellen dat het niet voor niets gaat, alles heeft z’n prijs. Zo werkt het Universum. Maar de prijs van investeren, leren, doen en doorzetten valt in het niet wanneer je de rekening van spijt krijgt gepresenteerd. Zo werkt het Universum ook!

Boekentip

Het boek "De Kracht van Positief Denken" van Dr. Norman Vincent Pale was één van de eerste boeken die ik als volwassene las. Tenminste ik dacht dat ik volwassen was. Dr. Norman Vincent Pale wordt beschouwd als de grondlegger van het begrip “positief denken”.Reacties
Categorieën