Meta wil virtuele universum Horizon Worlds opnieuw lanceren! - Geregeld24
Short message
Zo Geregeld
Short message
02/07/2023
0 min
0

Meta wil virtuele universum Horizon Worlds opnieuw lanceren!

02/07/2023
0 min
0

Meta, de moedermaatschappij van Facebook, wil het virtuele universum Horizon Worlds opnieuw lanceren. Volgens een memo waar The Wall Street Journal toegang tot had, wil het bedrijf meer tieners en jonge volwassenen aantrekken na verbeteringen aan de app.

Wat is Horizon Worlds?

Horizon Worlds is een virtuele wereld, een soort computer-simulatie, ontwikkeld door Meta, de moedermaatschappij van Facebook. Mensen kunnen zich in deze virtuele wereld begeven en interactief communiceren met andere gebruikers. Het doel van Horizon Worlds is om een nieuwe en unieke digitale ervaring te bieden.

Gebruikers vasthouden is een probleem

Meta heeft al miljarden geïnvesteerd in Horizon Worlds sinds begin 2021, maar de gebruikersaantallen zijn teleurstellend met slechts 200.000 actieve gebruikers in november. Een groot probleem is het vermogen om gebruikers vast te houden met slechts een retentiepercentage van 11% in januari. Het doel van Meta is om dit op te krikken tot 20%. 

Gebruikers verdubbelen

Daarnaast wil het bedrijf het aantal gebruikers verdubbelen naar 1 miljoen aan het einde van 2023, en de app toegankelijk maken voor tieners tussen 13 en 17 jaar oud (nu alleen voor volwassenen van 18 jaar en ouder).

> Bekijk ook: Artificial Intelligence (AI)


Reacties
Categorieën